Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Középiskolai felvételi: Matek és magyar megoldókulcs!

Megkezdődtek pénteken a középiskolai központi írásbeli vizsgák; az elkövetkező két napon mintegy 68500 diák felvételizik a 2009/2010-es tanévre a 4 vagy 5 évfolyamos középfokú iskolákba, illetve a 6 és a 8 osztályos gimnáziumokba. A pénteki vizsgakérdések és válaszok már elérhetők, a szombati vizsgák megoldókulcsai 13 órától innen letölthetők.

A felvételi rendszerében 1092 középfokú iskola 5585 osztályt, tagozatot hirdetett meg - olvasható az oktatási tárca tájékoztatójában.

Újdonság, hogy ebben az évben az egyes iskolák már nem tarthatnak különböző tantárgyakból saját, helyi követelményekre épülő írásbeli felvételi vizsgákat. Ezért azok a felvételizők, aki nem olyan intézményekbe jelentkeznek, amelyek kizárólag az általános iskolai eredmények alapján rangsorolják a felvételizőket, az idén egységes központi írásbeli felvételin adnak számot a tudásukról. A diákoknak nem egy hagyományos tantárgyi tesztet kell kitölteniük, hanem matematikai és anyanyelvi készségeikről és képességeikről kell számot adniuk.
A 9. évfolyam esetében a középfokú iskolák mintegy 55 százaléka az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján veszi fel a tanulókat, azaz nem tart felvételi vizsgát. A többi, 470 iskola felvételi vizsgát is tart. Az írásbelire több mint 60 ezer diák jelentkezett.

A 8 évfolyamos gimnáziumi osztályt indító iskolák közül 44, míg a 6 évfolyamos gimnáziumi osztályt indító intézmények közül 60 tart központi írásbeli felvételi vizsgát. Ezekre az írásbelikre 3500, illetve 5000 tanuló jelentkezett.Az írásbeli felvételi eredményeiről február 12-éig értesítik a tanulókat a szervező középfokú intézmények. A diákok az eredmények ismeretében nyújtják majd be jelentkezéseiket 2009. február 20-áig a különböző középfokú oktatási intézményekbe.

 A pénteki vizsgák megoldókulcsait itt találod.

A szombati vizsgák megoldókulcsai itt lesznek elérhetőek, szombaton 13 órától: a hivatalos megoldókulcsok.

 

Olvasóink írták

  • 3. Szilágyi_Zsolt 2009. január 25. 12:03
    „Én megoldottam mindkét 9. évfolyamos feladatsort, szerintem egyformán nehezek voltak. A matek sem annyira bonyolult, talán az 5.-6. feladatot találtam a legnehezebbnek (de lehet, hogy egy nyolcadikosnak semmi gondot nem okoznak).”
  • 2. FB 2009. január 24. 14:24
    „Szerintem ez beállítottság kérdése.”
  • 1. admen 2009. január 24. 13:39
    „Amilyen egyszerű volt a magyar, olyan nehéz volt a matek!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizedével több vendég

A megye kereskedelmi szálláshelyein 14,1 százalékkal több külföldi, és 7,5 százalékkal több belföldi… Tovább olvasom