Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Kövér: a vidéki élet ne jelentsen hátrányt

Célunk, hogy a vidéki élet ne jelentsen hátrányt, a falvak meg tudják tartani az ott élőket, méltó életlehetőséget kínálva számukra.
Célunk, hogy a vidéki élet ne jelentsen hátrányt, a falvak meg tudják tartani az ott élőket, méltó életlehetőséget kínálva számukra - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Komárom-Esztergom megyei Kömlődön, a felújított református templom ünnepélyes átadásán.

"Be fogjuk indítani a vidék gazdaságát. Újra ki fogjuk építeni vidéken a közbiztonságot, megerősítjük a közoktatást, a szociális és az egészségügyi hálót" - fogalmazott a fideszes politikus, a párt választmányi elnöke. Az a célunk, hogy a vidéki élet a jövőben könnyebb lehessen, lehetőségeiben legalábbis közelítsen a városihoz. Ehhez meg kell erősítenünk a közösségek összetartó erejét, segítenünk kell, hogy ezek a közösségek kezükbe vehessék saját sorsukat - tette hozzá a politikus a 270 éves református templom megújulása alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

Kövér László példaként állította mindenki elé a kömlődi református gyülekezetet, amely szavai szerint "a munkába belefeledkezve" megmutatta, hogy a közös tevékenység és a hit a leginkább reménytelen helyzetben is kiutat jelent. A település református egyházközsége az elmúlt hat év alatt 245 millió forint támogatást nyert el, foglalkoztató házat, lakóotthont és támogató szolgálatot hozott létre középsúlyos és halmozottan fogyatékos felnőttek számára, miután 2004-ben az önkormányzattól romos állapotban visszakapta a gyülekezet egykori általános iskoláját.

Az intézményben ötven felnőtt fogyatékost foglalkoztatnak. A templom felújítására a gyülekezet 39 millió forintot kapott az Új Magyarország vidékfejlesztési programból, a felújításhoz hiányzó összeget 130 család adományaiból gyűjtötték össze - mondta Bogáth István, a gyülekezet gondnoka.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budaházy szabadlábon! - megszüntették az előzetes letartóztatást

Megszüntette a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György előzetes letartóztatását a Fővárosi… Tovább olvasom