Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Kovács László: szó sincs magyar sikertörténetről

Az MSZP-s Kovács László szerint az adatok nem támasztják alá Orbán Viktor miniszterelnök szavait, aki Brüsszelben sikertörténetnek nevezte a magyar gazdaság eredményeit.
Az MSZP-s Kovács László szerint az adatok nem támasztják alá Orbán Viktor miniszterelnök szavait, aki Brüsszelben sikertörténetnek nevezte a magyar gazdaság eredményeit.

A volt külügyminiszter és uniós biztos szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a közép-európai térségben tavaly Magyarországon volt a legrosszabb a gazdaság teljesítménye - másfél százalékkal csökkent a GDP -, itt a legnagyobb az infláció, és már a hosszú távú kilátások is veszélyben vannak, mivel Európában itt a legalacsonyabb a beruházási ráta.

Mindezt nem lehet sikertörténetnek nevezni - hangoztatta Kovács László.

Hozzátette: kétségtelenül eredmény, hogy csökkent az államadósság és a deficit, ám az Európai Bizottság mégsem maradéktalanul elégedett. Ennek oka, hogy a testület szerint a kormánynak jobban kellene ügyelnie a kiigazítások minőségére, fenntarthatóságára, ami kiderült Orbán Viktor és José Manuel Barroso szerdai megbeszélésén is - mondta.

Az MSZP-s politikus bírálta a tranzakciós illeték bevezetését, amely a spekulatív pénzmozgások helyett például a csekkbefizetéseket sújtja, valamint a bankadót, amelynek mértéke meghaladja az Európában szokásosat, ezért gátolja a hitelezést.

Az IMF-tárgyalások megszakadásáról azt mondta: való igaz, hogy a pénzpiacról is lehet finanszírozni az országot, de lényegesen nagyobb kamatokkal, a kormány tekintélyét pedig porig rombolták azok a csúsztatások, amelyek a valutaalap állítólagos követeléseiről jelentek meg.

A szocialista pártelnök visszautasította, hogy gyűlöletkampányt folytatna az MSZP. Szerinte a Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátok mindössze a teljesületlen kormányzati ígéretekre hívják föl a figyelmet.

Kérdésre válaszolva Kovács László azt mondta: a német E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeinek visszavásárlása előtt a kormánynak érdemes lett volna konzultálnia az Európai Bizottsággal, ilyen ügyekben ugyanis jobb az óvatosság, mintha utólag derül ki, hogy az ügylet uniós szabályokba ütközött.

A volt külügyminisztert az ellenzéki együttműködésről is kérdezték, azt feszegetve, eldőlt-e már, hogy az MSZP és az Együtt 2014 összefog a választásokon. Kovács László úgy felelt: elképzelhetőnek tartja, hogy a szocialista párt akár egyedül is győzzön, de legfeljebb szűk többséget tudna szerezni, a legfontosabb változásokhoz viszont kétharmados felhatalmazásra lesz szükség. Ehhez pedig összefogás szükséges - mondta.

Arra a kérdésre, hogy vajon Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt 2014 társalapítója meg tud-e állapodni arról, kinek milyen szerep jusson, a szocialista politikus a 2002-es választások előtti időszakot idézte fel. Szerinte Medgyessy Péterrel közösen bebizonyították, hogy "két dudás megfér egy csárdában".Olvasóink írták

 • 7. Valaki 2013. február 05. 10:03
  „Milyen 8 év? A cocik 1944 óta folyamatosan rombolnak!”
 • 6. Santos 2013. február 03. 21:23
  „3.embertelen.A sikertörténet ugy az a kánaáni nyolc év vólt?”
 • 5. rommel2 2013. február 03. 20:55
  „LACI TÖRTÉNETE IGAZI SIKERTÖRTÉNET ....................................
  ANGOL TUDÁS NÉLKÜL EURÓPAI BIZTOS ...................................
  EZ TÉNYLEG NEM SEMMI ......................................................
  EHHEZ KÉPEST A FIDESZ EGY BAJNOK .....................................
  IGAZ LACI , TE IS IGY GONDOLOD ..........................................”
 • 4. btl 2013. február 02. 15:37
  „az MSZP jobb, ha befogja a pofáját!”
 • 3. embertelen 2013. február 02. 15:21
  „Egyetértek mindenkivel, aki Orbán Viktor elmúlt három évi ámokfutását sikertörténetnek hiszi el. Ez egy tündérmese, azaz nem valóság, történetnek történet, sikeresnek sikeres, legalábbis a nemzetgazdaság sikeres tönkreverése. Ehhez Kovács Lászlónak semmi köze, de a főhazugnak igen.”
 • 2. Valaki 2013. február 02. 14:02
  „Lacika, utánatok csak siker lehet.
  http://atv.hu/cikk/video-20130130_barcza_gyorgy”
 • 1. Patriot 2013. február 02. 12:49
  „Laci bácsi egy igazi sikertörténet volt 2002-2010 -ig volt!
  Hogy szakadna rád a sunyi-púposok mennyországa!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentést tesz a Jobbik a kormány óriásplakát-kampánya miatt

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Jobbik a kormány által tavaly év végén megrendelt IMF-el… Tovább olvasom