Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Közel egymillióra büntethetik a paksi bővítés ellen tiltakozó képviselőket

Az LMP-s képviselők múlt csütörtökön szakították félbe a paksi atomerőmű bővítéséről szóló törvényjavaslat név szerinti szavazását.
Összesen 804 ezer forinttal csökkenhetik annak a négy LMP-s képviselőnek a tiszteletdíját, aki a paksi erőmű bővítéséről szóló megállapodás ellen tiltakozott az Országgyűlésben.

Múlt csütörtökön félbeszakadt a paksi atomerőmű bővítéséről szóló törvényjavaslat név szerinti szavazása, miután az LMP-s Ertsey Katalin és Szél Bernadett megafonnal szirénázott az ülésteremben, míg Schiffer András frakcióvezető egy Magyarország eladva és eladósítva, párttársa, Lengyel Szilvia pedig egy Nem leszünk orosz atomgyarmat feliratú transzparenst tartott fel eközben.

Az akkor elnöklő Jakab István (Fidesz) kedden benyújtott indítványában azt kezdeményezi, hogy a Ház mind a négy képviselő havi tiszteletdíját csökkentse egyharmadával: Schiffer Andrásét 259 ezer, Ertsey Katalinét 220 ezer, Szél Bernadettét 174 ezer, Lengyel Szilviáét pedig 151 ezer forinttal.

Jakab István indoklása szerint az LMP-s képviselők súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét és tekintélyét. Kitért arra, hogy Schiffer Andrást eredménytelenül szólította fel a rendzavarás megszüntetésére, ezért a négy politikust az Országgyűlés kizárta az ülésnap hátralévő részéről. Az alelnök a maximális tiszteletdíj-csökkentés melletti érvként hozta fel, hogy a tiltakozás miatt a plenáris ülést meg kellett szakítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán: Simon megőrzésre kapta az MSZP pénzét

"Ha Simon Gábor valóban nem talált megfelelő rubrikát, ahova beírhatta volna Ausztriában tartott százmillióit, akkor csak egy logikus magyarázat van: a pénz a szocialista párté, és csak megőrzésre kapta." Tovább olvasom