Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Közmunkaprogramok indultak a tamási kistérségben

Több mint kétszáz résztvevővel öt hónapos közmunkaprogram indult a tamási kistérségben, ahol az állástalanok két pályázat révén juthatnak munkához.
A Tolna Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Kiút Kft. 65 millió forintot nyert el az országos közmunkatanács pályázatán arra, hogy 27 településen 103 munkanélkülit foglalkoztassanak. Az ozorai önkormányzat gesztorságával, 80 millió forintos támogatással indult program pedig 137 roma származású embernek ad munkát a településen és a környező nyolc községben.

Schranz Istvánné (Fidesz-KDNP), Ozora polgármestere pénteken az MTI-nek elmondta: a közmunkások javarészt a lakókörnyezet rendbetételén dolgoznak azokon a településeken - Ozorán, Gyulajon, Nagykónyiban és Páriban -, ahol a cigányság telepszerű körülmények között él. A program öt hónapja alatt a résztvevők minimálbért kapnak.

A falu polgármestere azt is közölte, hogy jelezte a résztvevőknek: számíthatnak arra, hogy ha nem rendezik az önkormányzat felé fennálló tartozásaikat, az összeget levonják a bérükből. Az érintettek jellemzően 10-20 ezer forintos tartozást halmoztak fel azzal, hogy nem fizették be a gyermekek iskolai étkezési díját, a kommunális és a gépjárműadót. Schranz Istvánné közölte: a hátralékokat segélyből nem tilthatják le, a bérből azonban igen.

A tamási kistérségben tavaly decemberben a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint 25,4 százalékos volt a munkanélküliség, több településen azonban az aktív népességnek ennél nagyobb része - Értényben 50 százaléka, Gyulajon 47 százaléka - volt munka nélkül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MPB diszkriminatívnak tartja az idei támogatási rendeletet

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) az emberi jogok országgyűlési biztosától és az Egyenlő Bánásmód… Tovább olvasom