Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Közös cég a fennmaradásért

A kapuvári önkormányzat és Szalay Antal, a Provertha Zrt. tulajdonosa közös céget alapított a Németországból behozott egészségügyi és oktatási felszerelések elosztására. Az alapítók szerint tevékenységükkel hozzájárulhatnak a helyi kórház megmaradásához.
Gerhard Görlich Kht. néven közös céget alapított a kapuvári önkormányzat (51%) és Szalay Antal (49%), a Provertha Zrt. tulajdonosa. A közhasznú társaság célja a Németországból behozott kórházi, egészségügyi és oktatási felszerelések javítása és elosztása. A cég alapítását még az előző testület kezdeményezte dr. Biró Péter akkori polgármester és a Provertha tulajdonosának részvételével. Az új cég ügyvezető igazgatójának Szabó Gyulát választották, a felügyelőbizottságban Szalay Antal, dr. Biró Péter, Szabó László és Göndöcs Györgyné foglalnak helyet, a társaság könyvvizsgálója pedig Vida Tamás lett. A szerződés aláírásának ünnepélyes ceremóniáján az alapítók hangsúlyozták: a jótékonysági szervezetben minden tisztségviselő térítésmentesen látja el feladatát.
A kapuvári kórház körül kialakult helyzetről szólva Szalay Antal kijelentette: az egészségügyi reform ilyetén megoldásaival eredendően nem ért egyet, de abban az esetben, ha a helyi intézmény működése megváltozik, a német felszerelések beépítésével az intézmény értéke csak növekedhet.
– A német szállítmányok majdnem két éve érkeznek be Kapuvárra, immár több tízmillió forint nagyságrendben – mondta Hámori György kapuvári polgármester. A város első embere hangsúlyozta: a jelenlegi kétszázhetven ágy mindenképpen megmarad az intézményben, ha más működési struktúrával is. Ehhez hozzátette, ez biztosítja a dolgozói létszám megmaradását is. – A nagy kérdés az, hogy a több mint kétszáz ágyból mennyi aktív ágyat tudunk kiharcolni és mennyi lesz a rehabilitációs – mondta Hámori György. – Az az érdekünk, hogy Kapuváron a négyszakmás ellátás továbbra is biztosítva legyen, ennek érdekében akár a győri, akár a soproni kórházzal is együttműködünk – tette hozzá. Úgy véli, a legrosszabb esetben is országos angiológiai rehabilitációs központtá fejlesztenék az intézményt, ami biztosítaná a további működését a kapuvári kórháznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártyák természetes anyagokból

Tovább olvasom