Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Közzéteszik az interneten a bírósági ítéleteket

A Legfelsőbb Bíróság és az ítélőtáblák ítéletei a jogelőzményekkel együtt július 1-jétől olvashatóak lesznek az interneten – közölte Lomnici Zoltán.
A Legfelsőbb Bíróság és az ítélőtáblák ítéletei a jogelőzményekkel együtt július  1-jétől olvashatóak lesznek az interneten – közölte Lomnici Zoltán. A Legfelsőbb Bíróság  és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke azzal indokolta a  döntést, hogy egyre több olyan ítélet születik, aminek politikai  jelentősége van.  Megítélése szerint a bizalomra csak akkor lehet számítani, ha  nyomon követhetőek e döntések.  Lényeges a társadalmi ellenőrzés, a sajtó és a széles  nyilvánosság – mondta az LB elnöke, mindez persze csak a jogerős  ítéletekre vonatkozik, tette hozzá.  

Lomnici Zoltán szerint eldőlt az a szakmai vita, hogy szükség  van-e az ítélőtáblákra. Elmondta: tavaly az Európai Unió 12 új  tagállama közül Magyarországról érkezett a legkevesebb panasz a  strasbourgi emberi jogi bírósághoz perek elhúzódása miatt. Lomnici Zoltán fontosnak nevezte, hogy az egymásnak ellentmondó  ítéletek vagy például a móri ügy ellenére a társadalom 70 százaléka  bízik a bíróságokban.   A bíróságok  felkészültek az APEH vagyongyarapodási ellenőrzései nyomán  esetlegesen megszaporodó bírósági eljárások kezelésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte a március közepi havazás?

Tovább olvasom