Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kötelező biztosítás: a román Astra Biztosító lendületet ad a piacnak

A román Astra magyarországi fióktelepeként a kgfb-piacra újonnan belépő Astra Biztosító számos kategóriában elsőként kerül ki az árversenyből a szombaton közzétett jövő évi kgfb-díjak előzetes összehasonlítása alapján - közölte a netrisk.hu.

Az internet annyira kulcsszereplő lett a díjak meghatározásában, hogy aki hagyományos módon szeretne biztosítót váltani és a megszokott, negyedéves csekkes díjfizetést választja, az Allianznál már 49 százalékkal magasabb díjat lesz kénytelen fizetni a jövő évben. Az online biztosításközvetítés szerepét erősíti tovább a tarifatáblák szinte áttekinthetetlen mennyisége is. Aki nem internetes kalkulátorral keresi meg a számára kedvező ajánlatot, hanem az újságban közzétett táblázatok alapján szeretne tájékozódni, már több mint 60 oldalnyi adatot bogarászhat végig. Az alapdíjak pedig semmiféle fogódzót nem adnak az összevetéshez, miután a több mint százféle kedvezmény, pótdíj a korábbi éveknél is nagyobb mértékben szabják át az árat, illetve a biztosítók erősorrendjét. A fizetendő díj a tulajdonos lakhelye, kora, bónuszfokozata, gyermeke, az autó típusa, üzemanyagfajtája - és még számtalan egyéb kitétel nyomán - az alapdíjnak akár kevesebb mint harmada is lehet.

Az Allianz esetében a számítás éppen fordított, itt ugyanis az alacsony alapdíjra rakódnak rá pótdíjak, amelyek a jármű használatának módjától függően elérhetik akár a 149 százalékot is. Annak ellenére, hogy akik idén vásároltak autót, nem január 1-vel, hanem a vásárlás évfordulóján válthatnak biztosítót, a kampány irama nem csökken, sőt hosszabb távon is fennmarad november-decemberben. A netrisk.hu portálon azonban a későbbi évfordulóval rendelkező autósok is válthatnak biztosítót a mostani kampányban. A megkötött kötelező biztosításuk azonban csak a törvényes évfordulóval lép majd életbe. A novemberi átszerződést a biztosítók is ösztönözhetik. Már van egy biztosítótársaság, a Wabard, amely külön kedvezményt ad azoknak az autósoknak, akiknek a biztosítási évfordulójuk nem január elsejére esik, de már most, novemberben megkötik új szerződésüket.

A netrisk.hu tervei szerint már hétfőn kalkulálni, és szerződni is lehet a portáljukon. Ez az alkusz is végzett már előzetes számításokat az új tarifák szerint. Például egy 2005-ös évjáratú Opel Astra 1.6/76KW-os autó budapesti, 40 éves és 7-es bónusz fokozatban lévő tulajdonosa az Astra Biztosítónál 21.704 forintért kötheti meg a jövő évi kgfb szerződését. A Groupama Garanciánál a díj 47.272 forint. Egy másik példa: 2005-ös Volvo, dízel, 2.4/136KW-os kocsi 23 éves budapesti, 1-es bónusz fokozatos vezetője az Allianz e-tarifájával 56.520 forintért köthet biztosítást legolcsóbban. Az Aegon díja - kedvezmények nélkül - 751.080 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Program a védendő áramfogyasztókért

Az E.ON elindította Védendő Fogyasztók Programját, melynek keretében a vállalat ugyanakkora összeget… Tovább olvasom