Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Kövér Lászlót javasolja házelnöknek Orbán Viktor

Kövér Lászlót javasolja házelnöknek megválasztani a Fidesz-KDNP-frakciószövetségnek Orbán Viktor, a vezető kormánypárt elnöke
Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő közölte, Orbán Viktor azt javasolja, hogy Bihari Mihályt és Stumpf Istvánt jelöljék az Alkotmánybíróság (Ab) tagjainak.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy a Fidesz-frakció hétfői ülésén vitathatja meg a miniszterelnök javaslatait és a jelölteket csütörtökön választhatják meg a képviselők.

Hozzátette, hogy Kövér László választmányi elnök jelölését már a Fidesz elnökségi ülésén is megvitatták.

Kérdésre válaszolva Bihari Mihály volt Ab-elnök jelölésének indokaként a szóvivő azt mondta: az, hogy Orbán Viktor a baloldalhoz inkább köthető személyt kért fel egy fontos tisztségre, nem gesztus, hanem az új politika lényege.

Mint mondta, a Fidesznek sok baloldali szavazója van, ezért a kormányfő ezzel a javaslatával a választói akaratnak tesz eleget. Hozzátette, hogy Bihari Mihály korábbi, az Alkotmánybíróságon végzett munkája mindenképpen indokolja a jelölését.

Stumpf Istvánról szólva - aki az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere volt - Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök egy tanácsadó testületet kért fel az új alkotmány koncepciójának kidolgozására; a testület tagjai, köztük Stumpf István is gyakorlati oldalról találkoztak az alaptörvénnyel. A szóvivő szavai szerint ezek után született meg az a döntés, hogy őt javasolja a kormányfő.

Olvasóink írták

 • 3. GYMS 2010. július 20. 12:01
  „Demokráciáért (MSZP-ért) aggódó embereim az Úrban! Megy itt a duma (á la Hagyó), hogy a 3 közjogi méltóság a jövőben 3 Fidesz "pártemberé" lesz és jajajaj, ez már itten az állampárt maga!!
  Németországban bezzeg senki nem siratja a demokráciát, pedig Merkelnek nem hogy kétharmada, de még abszolút többsége sincs, ezért az FDP-vel kormányoz koalícióban. Ehhez képest mind a 3 legfőbb közjogi méltóságot a CDU "pártemberei" foglalják el:
  1. Angela Merkel-t ugye nem kell magyarázni...
  2. Most választották meg Christian Wulff-ot államfővé, aki Alsó-Szászország CDU-s tartományi miniszterelnöke volt.
  3. No és láss csodát, ott van a Bundestag elnöke, bizonyos Norbert Lammert, aki a CDU Ruhr-vidéki elnöke volt és tagja a CDU elnökségének...
  Ennyit erről.”
 • 2. GYMS 2010. július 17. 12:53
  „Kérdezd meg a kutyádat... :)”
 • 1. Phobos 2010. július 16. 13:57
  „Ti akartátok birkák ! :)
  Kommunista kutyából hogy lesz demokratikus szalonna ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két gyermek, és édesanyjuk sérült meg: fának csapódott az autó

Két gyermek és édesanyjuk sérült meg Hódmezővásárhely közelében, a békéssámsoni úton, amikor… Tovább olvasom