Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Kövér László: jól végzett fizikai munkára szüksége van az országnak

A házelnök kiemelte, egyik legfontosabb célkitűzés a munka becsületének helyreállítása az országban. A kemény munkával, munkájából megélni tudó szakember példájára van szükség.
Munkára, jól végzett fizikai munkára szüksége van az országnak - jelentette ki az Országgyűlés elnöke kedden a Parlament Felsőházi Termében a VII. Szakma Sztár Fesztivál országos díjátadó ünnepségen.

Kövér László kiemelte: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett országos szakmai versenyen legjobb helyezést elértek elismerésének helye van a Parlament falai között, mert az ország házát olyan dolgokra kell használni, amelyek a nemzet életében nagyon fontosak. Leszögezte: a mostani esemény - ez a verseny - pedig az.

Hozzátette, hogy a szakmai megmérettetéseken évről évre egyre többen vesznek részt. Közben az emberek maguk is folyamatosan fejlődnek. Az idei szakmai vetélkedők 38 szakmában 4000 fiatalt "mozgattak meg". Közülük 194-en jutottak a háromnapos döntőbe. Az eseményre több ezren voltak kíváncsiak.

A házelnök emlékeztetett: az országnak szüksége van a fiatalok elkötelezettségére, energikus tenni akarására, amit a mostani versenyen is megmutattak. Az egyik legfontosabb célkitűzés a munka becsületének helyreállítása az országban. A kemény munkával, munkájából megélni tudó szakember példájára van szükség. Az ország tovább lépéséhez pedig sok szakember kell, sok olyan, aki nem fél a munkától. Csak így teremthető meg a munkára épülő társadalom. A munkát nem spórolhatja meg a politikus, a bankár, a pék, a szakács, s a sportoló sem, ha jó teljesítményt szeretne elérni.

Kövér László utalt arra: "azt mondják a focipályák környékén, a tehetség az, aki beválik. A versenyre nevező és a díjkiosztáson jelenlévő fiatalok keményen dolgoztak, megcsinálták, amit szerettek volna. Beváltak. A fiatalokat a versenyre felkészítő tanárokhoz szólva aláhúzta: amikor valaki tanít, nemcsak a tudást adja át, hanem a személyes példáján keresztül az életszemléletét is. Ez utóbbi - a tudáson túl - nagyban elősegítette a versenyen résztvevők kiemelkedő teljesítményét.

Az Országgyűlés elnöke beszélt arról is: egyre kevesebb a munkanélküli, és egyre többen dolgoznak Magyarországon. Ez év február-áprilisa között már 4,107 millió embernek volt munkája az országban. Ez 238 ezerrel több a korábbinál. Az idei első negyedévben pedig 3,5 százalékos volt a bruttó hazai össztermék növekedése Magyarországon, ami még az optimista várakozásokat is meghaladta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kúria: tisztességtelen az árfolyamrés a Kásler-ügyben

A Kúria június 16-án jogegységi döntést hozhat több, devizahitellel kapcsolatos kérdésben is. Tovább olvasom