Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Közösen őrzik a határt

Eredményes a tavaly bevezetett magyar–osztrák közös járőrszolgálat, amelyet az államhatár húsz kilométeres sávjában végeznek a két ország határőrizeti szervei. A legutóbbi ellenőrzés során hét, hazánkban jogszerqtlenül tartózkodó moldáv állampolgárt állítottak elő.
A magyar–osztrák közös járőrszolgálat végrehajtásáról 2006-ban életbe lépett törvény a Magyarország és Ausztria közötti határt átlépő bqnözés megelőzése és visszaszorítása érdekében végzett együttmqködésről szól.
– A törvény alapján az osztrák és magyar járőrök a közös államhatártól számított tíz-tíz kilométeres távolságig láthatnak el közös járőrszolgálatot. A feladatok nem különböznek az általános járőrözési feladatoktól. Az eltérés annyi, hogy az osztrák és a magyar járőr együtt hajtja végre a meghatározott járőrözési feladatokat, hol magyar, hol pedig osztrák területen – mondta

dr. Pokornyi Katalin, a Győri Határőr Igazgatóság szóvivője.
Hozzátette, a feladat-végrehajtás az osztrák féllel egyeztetett terv alapján történik. A járőrszolgálat koordinálását, irányítását a hegyeshalmi határrendészeti kirendeltségen mqködő közös kapcsolattartási szolgálati helyen végzik.
– A közös járőrszolgálat eredményes, számos elfogást hajtottak végre. Legutóbb a határrendészeti kirendeltség, illetve az osztrák rendőrség járőre végzett idegenrendészeti ellenőrzést egy, a határátkelőhely közelében lévő vendéglátóhelyen. Az ott tartózkodó hét moldáv állampolgár igazoltatásakor derült ki, hogy az engedélyezett magyarországi tartózkodási időt túllépték. A járőrök mindannyiukat előállították a hegyeshalmi határrendészeti kirendeltségre – tudtuk meg

Ilauszkiné dr. Pokornyi Katalintól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól szolgált a rendőrség az ünnepen?

Tovább olvasom