Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Kőszegi határrevíziós ötlete magánvélemény volt

Kőszegi Zoltán fideszes parlamenti képviselő "feltehetően nem alaposan átgondolt magánvéleményének adott hangot" az EMI-táborban - közölte a Fidesz szóvivője szerdán az MTI kérdésére.
Selmeczi Gabriella ezt azután tudatta, hogy a Népszabadság kedden - idézve a Krónika című erdélyi lapot - azt írta: a fideszes Kőszegi Zoltán szerint akár már nyolc év múlva fel lehet vetni a határrevízió kérdését. A politikus a vasárnap véget ért, nemzetpolitikai műhelyként és fesztiválként működő EMI-táborban nyilatkozott így a székelyföldi Borzonton, amikor egy pódiumbeszélgetés során a hallgatóságból valaki felvetette, hogy miért autonómiáról, és miért nem Trianon revíziójáról esik szó. A Fidesz parlamenti képviselője úgy vélte, ha pártja tovább tud erősödni, és Magyarországot gazdasági és más tekintetben is sikerül erős országgá tenni, akkor hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdéseit – Kőszegi Zoltán meglátása szerint ez akár már nyolc év múlva megtörténhet - olvasható a Népszabadságban.

Olvasóink írták

 • 7. load 2012. augusztus 16. 22:13
  „6.Goldmund
  Így igaz.
  Erdély visszacsatolásával kapnánk 6 millió románt.
  Mind eközben évtizedek óta képtelenek vagyunk megoldani a 800 ezernyi cigányság problémáját?
  A határaink közé zárt 6 millió román, vajon hány évig tudná kivédeni a Jobbik homogenizációs törekvéseinek dühét?”
 • 6. Goldmund 2012. augusztus 15. 22:04
  „5. embertelen
  Valóban, a mostani határaink a II. világháború utáni békeszerződések eredményei. Igaz, ott minimális eltéréssel a trianoni határokat állították vissza.

  A cikkhez:
  Ha az a cél, hogy feszültséget csináljanak Romániában (és Szlovákiában is, mert ez ott is érzékeny kérdés), akkor sikeres volt a megszólalás. Mindez nyilván erősíti a román és szlovák nacionalistákat, és okot ad arra, hogy az ottani kormányok mindenféle autonómiát ellenezzenek, nehogy a magyarok egyre többet akarjanak és végül határrevízió legyen belőle.
  Megjegyzem: ha most pl. Erdélyt, a maga kb. 100.000 km2-es területével visszakapnánk, rengeteg román nemzetiségű ember lenne határunkon belül, amivel rögtön nyakunkba vennénk nem kis belpolitikai problémákat. Mintha most nem volna elég...”
 • 5. embertelen 2012. augusztus 15. 19:57
  „A határrevíziót én azonnal felvetném. Javaslatom, hogy Kőszegi és Orbán legyen határon kívül. Jót tennének vele! Egyébként nem Trianon revízióját kellene követelni, ugyanis az elcsatolt területek zöme 1940 és 44 között Trianontól függetlenül Magyarországhoz tartozott. Az elvesztett területeket a 2. világháború után veszítettük el, Horthy és a jobboldal rossz politikája miatt!!! Ezt jó lenne, ha mindenki látná és nem Trianonra mutogatna vissza Horthy tehetetlensége helyett.”
 • 4. pancser 2012. augusztus 15. 17:08
  „3."kotorék" És közveszélyes!”
 • 3. kotorék 2012. augusztus 15. 16:40
  „Ökör!”
 • 2. pancser 2012. augusztus 15. 16:39
  „Provokálunk, provokálunk, de nem fognak ezért magyar fiatalok meghalni, mert nem engedjük. Erdély Románia része, aki ezt vitatja az bolond, bolond politikus! Talán ha elmebetegnek nyilvánítjuk nem lesz belőle cirkusz!”
 • 1. load 2012. augusztus 15. 15:03
  „Egy politikus (országgyűlési képviselő) nagy nyilvánosság elött (nemzetközi politikai műhely, pódiumbeszélgetés, ujságírók) tett kijelentése nem lehet magánvélemény.
  Azt legfeljebb otthon a családja, és a barátai között engedhetné meg magának.
  Ott is nagyon óvatosan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csatornázási műveknek adják ki magukat a csalók

A csatornázási művekre hivatkozva csalnak ki pénzt kisebb csoportok Budapesten. Tovább olvasom