Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Köszönet a reményért

Az utóbbi hetekben sokszor szerepelt a médiában a tornasport. Sajnos nem a szép sikerek miatt, bár azok is voltak, hanem egy

fiatal győri tornász, Virág Zsolt makói sérülése kapcsán. Zsolt rosszul érkezett talajgyakorlata közben egy ugrásból a szőnyegre, ezért egyelőre deréktól lefelé mozgásképtelen.

A fiatalember nemcsak a győri, hanem a magyar tornasport jelenlegi egyik legnagyobb ígérete, aki a nagy elődök, Borkai, Csollány és Fajkusz nyomdokain járt. Mindezt Győrben tette a Móra-iskola, majd a Bercsényi diákjaként 5 éves kora óta. Még csak 17 éves, és lehet, hogy az élet szépségei közül még sokkal nem találkozott. Várt rá a szerelem, a siker, a tudás, a felnőttválogatottság, az olimpia és edzőként – mert az akart lenni – a tanítványok szeretete.
Az emberek manapság közönyösek, nem bíznak másokban, más baja nem az ő bajuk. Nagyon ritka a feltétel nélküli segítség, az összefogás. Ez a pesszimista szemlélet dőlt most meg Zsolt sérülése kapcsán. Olyan városi és országos összefogás tapasztalható gyó-

gyulásáért, amilyenre eddig kevés példa volt. Köszönjük a szegedi klinikán elvégzett szakszerq mqtétet, a győri orvosoknak a tényfeltárást, és az ápolóknak a munkát, a türelmet a látogatási rohamok elviseléséért. A Budakeszi Rehabilitációs Intézetben is gőzerővel tart a munka, Zsoltot most ott kezelik. Ez sajnos hatalmas kiadás a családnak. Nagy a lelki teher a szülőkön, edzőkön. Vajon nem hibáztak-e a sportágválasztás, felkészítés során? Úgy érezzük, nem, s ebben erősít meg bennünket az összefogás, a sok lelki támasz, a biztatás a jövőt illetően. Győri iskolák, sportszövetségek, újságírók, sportlövők, világhírq kézilabdázók, sportegyesületek, a Magyar Torna Szövetség, az FTC tornászai, közvetlen sporttársai, tanárai, osztálytársai, ismerősei és ismeretlenek, étterem-tulajdonos, bajcsi fociszurkoló fogtak össze a gyógyulásért, ki-ki erejéhez mérten. Köszönjük mindenkinek, hogy napi gondjai mellett gondol Virág Zsoltra. A győri tornászok nevében:
Kollár András edző, a Bercsényi DSE elnöke és Szqcs Róbert, Virág Zsolt edzője
Egy tavalyi gálán: Virág Zsolt (felemelt kézzel) a 2006-os Heraklész díjátadó gálán a Papp László Sportarénában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigi az alvázban

Tovább olvasom