Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Közművelődési tanács Kapuváron

A kapuvári civil szervezetek – érdekérvényesítő képességüket növelendő – közművelődési tanácsot hoztak létre az elmúlt évben. A helyi nagy rendezvények közeledtével előtérbe került működésük.
A kapuvári civil szervezetek és kulturális egyesületek – törvény adta lehetőségüknél fogva – közművelődési tanács létrehozását határozták el az elmúlt évben. Csitei Gábor, a tanács elnöke elmondta: a megalakulás napjainkra vált időszerűvé, hiszen a város nagyobb rendezvényei a következő hónapokban lesznek. Tanácsuk legfőbb feladatának a civilek összefogásában rejlő, erősebb érdekérvényesítést tartják.
– Ragaszkodunk ahhoz, hogy a város nagyobb rendezvényeinek szervezésében meghallgassák hangunkat – mondta Csitei Gábor.
Úgy véli, a tanács egyfajta közvetítő szerepet tölthet be a civil egyesületek és az önkormányzat ilyen irányú intézményei között.
– Itt van például a Kapuvári Napok rendezvénysorozata, vagy a május eleji ünnepségek is. Évek óta fél ház előtt játszanak a helyi együttesek, ezen változtatnunk kell – hangsúlyozta a tanács elnöke. Nem titkolt céljuk, hogy az átalakulás előtt álló művelődési központ új formájában is részt vállaljanak. Csitei Gábor kijelentette: „Nem ellenérdekelt félként szerepelünk, inkább összefogásunk erejével lendítenénk fel a város és környékének kulturális életét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás Pinnyén és Nagylózson

A Vöröskereszt soproni szervezete, valamint a területi vérellátó véradást szervez holnap 16 és 19… Tovább olvasom