Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Kövér: a baloldal nem tudja túllicitálni a rezsicsökkentést

Kövér László úgy látja, a baloldal nem tudja túllicitálni a rezsicsökkentést. Az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában arra is kitért, hogy a Fidesznek és szimpatizánsainak nem szabad elkényelmesedniük, jövőre ugyanis nem a népszerűségi versenyt, hanem a választást kell megnyerniük.
A lap hétfői számában publikált interjúban kifejtette: ugyanazokat a hibákat, amelyeket 2002-ben elkövettek, még egyszer nem szabad megengedniük. Annak firtatására, hogy a Bajnai Gordon ellen vitt negatív kampányuk is a 2002-es tapasztalatból adódik-e, azt válaszolta, hogy ez nem negatív, hanem szembesítő, emlékezetfrissítő kampány.

"Nem engedhettük meg neki azt az arcátlanságot, hogy olyan képet fessen magáról, mintha nem lenne múltja a politikában, vagy ha van is, ahhoz csak pozitív tapasztalatok adódnak. Ki kellett csavarnunk a kezéből az ecsetet" - mondta.

A házelnök a rezsicsökkentésről szólva úgy vélekedett, hogy a baloldal szorult helyzetben van, hiszen 2013-ig negyven évre visszamenően sohasem csökkentek a megélhetési költségek.

"Minden épeszű ember tudja, a rezsicsökkentéssel személyesen is jól jár. Nehéz bebizonyítani ennek ellenkezőjét, bár a szolgáltatók próbálták eltitkolni ezt a számlákon, a közös képviselők jelentős része pedig lenyelte a csökkentést a közös költségben" - mondta.

A választások időpontjára vonatkozó kérdésre leszögezte, hogy erről Áder János köztársasági elnök dönt majd. Hozzátette, korábban azt gondolta, hogy a két választást egy napon kell megtartani, ez azonban választástechnikai okokból mégsem lenne egyszerű feladat, sőt komoly problémákat is okozna. Az uniós választáson ugyanis szavazhat Magyarországon egy másik uniós tagállam polgára is, miközben az országgyűlésin nem. Az egy napon történő választáson bonyodalmat okozna a nemzetiségi képviselők választása is. Továbbá, a parlamenti választást teljesen új keretek között bonyolítják le, területileg és lélekszámban is sokkal nagyobb választókerületekben, aminek levezénylése önmagában is nagy feladat lesz.

Kövér László elmondta: az új Országgyűlés első ülésnapján kétszázötven parlamenti szék marad az ülésteremben, a hátsó és az oldalsó, az ülésvezető elnökhöz közel eső székeket kiveszik. Hozzátette, korábban is a képviselők számához igazították a teret.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre fürdőjegyet kaphatnak a nyugdíjasok az Erzsébet-programban

2500 forint befizetésével akár 25 alkalmas belépőt kaphatnak a nyugdíjasok. Tovább olvasom