Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Közalkalmazottak rohamozták meg palesztin parlamentet

Megostromolták a palesztin törvényhozás rámalláhi épületét szerdán elmaradt bérüket követelő közalkalmazottak, akik az ülésteremben rátámadtak a kormányzó Hamasz mozgalom képviselőire, és menekülésre kényszerítették a parlament elnökét.
Helyszíni beszámolók szerint a több tucat tiltakozó előbb a parlament bejárata előtt tüntetett, majd megrohanta az épületet. A tüntetők behatoltak az ülésterembe, a parlamenti ülés felfüggesztésére – és a helyiségből való gyors távozásra – kényszerítve ezzel Abdel-Azíz Duejk házelnököt.

Az „Éhesek vagyunk, éhesek vagyunk!" kiáltásokat harsogó tüntetők üvegekkel és más tárgyakkal dobálták meg a képviselőket, összetépték az előttük talált iratokat, egyesek dulakodtak is a honatyákkal. Az indulatok hevében két képviselőnő is hajbakapott egymással, őket a biztonsági őrök választották szét.

Az incidens során személyi sérülés nem történt, de a képviselők és a tüntetők még az erőszakos jelenetek után is dühösen kiabáltak egymással.

A nemzetközi segélyezés leállítása súlyos pénzügyi válságba taszította a radikális iszlámista Hamasz mozgalom vezette palesztin kormányt, amely hónapok óta nem tud bért fizetni a közalkalmazottaknak, komoly nélkülözésnek téve ki a lakosságot. A szerdai parlamenti ostromban részt vett tüntetők többsége feltehetően a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalomnak a tagja, amely a Hamasz fő hatalmi vetélytársa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekrajzok tárlata

A rajkai Békefi Ernő Általános Iskola tanulóinak a tanév során készített rajzaiból nyílt kiállítás… Tovább olvasom