Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Közlekedésbiztonsági kampány Kaposváron

Közlekedésbiztonsági kampányt indított kedden a kaposvári rendőrkapitányság, amely elsősorban a fiatalok figyelmét szeretné felhívni a közlekedés szabályaira a vasárnapig tartó rendezvénysorozattal - közölte Koncz Katalin, a rendőrség sajtóreferense a program nyitónapján, sajtótájékoztatón.

Az alezredes emlékeztetett arra, hogy a kaposvári rendőrkapitányság az idén második alkalommal szervezte meg a balesetek gyors bekövetkezésére utaló "ENNYI!" elnevezésű kampányát, amelyet tavaly azért indítottak el, mert előző évben nyolcan haltak meg Kaposváron közlekedési balesetben.

A figyelemfelhívó rendezvényeknek köszönhetően tavaly halálos kimenetelő baleset nem történt a somogyi megyeszékhelyen. Az idén egy figyelmetlenül sávot váltó kerékpáros halt meg - ismertette a sajtóreferens.

A Magyar Autóklubbal közösen szervezett programokra az iskolásokat is várják. A gyerekeknek rajzversenyt, játékos közlekedési vetélkedőt szerveznek, egy szimulációs autóban pedig a résztvevők kipróbálhatják, hogy mekkora a különböző sebességgel közlekedő autók féktávolsága. A felnőtteknek a vizes úton való biztonságos közlekedéshez adnak tanácsokat és próbalehetőséget.

A rendőrök egy újfajta baleset-megelőzési módszert is bemutatnak, melynek célja, hogy rábírják a szabálytalankodó sofőröket a szabályos vezetésre. A "pszicho-sokk" lényege, hogy a sofőröknek egy, az autót körülvevő gyerekcsoport - rendőr és pszichológus jelenlétében - egy esetleges baleset következményeit vetíti előre.

Ugyancsak elriasztó szándékkal közlekedési balesetekről készült fotókat állítanak ki a rendezvény idején.

A sajtóreferens közlése szerint az idei "ENNYI!" kampány újdonsága, hogy nemcsak a biztonságos közlekedésre, hanem a lopások, a betörések elleni védekezésre is felhívják a figyelmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalmonellajárvány Székesfehérváron - óvodások, iskolások betegedtek meg

Szalmonellafertőzéstől 181 óvodás és alsó tagozatos általános iskolás betegedett meg Székesfehérvár… Tovább olvasom