Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Kövér László és az internet

Kövér László szerint törekedni kell arra, hogy hasznos és jó tartalmak jelenjenek meg a világhálón és a legfontosabb feladat az internettel kapcsolatban: megtanítani a gyermekeket választani tudni jó és rossz között.

Nem az a baj, hogy az internet segítségével hatékonyabban tudunk információhoz jutni, hanem hogy nem tudjuk megakadályozni az ott terjedő bűnözést; ezért törekedni kell a hasznos és jó tartalmak megjelenítésére - mondta az Országgyűlés elnöke a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) által rendezett, Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra című nemzetközi konferencián kedden Budapesten.

Kövér László, a szolgálat magyar egyesületének elnöke szerint a világháló azért jelenthet nagy veszélyt a gyermekek számára, mert naponta változik. A fő veszélyek abban rejlenek, hogy a felhasználók nem ismerik a következményeket, azt, hogy az internet miként alakítja át a mindennapi életet. Kiemelte: szükség van az internetre vonatkozó törvényi szabályozásra is, azonban a legfontosabb feladat, hogy meg kell tanítani gyermekeinket választani jó és rossz között.

A politikus a gyermekmentő szolgálat történetéről elmondta: a szervezet legelőször a Ceausescu-rendszer végén a romániai gyermekotthonokban élő gyerekeken segített. Ám ma is szükség van olyan civilekre, önszerveződésre képes, másokon segíteni akaró egyénekre, akik elkötelezettek az általuk megtapasztalt veszélyek elhárítása iránt - hangsúlyozta.

Edvi Péter, az NGYSZ elnöke nyitó beszédében azt mondta: nagy elismerést jelent a szervezet számára, hogy az Európai Unió biztonságosabb internet létrehozására irányuló, Saferinternet nevű programjának magyarországi koordinálását a Gyermekmentő Szolgálat végzi.

A konferencián előadást tart többek között Szalai Annamária, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke, Jóri András adatvédelmi biztos és Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.

Olvasóink írták

 • 19. Álmodozó 2010. szeptember 24. 11:00
  „Meg tanítani azt igen, de cenzúrázni azt talán felejtse el Kövér úr.Az elmúlt években úgy is annyi badarságot mondott.”
 • 18. meir 2010. szeptember 22. 17:15
  „Kover urfi otlete,erosen emlekeztet egy masik-(ma mar halaaz egnek eltunt)-korra,ahol bizonyos felelos vezetok
  ugy gondoltak helyesnek,hogy majd ok megmondjak hogy a tobieknek-(a tulnyomo tobseg)-mi a jo!!”
 • 17. lidi 2010. szeptember 22. 15:15
  „hát, a házelnök úr tényleg feltalálta a spanyolviaszt:
  - az internet mindennap változik, ezért veszélyes - pont mint az időjárás
  - a gyerekeket meg kell tanítani, mi a jó és mi a rossz, hogy választani tudjanak - hát igen, de talán nem csak az internet tartalmai között, hanem úgy általában...
  egyébként nagyon felelős szülő (és politikus) lehet az, akinek mindez most fogalmazódott meg a fejében - miközben a kölkök gyakorlatilag évek óta a neten élnek, ld. iwiw, Facebook stb.

  azt se teljesen értem, hogy akkor ő most önszerveződésre képes civil lenne? vagy ez egy olyan civil szervezet, aminek aktív politikus az egyesületi elnöke? És azt így hogy? (ld. egyesülési tv., közhasznúságról szóló tv.)

  és persze az egésznek biztos semmi köze ahhoz, hogy a napokban idefáradtak Amerikából, kormányzati szinten, hogy az orrukra koppintsanak a médiaalkotmány netes szabályozási törekvései miatt, alig győztek magyarázkodni a kétharmados demokrata urak...

  szóval szép, szép a cél, meg igaz, hogy teljesen kiszolgáltatják magukat a kölkök a neten - csak kissé árnyékot vet ez a nagy politikusi aktivitás az ügyre.”
 • 16. Agent 2010. szeptember 22. 07:21
  „15, szerencsére örök érvényű igazság, hogy bármely állami ellenőrző apparátus, intézmény, vagy akár gépre telepített program mindig le van maradva azokhoz képest, akik el akarnak érni egy tartalmat a neten.”
 • 15. BsBe 2010. szeptember 22. 06:13
  „annobon 2010.09.21. 13:28 és Patriot 2010.09.21. 19:36
  Azzal egyetértek, hogy a gyerekek ne érjenek el mindent a neten. Csak nehogy ne csak a gyerekek számára szabja meg, mi az ami elérhető, mert ugyan hogyan fogja megállapítani ki ül le a gép elé? vagy ezt is ellenőrizni fogják? Lehet, megérjük (a nem is távoli jövőben) hogy az internetet is ellenőrzötten érhetjük el? és csak azt, ami Kövér László szerint is hasznos és jó tartalom. Mert ezt ugyan mi módon lehet ellenőrizni, Csak korlátozással. (fiúk, mi lesz a szexoldalakkal?, már sokáig nem nézhetitek! - mert az sem felel meg KL elvárásainak - vagy ki tudja)”
 • 14. HR_XAR 2010. szeptember 21. 23:47
  „Kinai-Magyar Népköztársaság, felelős pártvezér Mao-Ce-Viktor :)
  Nem hiába ment ez a kínai komcsikhoz inkább, fütyülve le a dalai lámát :)

  Itt is kezdődhet az on-line cenzúra :)
  Köszönjük szavazók :)”
 • 13. mr_akkush 2010. szeptember 21. 23:15
  „fityisz”
 • 12. sharapova2008 2010. szeptember 21. 22:02
  „Link duma! Az internet ellenőrzésének célja,az ellenzéki vélemények elhallgattatása!”
 • 11. load 2010. szeptember 21. 21:40
  „8. thermál
  "...a "Paraméter" c. szlovákiai internetes újság és az MTI közötti szerződésbontás indoklásában. Ezentú nem használhatják az MTI híreit az újság szerkesztői."
  Ez így nem igaz.
  Eddig ingyen kapták a híreket az MTI-től. Ezután fizetni kell érte.
  Az ok, a magyar kormánnyal szembeni - esetenként - kritikus hangnem.”
 • 10. Patriot 2010. szeptember 21. 19:36
  „Gyerekekről van szó, nyilván ez nem tűnt fel a hazugságpárti szavazóknak. Kövérlaciztak egyet és megnyugodtak, ennyi maradt nekik.”
 • 9. meir 2010. szeptember 21. 19:17
  „Kover Lacika = Besenyo Pista Bacsi!!!
  az is "megmondta a masok velemenyet"!!”
 • 8. thermál 2010. szeptember 21. 15:45
  „A "hasznos és jó tartalmak" hiánya miatt bármelyik oldalt betilthatják. A döntéshozó szellemi színvonala szerint. Hasonló jelzőket olvashatunk a "Paraméter" c. szlovákiai internetes újság és az MTI közötti szerződésbontás indoklásában. Ezentú nem használhatják az MTI híreit az újság szerkesztői. Lehet, hogy KL. így vág vissza az őt viccesen bíráló cikkre!”
 • 7. _Zoli_ 2010. szeptember 21. 14:50
  „Ne szórakozzatok vele mert megszavaztatja a kritizálóinak a kötelet!”
 • 6. Primax 2010. szeptember 21. 13:33
  „" Kövér László, a szolgálat magyar egyesületének elnöke szerint a világháló azért jelenthet nagy veszélyt a gyermekek számára, mert naponta változik."
  Félelmetes egy gondolat.
  " Panta rhei."
  Talán Kövér még nem hallotta...”
 • 5. Fürgeszarvas 2010. szeptember 21. 13:32
  „Megint egy demokrácia-értelmezés Fidesz módra ? Cenzúrázunk,cenzúrázgatni akarunk ? Ejnye-bejnye Lacika , megint az MSZMP-ben érzed magad ? Ott is ezt csináltad ( csak akkor még nem az internettel !) !”
 • 4. annobon 2010. szeptember 21. 13:28
  „"Kedves Gyerekek! Itt ez a nagybajszú bácsi, aki megmutatja, hogy mit szabad nézni az interneten és mit nem szabad!"”
 • 3. tornacipő 2010. szeptember 21. 13:25
  „kövér menjen vissza a kisz-be, ott jó helye volt”
 • 2. miracle 2010. szeptember 21. 13:00
  „Felőlem megszabhatja, csak korlátozni ne akarja.
  Pedig ezt ("Kiemelte: szükség van az internetre vonatkozó törvényi szabályozásra is") nem nagyon lehet másként értelmezni.”
 • 1. Agent 2010. szeptember 21. 12:14
  „Csak nehogy KL vagy bármely politikai erő próbálja megszabni mi a "jó" és a "rossz" a neten megjelenő tartalmak között...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német turistabusz karambolozott két autóval Budapesten

Egy német rendszámú turistabusz két autóval karambolozott kedd reggel a fővárosban. Tovább olvasom