Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Kövéren is boldogan

Kövéren is szép az élet, lehet boldognak lenni, örülni és szeretni, mégpedig nagyon. A fölösleges kilók a legtöbb esetben aligha zavarják a lelki egyensúlyt.
A közvélemény-kutatás célja az volt, hogy kiderítsék: miként érzik magukat a bőrükben azok, akik kövérek, vagy legalábbis – tudományos mércével is mérve – kisebb-nagyobb túlsúllyal rendelkeznek. S a boldog többség azt a választ adta, hogy csodálatosan.

A szakemberek rákérdeztek arra is, hogy „pácienseik" hogyan étkeznek, dohányoznak és isznak-e, űznek-e valami sportot, s egyáltalán próbálkoztak-e már diétával. Mindezzel a kutatók arra is fényt kívántak
A kövérek szervezete sokkal több boldogság-, illetve szeretethormont termel, mint sovány társaiké.
deríteni, hogy miként reagálnak az érintettek a hatóságok, illetve a média által az egészséges életmód érdekében, illetve a kövérség ellen indított „terrorhadjáratra", amelynek középpontjában a „fitten és nem kövéren" jelszó áll.

A megkérdezettek többsége elismerte ugyan, hogy túlsúlyos, de úgy vélekedett, hogy mindez őt egy cseppet sem zavarja, has-, csípő-, illetve fenékméretein tulajdonképpen nem is kíván változtatni. S a jövőben is azt eszik, amihez kedve támad, mert fő a boldogság.

A kövérek szervezete sokkal több boldogság-, illetve szeretethormont termel, ráadásul a túlsúlyosak jóval kevésbé hajlamosak a depresszióra és az öngyilkosságra, mint sovány társaik.

A legújabb felmérés most ugyanilyen megnyugtatóan hat az érintettek számára. Azaz slanknak lenni némelyest talán esztétikusabbnak tűnhet, s jobban megfelelhet a mai szabványoknak is, amúgy a boldogság szempontjából nem oszt, nem szoroz. A legtöbb túlsúlyos úgy érzi jól magát a bőrében, ahogy van. S ez a szakértők szerint – esztétikusság ide vagy oda – mindenképp nagyon jó hír.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos vereséget szenvedett válogatottunk Norvégiában

Súlyos vereséget szenvedett Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott… Tovább olvasom