Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Közel 125 ezer nyugdíjkérelmet utasítottak el 2010-ben

A tavalyi évben összesen 556.637 igénybejelentés érkezett a nyugdíjigazgatóságokhoz, 6,2 százalékkal több az előző évinél, és ugyanakkor 14,1 százalékkal több, összesen 124.495 elutasító határozatot hoztak - írja a Pénzcentrum.hu internetes portál szerdán az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság (ONYF) 2010-es mutatóit ismertetve.
Az elutasító határozatok részarányának elsősorban a szolgálati idő megállapításoknál, illetve a rehabilitációs járadék iránti igényeknél nőtt. A szolgálati idő megállapításánál az elutasító határozatok azért emelkedtek, mert a megváltozott szabályozás miatt több igényt nyújtottak be. A rehabilitációs járadék iránti igények emelkedése pedig azzal hozható kapcsolatba, hogy a járadék jogosultsági idejének meghosszabbítására irányuló kérelmek viszonylag gyakrabban zárulnak elutasító határozattal - közölte az ONYF a Pénzcentrum.hu-val.

A nők negyven év szolgálati idő utáni nyugdíjazásának lehetőségére a szolgálati idő számítás iránti kérelmek száma 55,7 százalékkal 124,868 darabra emelkedett 2010-ben egy év alatt és 6.244-en elutasító határozat született.

A nyugdíjasként végzett keresőtevékenység alapján számított nyugdíjnövelésre 14,5 százalékkal kevesebb, összesen 109.693 kérelem érkezett. A nyugdíjellátások és egyéb ellátások iránti igények száma pedig összességében 6,2 százalékkal emelkedett. A szolgálati idő számítások után a rehabilitációs járadék iránti igények emelkedtek a legnagyobb arányban, 33,6 százalékkal.

Olvasóink írták

 • 11. pancser 2011. március 04. 00:42
  „Miért beszélz akkor úgy ahogy beszélsz? Írjál Obamának küldjön egy kis pénzt, ha dolgozol örülj ebben az országban egyelőre úgy keresnek ahogy. A kedves ellénzéki pártok mégis kifogásolják amikor a Fidesz béremlést szorgalmaz”
 • 10. Pokla 2011. március 03. 20:28
  „Kedves Pancser!Én fel tudom fogni mi a munka,21 éve dolgozom ugyan ott, ugyan azt.Soha senkitől nem
  kértem semmit,irigyem mint a pelyva.Gazdag vagyok,bár pénzem alig.”
 • 9. janika 2011. március 03. 10:22
  „Persze ahhoz már nemfűlik a foga, hogy azokat az eseményeket is közzé tegye, amikor az elvtársai kirúgták a rokkantakat mindenféle állapotváltozás nélkül elvették a rokkant nyugdíjukat. Vajon azt miért nem teszi közzé, hogy a rendelet alkotó(kreáló) elvtársainak a haja szála sem görbült meg e hivatali visszaéléseik miatt. Ugyanis volt akinek a bíróság visszaadatta a jogtalanul elvett rokkant nyugdíját,természetesen kamatostul és egyéb kártérítésekkel.”
 • 8. janika 2011. március 03. 10:17
  „Hogy ez a"pancser" miért nem lett a miniszter elnök? Igaz, ha nem lenne pancser, akkor Ő biztos tudna munkahelyeket is létesíteni, Sőt eladható értékeket is tudna termeltetni.”
 • 7. pancser 2011. március 02. 21:41
  „6.hoz! Eddig csak magát megjátszó, rokantnyugdíj csalóval találoztam. Jellemzőjuk a folytonos panaszkodás önsajnáltatás és semmi szégyen, hadd tarsák el mások. Ehhez nekünk akik dolgoznak semmi kedvünk. Te "Pokla" mit nem mondjak úgy látszik gépelni tudsz, nem is akárhogy, vissza a munkába! A logika is tipikus, azt hiszed, hogy a másik irigy. Azt fel se tudod fogni, hogy vannak olyanok és ez többség, aki természetesnek veszi, hogy gondoskodik magáról és mélyen megveti azt, aki ezt nem akarja. Valamikor a vakok is dolgoztak, sőt manapság mosoni piacon sorsjegyet, virágot árul tolókocsis létére, és nem csak a pénz hajtja őket, hanem a munka adta önérzet és a kiszolgáltatottság érzésétől való szabadulás vágya.
  Persze, hogy vannak akikról gondokodni kell, érdekes mód ők azok akik szívesebben dolgoznának.”
 • 6. Pokla 2011. március 02. 20:48
  „Kedves Pancser!Te olyan okos vagy,remélem jó nagy céged van,fele alkalmazottad rokkant,a többi
  meg kisebbségi,mindenkinek több százezer a nettója és csak négy órát dolgozik,te pedig annak
  segítesz,aki éppen rászorul.
  De tudod mit?Legyen átkozott az összes összeférhetetlen,irigy,rosszmájú pancser!”
 • 5. pancser 2011. március 02. 13:58
  „Azon gondolkodom milyen ember a magyar?Hogy valami baj van az biztos. Ugye az előbbi esetben a munkáltató létrára akarja küldeni a dolgozóját, csakhogy megszabaduljon tőle, mert létrát mászni nem tud, ez evidens. Biztos vagyok benne, hogy raktárosnak nem kell feltétlenül létrára másznia, hanem ül a széken és a kartonokat lapozgatja, vagy más egyáltalán nem veszélyes munkát végez. No ez biztosan ment volna neki. De nem "Madarász" úrék gondolkodtak és elintézték, hogy az illető fizetését a nyugdíjbiztosító fedezze helyettük. Én azt mondom a frászt, az az ember náluk szenvedett egészségkárosodást és nem munkaképtelen, szervezzék úgy a munkáját, hogy ne kelljen létrára mászni. Az én meg a többiek befizetésére ne hajazzanak, foglalkoztassák megfelelő módon és fizessék! Az a vicc ahogy gondolkodnak!”
 • 4. Madarász 2011. március 02. 13:13
  „Egyik dolgozónk, közel a nyugdíjkorhatárhoz két éve agyvérzést kapott, még egy év múlva is, mikor lejárt a táppénz, egyensúlyzavarokkal küzdött. A rokkant nyugdíj kérelmét elutasították, és a vicc az indoklásban volt. Megállapították, hogy eredeti munkakörében rehabilitáció nélkül nem foglalkoztatható (vicces is lett volna felküldeni egy olyan raktárost a létrára, aki nem képes imbolygás nélkül megállni a lábán), egy másik bekezdésben pedig az írták, hogy a kora miatt nem rehabilitálható.
  Mint munkáltató, írtunk egy levelet, hogy hogyan is gondolja a kedves nyugdíj igazgatóság, hogy el tudja látni a munkáját, mikor károsodott az agya, nem tud biztonsággal megállni a lábán, egy-két perc után le kell ülnie, egyik keze béna, gondolkodnia kell a szavakon. Írásba adják-e azt, hogy felelősséget vállalnak, ha munkahelyi baleset éri már az első napon. Megkapta a rokkant nyugdíjat.

  Szóval sopron700, érdemes jól átolvasni az indoklást, mert nála olyan ökörségeket leírtak, saját maguk írták le azt a mondatot, miszerint kora miatt nem rehabilitálható, ami szó szerint benne volt a rokkantnyugdíjazás nevesített esetei között.”
 • 3. pancser 2011. március 02. 11:44
  „Nem ismerek olyan rokkantnyugdíjast aki ne tudna dolgozni. Helyes nagyon helyes ha véget vetnek több százezer ember indokolatlan rokkantnyugdjának. Még a vakok is dolgoztak régen, ma viszont siránkozás, önsajnáltatás, a szégyenérzet teljes hiánya a jellemző. Munkaképesen járadékot húzni ehhez erkölcs is kell, kellene.
  2.Egyáltalán nem biztos, hogy igazad van, megtört emberek én bizony elég keveset látok belőlük az utcán, rokkantnyugdíjért "küzdve" én is húznám a lábamat. azt meg vissza kell utasítanom, hogy az ország nagy része gyógykezelésre szorul, csak sokak agya.”
 • 2. sopron700 2011. március 02. 10:02
  „2009-óta jogerős bírósági végzésemmel, még a mai napig sem kaptam meg a Nyugdij igazgatóságtól a határozatot rokkantnyugdíjazás elfogadására.Különböző indokokkal elutasítja.Nem közreműködőek. Nem is merek belegondolni,hogy a elkövetkezőekben mennyi ember fog lelki sérülést is szenvedni az ügykezelések során. Érdemes lenne megnézni,hogy a felülvizsgálatok során mennyi megtört ember van a RE-HAB.folyosóján. Jó lenne már a számok világától eltérni, amikor az egész ország népességének nagy része gyógykezelésre szorul.”
 • 1. soproni 2011. március 02. 09:25
  „Hát igen.... a 40 év szolgálati idővel rendelkező nőket elutasítják,miközben sok helyen már a 40 éves is élvezi a nem is kevés nyugdíját.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi csúcson az üzemanyagok ára

Újabb történelmi csúcsra drágultak Magyarországon az üzemanyagok. Tovább olvasom