Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Kötelező lesz a zebránál megállni

Magyarország - Kötelező lesz az autósoknak a zebránál megállni, ha a gyalogos jelzi áthaladási szándékát az úton; egyebek mellett ez a KRESZ-módosítási javaslat szerepelt a közlekedési kerekasztal hétfői ülésén Budapesten.
Az értekezleten szó esett a gépjárművezetői szakoktatói tevékenység szabályozásáról is. A rendeletmódosítás tervezete már elkészült; ez már korszerű oktatástechnológiai módszerek bevezetését tartalmazza, továbbá az Európai Uniós gyakorlatok, irányelvek átvételét. A hatóságok dolgoznak az előéleti pontrendszer felülvizsgálatán is, valamint megvizsgálták annak lehetőségét is, miként lehetne az előéleti pontrendszert összekötni a kezdő jogosítvány intézményével. A kerekasztal résztvevői egyetértettek abban, hogy a kötelező ellenőrzést gyakoribbá kellene tenni. A szakemberek szerint felül kellene vizsgálni a gépjárművek kötelező tartozékaira (az izzókészletre és a mentődobozra vonatkozó) vonatkozó, "mára életszerűtlenné vált" szabályozást.

Olvasóink írták

 • 5. gjozsi88 2009. február 13. 18:26
  „Imcsi! Olvasd el figyelmesen,amit irtam! A gyalogosnak nincs elsőbbsége,amig nem lép le a zebrára!!!Ha féktávon belül lép le,nehéz megállni!Az elsőbbségadás tábla hasonlat azért nem jó,mert ott biztos,hogy elsőbbsége van a védett úton haladónak”
 • 4. Imcsi 2009. február 11. 17:13
  „Lovasbandi! Elsőbbségadás kötelező táblánál megtudsz állni néhány tonna vassal, ha a védett úton éppen közlekedik valaki? Ha igen, akkor légyszi a gyalogátkelőnél is! Az is olyan hely, ahol két közlekedő keresztezi egymás útját, és a gyalogátkelőhelyen közlekedőnek van elsőbbsége!”
 • 3. gjozsi88 2009. február 06. 19:27
  „K! Hát nem igy volt! A gyalogosnak akkor volt elsőbbsége,ha lelépett! A gyalogos csalogatás a vizsgán eredménytelen vizsgát jelentett!Ezért tartom felelőtlennek azt a kommunikációt,hogy engedjük át a gyalogosokat,mert életveszélyes helyzeteket teremt,az amatőr,kevés rutinnal rendelkező vezető meglát egy gyalogost az út szélén megáll,aki ismeri a hatályos KRESZ-t nem számít a váratlan,értelmetlen manöverre és kész a baj! A szándék támogatható,szerintem,de a jogszabályt módosítani kell az egyértelmü helyzetek kialakítása érdekében!”
 • 2. Lovasbandi 2009. február 05. 08:54
  „Kötelező legyen a zebra előtt a GYALOGOSNAK is megállni! Nem csak menni, úgy, hogy a zebra az enyém, kapd be köcsög autós! Nehezebb megállni néhány tonna vassal, mint megállni lábon, körülnézni, elindulni! A Teleki utcai körforgalomnál, ahogy a bankból kijön, ugyanazzal a lendülettel veti magát az autók közés sok gyalogos! Volt olyan, hogy a kocsim farának sétáltak neki!”
 • 1. k 2009. február 04. 18:46
  „"Kötelező lesz az autósoknak a zebránál megállni, ha a gyalogos jelzi áthaladási szándékát az úton"
  Idáig nem így volt?
  A gyalogosnak meg kötelező lesz :mielött lelép körbe nézni.
  Az izzókészlet meg a mentődoboz, ha jól tudom idáig is kötelező volt.Vagy most már nem kell ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk Ferihegyen - a probléma átlépte Magyarország határát

Az Európai Légiközlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) szerint a görög sztrájktörők decemberi… Tovább olvasom