Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Közgáz kar: egy hónap

múlva összenyitják

Jól haladnak az egyetem soproni közgazdaság-tudományi kara udvarának befedési munkálatai. A java azonban csak most következik: a szerkezetkész állapot elérése után, egy hónap múlva összenyitják a kinti területet a belsQ termekkel.
Sopronban, az Erzsébet utcában toronydaru jelzi: nagy építkezés – közel ötszázmillió forintos beruházás – zajlik a közgazdaság-tudományi karnak otthont adó tömbnél. Az egykori pénzügyi palota – amelyet az akkori állam adományozott a városnak az emlékezetes 1921-es népszavazás emlékére – udvarán már a két, több százas befogadóképességq tanterem és az aula födémének elkészítéséhez fogtak a szakemberek.
A megkérdezett egyetemisták szerint eddig elviselhetQ volt az építkezéssel járó felfordulás, az ezzel együtt járó zajból sem vettek sokkal többet észre, mint ami az utcai front forgalmából is beszqrQdik.
MegerQsítette ezt a kar dékánja, dr. Székely Csaba is. Mint mondta, a kivitelezés tavaly novemberi elkezdése óta az építQk maximálisan figyelembe veszik azt a kérést, hogy lehetQleg minél kevesebb zavaró tényezQ nehezítse az oktatást. A betonozásnál is ennek megfelelQ technológiát alkalmaztak. Az áramátkötéseket pedig a hétvégekre ütemezték, így ez sem befolyásolta az órák megtartását.
– Sajnos egy hónap múlva egy csapásra megváltozik ez az idilli állapot, ekkor már az udvari belsQ tér és a meglévQ traktusok összenyitására kerül sor – fogalmazott a dékán, aki szerint az aula és a tantermek födéme március végére elkészül. Áprilisban pedig a szerkezetkész udvari létesítmény és a meglévQ tömb tereinek egyesítése a feladat, ami nagyobb zajjal jár. Kiszedik az ajtókat, az ablakokat, és lesz, ahol falazni is kell a belsQ szakipari munkák mellett.
Dr. Wilfing János, a dékáni hivatal vezetQje hozzátette: a tervek szerint a beruházás augusztus végére elkészül, s már az aulában tarthatják meg tanévnyitó ünnepségüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

a legjobb soproni atléták távoztak

Jelentősen meggyengült, legsikeresebb atlétáit veszítette el a Soproni Atlétikai Club. A két… Tovább olvasom