Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Közkútról hozzák az ivóvizet

Nehéz helyzetbe került nyolc család a röjtökmuzsaji Ilmamajorban. Az olvadás miatt az ásott kutak megteltek vízzel, így a közkútról kénytelenek nap mint nap vizet beszerezni.
– Áldatlan állapotok uralkodnak a környékünkön. A kutunk megtelt vízzel, ráadásul a szivattyúnk is elromlott – panaszolja Sz. Imre. – A gondok sajnos nem új keletűek, de most az olvadás miatt felerősödtek. Bokáig érő sárban közlekedünk, a csapadékot az árkok nem tudták elvezetni, így befolyt az udvarunkba. Az asszony a beteg kisgyermekemmel van itthon, fogyasztás előtt forraljuk a vizet. Nyolc család él itt, elkeserítő körülmények között. Sajnos magunkra vagyunk utalva, segítséget senkitől sem kapunk. A megoldást az jelentené, ha végre hozzánk is eljutna a vezetékes víz. Vállaltuk is, hogy elvégezzük a földmunkát, ám még így is közel kétmillió forintunkba kerülne, ami számunkra elérhetetlen összeg.
Bak Gyuláné, Röjtökmuzsaj polgármestere érdeklődésünkre elmondta, a községhatárban található egy mérőórával felszerelt vízcsap, aminek fogyasztását az önkormányzat kifizeti. – Egyelőre ennyivel tudunk segíteni. Sajnos a többi kistelepüléshez hasonlóan mi is kevés pénzből gazdálkodunk – folytatta a polgármester. – Tavaly közel tízmillió forintból elkezdtük a csapadékvízárkok felújítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztatjuk: Hegedűsné Kónya Szilvia

Három gyerek után akarta meglepni férjét a forráskúti Hegedűsné Kónya Szilvia, amikor jelentkezett… Tovább olvasom