Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kövér: internetet mindenkinek

Mindenki számára elérhetővé kell tenni az internetet - mondta Kövér László házelnök szerdán, az EU-elnökség keretében megrendezett "Az Információs Társadalom Parlamentje" című konferencián az Országházban.

Megnyitó beszédében a házelnök azt hangsúlyozta: feladat még az is, hogy mindenkivel megismertessék, miként segíthetik életét az infokommunikációs eszközök. E mellett azt szorgalmazta, hogy digitális formában minél hamarabb legyenek elérhetőek nemzeti kultúrkincseink.

Úgy vélekedett: e három feladathoz erőfeszítésre és anyagi ráfordításra van szükség.

Kövér László leszögezte: egyik feladat sem várathat magára, minden perc késlekedés egész társadalmi rétegeket, esetleg egész településeket szakíthat le. Ez nemcsak gazdasági, hanem a demokrácia kérdése is - húzta alá. Mint mondta, az írás-olvasás megszerzéséhez hasonlatos alapjoggá nőtte ki magát az elmúlt években a digitális írni-olvasni tudás.

A három terület esetében jelentős erőfeszítések születtek tagállami és európai szinten egyaránt, de leginkább a korszerű, modern és nem utolsósorban vonzó formát öltő tartalomszolgáltatással vagyunk leginkább lemaradva - fogalmazott a házelnök, aki szerint e területen lenne a leginkább szükség innovációra.

Beszélt arról is, hogy az infokommunikáció csupán eszköz, az, hogy miként használják, az emberségről, az értékekről tesz tanúbizonyságot. Szerinte nem szabad engedni, hogy lebontsák vele azt a civilizációt, amely létrejött.

Olvasóink írták

 • 4. load 2011. június 02. 22:19
  „Mielőtt nagyon belelkesedtek, gondoljatok a 2010 áprilisi Fidesz szórólapra.
  Ez állt rajta: Itt az idő! A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét, és megvédi a magánnyugdíjpénztárakat.
  Aztán mi lett belőle?
  Ha Kövér azt mondja, hogy internetet mindenkinek, akkor valójában korlátozni tervezik az internet hozzáféréseket.”
 • 3. akela4 2011. június 02. 09:24
  „Igen, mindenki számára elérhetővé kellene tenni az internet elérését, mégpedig az európai közösségben használt tarifák szerint!
  Na ne ijedjenek meg, mert amíg Ausztriában havi 9 euróért biztosítanak 9 giga mobil internetes adatforgalmat garantált sebességgel, addig nálunk 4000 forintért kap az ember 3 giga adatforgalmat elég változó minőségben!
  Ehhez kéne hozzászólni, mert lenyúlják a magyart és még nagyobb falvakban sincs ADSL elérhetőség és ki vanak szolgáltatva a Haninet ( Gagyinet ) és egyéb nyerészkedő szolgáltatóknak!”
 • 2. janika 2011. június 01. 15:29
  „Valóban sokkal egyszerűbb és olcsóbb lehetne a kormány konzultáció! Ha bár teljesen mindegy, hogy mit, mikor nem vesznek figyelembe, hisz a felelősség az ismeretlen fogalom e körökbe.”
 • 1. bojtár 2011. június 01. 10:34
  „Olyan deja vu érzésem van min t ha ezt is a Vona Gábor kezdeményezte,de már megszoktuk ,hogy itt mindíg más tollával ékeskedünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc betegellátási térséget alakítanak

A Népszava információi szerint a kormány nyolc betegellátási térséget alakítana ki az országban a… Tovább olvasom