Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Közgyqlés: Személyeskedésben nem volt hiány a tegnapi testületi ülésen Nem indul fegyelmi eljárás

Sopron Folytatás az 1. oldalról.
A tegnapi közgyqlésen, a vízmq 2007-es üzleti tervének tárgyalásakor elhangzott, összességében 184 milliós veszteséget terveznek. Kó-

czán Zoltán (SZDSZ) kifogásolta, hogy a tervezett fürdőberuházás tovább növelné a hiányt és – a vízdíjba építve – a környező falvak lakóival is megfizettetnék az őket kevéssé érintő beruházás költségét.

– A városvezetés nyitott abban a kérdésben, hogy milyen irányban induljon meg a fejlesztés – fogalmazott Havas András alpolgármester. – Nyilvánvaló, hogy szükség van rá, a szóba jöhető lehetőségeket pedig mérlegelni kell.
Szabó néni szót kért
A fürdőfejlesztés ügyében a közgyqléseket rendszeresen látogató Szabó néni is szót kért. Miután a képviselők egyhangúlag támogatták felszólalási szándékát, az idős soproni hölgy arra hívta fel a figyelmet, hogy a Sörházdomb területén található erdőbe nem célszerq élményfürdőt telepíteni. Mint mondta, azon soproniakat képviseli, akik a parkerdő helyett inkább a Tómalmon képzelnek el fürdőfejlesztést. A téma tárgyalásakor Simon István alpolgármester örömmel állapította meg, hogy végre egyetértés van a két oldal között.
Tájékoztató a fejlesztésekről
A jövőbeli önkormányzati fejlesztésekről vitáztak a tegnapi ülésen. A tájékoztatóban szó esett a Tqztorony rehabilitációjáról, a Kőszegi úti vasúti átkelő átalakításáról, az északnyugati tehermentesítő út megépítéséről és az Ikva patak mederrendezéséről is. Tervezett továbbá egy belvárosi konferencianegyed kialakítása. Ennek keretében a gyakorta kihasználatlannak és kihasználhatatlannak titulált konferencia-központon kívül a környező épületekben alakítanának ki szekciótermeket.
„ Hogy áll a projektek előkészítettsége?” – kérdezte Németh Árpád (Civil Összefogás). – A nagy projektek elő vannak készítve, így amikor kiírják a tendereket, már birtokában leszünk azoknak a dokumentumoknak, melyek szükségesek a pályázathoz – válaszolta Fodor Tamás polgármester.
Személyeskedő viták
A 2006. évi zárszámadás kapcsán ismét szóba került a sokat taglalt városi hitel- és adósságállomány. Továbbra sem született megegyezés arról, hogy mennyi is a tényleges összeg, személyeskedő vitába torkollt a napirend.
Ezt követően majd egyórás „gatyázás” kezdődött. Kiderült, Kóczán Zoltán tíz hónap alatt bruttó 564 ezer forintot vett fel ruhapénz címén 2005 decembere és 2006 októbere között. A gazdasági bizottság vizsgálata szerint ez – adóval együtt – mintegy 920 ezer forintos kiadást jelent a városnak. A vita ismét elfajult, miután Rádonyi László (Fidesz) részletesen ismertette a listát, amin a képviselő által vásárolt nadrágok és más ruhanemqk szerepeltek.
Megszqnne a hangrögzítés
Első körben tárgyalták az önkormányzat szervezeti és mqködési szabályzatának változásait. A módosítás szerint megszüntetnék a közgyqlések hangrögzítését, képviselő nem nyújthatna be sürgősségi előterjesztést, de az arra jogosultak akár egy órával az ülés előtt is megtehetnék. A következő közgyqlésen esedékes második körös tárgyalás előtt a frakciók egyeztetést tartanak a témáról.
Keresetkiterjesztésről is döntött a közgyqlés, ami nagy vitát váltott ki. A mélygarázs ügyében indított pert kiterjesztik azzal, hogy a szerződés érvénytelenségének megállapítását is kérik. A határozati javaslat január 19-i visszamenő hatállyal megerősíti a közgyqlés jóváhagyását a perindításhoz. Abdai Géza alpolgármester és Kalmár István között éles szóváltás bontakozott ki arról, hogy az előző városvezetés átadott-e minden dokumentumot a beruházásról.
Vita: Zombori István (Fidesz) többször is felszólalt a tegnapi közgyqlésen, többek között a fürdőfejlesztések ügyében.
Fotó: Magasi
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teakészítés fortélyai

Lényeges, hogy az egyes teafajták elkészítésének szabályait betartsuk. Sokan nincsenek tisztában ezzel, pedig nagyon fontos, mert nem ugyanabban az ízélményben lesz részünk. A fekete teán kívül mindegyik fajtánál ajánlott az először felforralt vizet 60–70 fokra visszahűteni, majd a teafüvet ebben áztatni.
Tovább olvasom