Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Kövér: kormányzás csak rendeleti lehet

Kövér László szerint a mostani kormány idején kezd "tiszta víz kerülni a cigánygyilkosságok mocskos poharába". A házelnök erről a Heti Válaszban csütörtökön megjelent interjúban beszélt, amelyben szólt arról, hogy a kormányzás csak rendeleti lehet.
Kövér László, a korábbi, rendeleti kormányzást felvető kijelentésével kapcsolatban feltette a kérdést: "milyen tudna lenni a kormányzás, ha nem rendeleti?" Hozzátette: a kormány rendeletek kiadásával kormányoz, törvényt a parlament hoz.

Kifejtette: minden olyan szabály elfogadását, amelynek megváltoztatását két-háromévente az élet úgyis kikényszeríti, a végrehajtó hatalomra kellene ruházni, a képviselők pedig több energiát fordíthatnának a kormány ellenőrzésére.

A parlamentben általa kiszabott büntetésekről azt mondta: nem becsülné alá annak jelentőségét, hogy a Jobbik képviselői a földtörvény szavazásánál fizikai erőszakkal néhány percre felfüggesztették az alkotmányos rendet. Az LMP-sekre kirótt, molinók kifüggesztése miatti büntetésekről azt mondta: a képviselők átlépnek egy határt, amikor a korábban sosem alkalmazott eszközhöz nyúlnak. "A parlamenti vita verbális műfaj, az ülésterem nem plakátháborúk és performanszok színtere" - fűzte hozzá.

"Kard által vész, ki kardot ragad" - válaszolta arra, hogy a Fidesz is gyűjti-e a muníciót válaszként azokra a videofelvételekre, amelyek a bajai utaztatott szavazókról szólnak. Hozzátette: a Fidesznek nem érdeke az efféle kampány. Mivel nincs kormányváltó hangulat, így az MSZP számára a bizonytalanok mozgósítására az egyetlen eszköz a hisztériakeltés - mondta.

"A taxisblokád óta minden innovációt a balliberális oldal hozott a politikai életbe. A játékszabályokat nem mi alakítjuk" - tette hozzá.
Kövér László saját, a kampányban betöltött szerepéről azt mondta: "évek óta olyan vagyok, mint egy plüssmackó. Bársonyos, puha és barátságos."

Olvasóink írták

 • 5. LAZA 2013. október 04. 15:59
  „4.Meglepődtem,hogy bent hagyták.
  Nálam már a <moderálva> sem ment át.
  Szóval így van ahogyan írod sokkal több kövér lacit a kampányban!
  A hívek élvezkednek valóban.
  Erkölcsi ítélő képességük hagy némi kivánni valót,de ez legyen az ő bajuk.
  Bizonytalanok?
  Nem hiszem,hogy hanyatt esnének lacika és még néhány fidesz káder élet útjának megismerésén.
  Mondja csak a magáét!
  Nem tudja mit is beszél,kiket is gyaláz vagy a kirántott karddal kiket is szúr szíven?
  Közvetlen rokonságát,kormányának egyes tagjait,rengeteg párt társát és még több ex kommunista fidesz szavazót.
  Leginkább azonban saját magát.
  Lendvai Ildikóval kart karban építették a szocializmust kiemelten magas beosztásban.
  Igy érdemes tehát komolyan venni amit mond.”
 • 4. kerteszb 2013. október 03. 15:35
  „Nézzük ki is ez a kötéllaca (és a tényeket nem szükséges kimoderálni úgy gondolom):
  "Kövér László felvételi vizsga nélkül került be az egyetemre. No nem azért, mert tanulmányi versenyt nyert. Atyai kitüntetés mentesítette a felvételi alól, (mint akkor másokat is, kiszorítva az értelmes diákokat). A kitüntetés neve: Szocialista Hazáért Érdemérem. Indoklás: "Az 1956-os ellenforradalom leverésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért."
  A gyermek nem felelhet az apa rémtetteiért. DE! Nem az apát vették föl az egyetemre teljesítmény nélkül, hanem gyermekét!!! Számtalanszor bukott az egyetemi vizsgákon, arra már nem terjedt ki a kitüntetés hatása, két alkalommal évismétlésre is kényszerült. A 2,0 átlagot elérő diák 5 éve alatt végezhetett a jogi karon, Kövérnek ez 7 évbe került. (Deutsch Tompika 14 és fél évéhez képest, persze, szép eredmény.)
  Jutalomból került az MSZMP KB-hoz tartozó Társadalomkutató Intézetébe, közvetlenül Aczél et. keze alá. Kommunista vérétől vérátömlesztéssel sem lehet megszabadulni.”
 • 3. öröksoproni 2013. október 03. 10:50
  „Hitler is ezt mondta a rendeleti kormányzásról.”
 • 2. embertelen 2013. október 03. 08:58
  „Kövér szerintem a fidesz szégyene. Az lenne a jó, ha a kampányban ő vinné a fő szerepet, ezzel is hozzájárulva Orbán 2014-es bukásához.”
 • 1. dödike 2013. október 03. 08:16
  „Hányás ez a demagóg szöveg pont annak a szájából aki a legnagyobb uszítók egyike.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századvég: a többség szerint túlment a jó ízlés határain a szobordöntés

A történtek kapcsán a megkérdezettek 46 százalékának romlott a véleménye Bajnai Gordonról -… Tovább olvasom