Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kósa szerint a családi szavazati jog bevezetését más országok is követik

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint a családi szavazati jog bevezetése Magyarországon olyan újítás lehet, amelyet más országok is követhetnek - írja szombaton a Magyar Hírlap.
Kósa Lajos közölte, támogatja e jog bevezetését. Utalt arra, hogy a mintegy tízmilliós lélekszámú Magyarországon jelenleg csak 8 millió embernek van választójoga, így kétmillióan még a törvényes képviselőjükön keresztül sem tudnak beleszólni az ország irányításába.

A Fidesz alelnöke szerint ugyanakkor a családi szavazati jog bevezetésével elejét lehetne venni annak, hogy a jövőnkről túlnyomó részben az idősebb generációk döntsenek, miközben a legnagyobb terhet a középgenerációk cipelik a hátukon. Azt hangoztatta, hogy ezzel a lépéssel a fiatalabb családos rétegeket szeretnék politikailag motiváltabbá tenni.

Elmondta, Németországban is felmerült a családi szavazati jog bevezetése.

Közölte, biztos abban, hogy előbb-utóbb több állam is követni fogja a példánkat. Jelezte azt is, hogy a bevezetendő jog valójában két szavazatot jelentene a gyakorlatban: egy listára és egy egyéni képviselőre adható voksot. A jogot e két szavazathoz pedig az anyák kapnák meg, függetlenül attól, hány kiskorú gyermekük van.

Olvasóink írták

94 hozzászólás
 • 94. Eva- 2011. március 14. 13:34
  „93-hoz

  a rendszerváltás ezt hozta!

  A rendszer változás jobb lehetett volna!

  de
  mi a jövőkép?!
  a kúria, vármegye? a kakastol?
  a szent korona tan?

  mellette pedig neoliberális gazdaságpolitika, amely a jól dolgozókat= sokat keresőket jutalmazza 16%-os adóval?”
 • 93. Betty53 2011. március 13. 23:19
  „Eddig úgy volt hogy a korhatár 18-év ilyen baromságot hogy lehet kitalálni egy gyerek helyéban hogy szavazhat a szülő olyan mint az adó mindent maguknak a kisembereket szivatják én a Kósa úrat egy remek embernek tartottam de a politikájuk egy rakás a 40-év szolgálati idővel is átvertek mindhalálig munka a hülyeség helyett normális politika kellene mert már az egész országot tönkre tették a politikusok , fel kellene ébredni mert az emberek már únják a sok hülyeséget”
 • 92. Csetneky 2011. március 13. 22:38
  „T. machers

  Az én baráti körömben mindenki jobboldali szavazó. Viszont az általam ismert Mszp szavazók nyugdíjasok. Közülük 10-ből 6 dolgozik. Ezek közül 5 feketén. Tehát 10-ből 9 nem fizet adót. Így jött ki a 90%.
  Egyébként egy ember értékéhez semmi köze nincsen a politikai beálítottságának. Én csupán arra reagáltam, hogy az elvtársak annyira forszírozzák ezt az adóhoz kötött szavazati jogot.
  Gondoltam, segítek nekik egy kicsit eligazodni. :)”
 • 91. vilike27 2011. március 13. 18:56
  „én érthetően irok, valószinü nem helyesen te mondod, de lényeg a tartalom nem a helyesirás. te tanulj meg okos ötletekkel gazdagitani az ajálatokat, van aki csak helyesen tud irni de okos ötletekkel nemtud kirukkolni az már neki magas, te tanulj meg még a magyaron kivül vagy mellet még két másik nyelvet egyetemi szinten akkor kritizálhatsz. A munkahelyi probléma nincs kapcsolatba a szavazati joggal de hülye dumának mindenkor belehet dobni, gondolkozz azon egy kicsit hogyan dolgoztál vagy csak esetleg dolgozgattál. Az MSZP euró miliárdosait ugylátszik elfelejtettétek, nektek csak az ostoba vélemények és kritikák a fontosak hogy a Fideszt és tekintélyét romboljátok , de ezáltal Magyaroszág tekintélyét rontjátok és bemutatjátok, hogy idejutottunk annak egyedül a ti áltatok imádott MSZP az oka- ezt tudja minden normális ember a föld kerekségén. odvözlettel”
 • 90. machers 2011. március 13. 18:33
  „T.Csetneky!
  Baráti körömben az MSZP-re szavazók közül mindenki becsületes munkával tartja el a családját, és még adót is fizet. Tekintettel arra, hogy alkalmazottként mást nem is tudnának csinálni.
  Ja, én nem az MSZP-re szavaztam, bár így utólag akár oda is ikszelhettem volna.
  Nem hiszem, hogy egy ember "értékét" az dönti el, hogy melyik pártra adja le a voksát. Vagy ezek szerint mégis? Illetve pontosítok. A Fideszes kommunista a jó kommunista, míg a többi a rossz. Gondolom nevek nem kellenek a válaszhoz, de szívesen adok meg néhányat.
  Üdv.”
 • 89. Csetneky 2011. március 13. 16:50
  „Annyira jó, milyen sokan sírnak előre, pedig még nem is tudják, mi történik majd. Akinek nem tetszik az ötlet, visszaküldhette volna válaszként, amikor a 12 kérdést feltették. Mint ahogy én is azt küldtem vissza, hogy szerintem nem lenne jó.
  Egyébként az adóbefizetéssel arányos szavazati jogot teljes mértékben támogatom! Csak majd az ötletet felvetők ezt egyeztessék a párttitkár elvtárssal is, mert ugye akkor az Mszp megszűnik. Tekintettel arra, hogy szavazóinak kb. 90%-a semmilyen adót nem fizet.”
 • 88. öszödiböszme 2011. március 13. 16:40
  „vilike27. Tanulj meg magyarul helyesen írni. Nyalás már megy. Javasolni foglak egy főispáni állásra! Tehát ha már tudsz vissza jöhetsz.”
 • 87. meir 2011. március 13. 13:30
  „36-os/Lone-Wolf!
  mond mar,;-az onhibajan kivul munkanelkulive valt-akkal mi is legyen akkor??!”
 • 86. vilike27 2011. március 13. 12:59
  „minden hatalmon levő párt vagy tákolmány követ el hibát és kénytelen magaköré venni olyan pártolókat is akikkel nem ért teljes mértékben egyet, önök szerint Gyurcsány nyal mindenben egyetértett Szili Katalin lehet a kezdetben de később kinyilt a szeme - ezért csak dicsérni lehet !!! De annyira görcsösen támadni a Fideszt ahogyan a tisztelt szokszor már udvari bolondnak látszók teszik mégis csak enyhénszólva neveletlenség de lehet ők igy keresik fizetésüket remélem nemsokáig mert a népnek előbb utobb kinyillik a szeme. A jövedelem után adni a szavazati jogot akkor bizony a magyar multik fogják eldőnteni az ország jövőét de az MSZP ez sem fogja kihúzni annyi " jót " okoztak a népnek amire akkor csak egyenes kaszával lehet és fognak a kizsákmányoltak válaszólni . Igaz később javitott a hozzászóló hogy nem az erőszakkal elcsatólt magyarokra gondólt de az ilyen kifejezésekkel megalázzák a külföldön legtöbbször védtelenül hagyott nemzettársakat erre ügyelni kell ha valaki ilyen kifejezéseket használ, ilyen megalázó saját népét megtagadó a volt és örökre megbukott kormányfő és kis Gőbelsei - <moderálva> hirdettek, nem tudom miért nem maradt az ilyen kifejezéseket doboló segitsége Román hazájában. Akik 56 ban hagyták el hazájukat szintén az életüket mentették és szabadságra vágytak nagyon sokan közülük ismert gyárak komoly és elismert szakemberei lettek, nem szégyenitették a nemzetet. sok ilyen magukat magyarnak valló hazánkfiával találkoztam őket se kel leirni. ők is magyarok és munkájukkal tudásukkal emelik a haza tekintélyét helytálnak abban az országban ahól élnek. Higyjék el nem könnyű más nemzet között érvényesülni pláne ott ahol virágzik a nacionalizmus. / saját tapasztalatommal is alátámaszthatnám / Kérem az uralkodó kormányt ne hülye üres filozófiájukkal illessék, hanem jóindulatú bölcs ötleteikkel segitsék munkáját hiszen mindenki tévedhet de a semmit mondó betanult kifogások legtöbbszőr nevetségesek és a hozzászólók alacsony tudását bizonyitják - természetesen akik igy keresik kenyerüket csak irógassanak továbbra is az okosok látják úgyis kik azok. üdvözlettel.”
 • 85. Rinpócse 2011. március 13. 12:20
  „81,nem nehezen,könnyen jött a jólét,nem véletlen nem veszi észre városunk büszkesége,hogy az általuk megállapított 2 millió fölött keres fél éve,petikének jár,Ő sokat dolgozik,gondolom értünk,aki meg követ bennünket,az elég szerencsétlen:-)”
 • 84. Primax 2011. március 13. 10:08
  „" Kósa szerint a családi szavazati jog bevezetését más országok is követik "
  Így is lesz.
  Pl.: Kuba, Kína, Észak-Korea, Venezuela, Türkménisztán, Szudán, Libéria, Zimbabwe, Líbia, Csád, Guinea, stb...
  Országunk vezetésével remek kis társaság lesz ez.”
 • 83. annobon 2011. március 13. 08:41
  „67-hez: "Az a baj hogy a fidesz van a hatalmon, nem pedig az mszp? Igen az a baj! Egyik kutya, másik eb. És mindkettő elitje az MSZMP-ből származik. Ennyi.”
 • 82. okostojas007 2011. március 13. 08:09
  „hegedüs a háztetőn....
  ha gazdag lennék , rögtön bölcs ( is ) lennék .....”
 • 81. dorombolok 2011. március 13. 07:47
  „Agyukra ment a 2/3-al nehezen kiizzadt jólét .A pénz mindenkire ilyen hatással van?”
 • 80. szucsgabi50 2011. március 13. 07:15
  „Aki kitalálta a családi szavazati jogot nincs helye a politikában. Jó hogy nem a 10 millió magyarnak 12 millió szavazati joga lenne. A 2 millió kereső pénzéről döntene négyszer annyi nemkereső? Hova jutottunk? Kósa szerintem nincs helyed a politikában.”
 • 79. értelem 2011. március 13. 05:56
  „Kósának már voltak hülye megjegyzései, amiknek az árát mi fizettük meg! Hazudik megint aztán majd előjön azzal, hogy ez is Gyurcsány miatt történt.”
 • 78. Jandex 2011. március 13. 04:42
  „73. Primax 2011.03.12. 22:59
  Én is örülök Neked,sőt kevesebbet kell pötyögnöm!:)
  72. vilike27 2011.03.12. 22:31
  Azt kihagytad,hogy őfensége is KIS(Z)-titkár volt!:)
  Mellesleg Merkel asszony,/őfensége pártfőnöke/fogalmazzunk finoman:erősen kínosnak érzi uralkodónk társaságát!
  Nem követni akarja a fiúkat hanem megszabadulni tőlük,de ilyet Úriasszony nem mondhat!Mi viszont szívunk mint a zállat és csak néhányunknak tűnik fel,hogy ez csak elterelés a balf....kodásukról!/már senki nem emlegeti a lenyúlt 3e Mrd-ot,senki nem varrja a nyakába a vörösiszap katasztrófa áldozatait vagy az agyontaposott lányok életét,pedig a tűzijáték alatti vihar áldozatait simán fletóbá´ nyakába varrták annak ellenére,hogy mindenki tudhatta a vihar közeledtét már 18.-án,sőt azt is illene tudni viharban hova ne álljunk,Pl.:fa alá vagy horgászladikkal a hajók közé a Duna közepén,az öszödi beszéd lehetett volna felcsúti beszéd is ha lett volna annyi vér a pucájában,hogy el merje mondani!!! többet nem is írok mert mindent elmond az,hogy kikkel vette körül magát uralkodónk lásd.:don pintért,szíjj ártót vagy lézer janit esetleg szarka nénit stb stb”
 • 77. Dr.Lang 2011. március 13. 03:04
  „Ez egy jol megtervezett mubalhe :-) A Fidesz bedob egy gumicsontot, hogy a sok barlangi ember ezen ragodjon. Dehogy lesz itt gyerekek utan szavazojog.... Kosa is ismeri a regi viccet amikor a szazadparancsnok elkialtja magat:
  -Karika Janos honved lepjen ki!
  Kilep tiz cigany.
  -Anyja neve Kolompar Maria.
  Visszalep harom.”
 • 76. sophie0607 2011. március 13. 01:30
  „Azért mert mi beleugrunk a kútba, nem fog egész Európa utánunk ugrani...
  A szavazatok egyenlőségéről még nem hallott senki??
  Szegény kishazám, mi lesz veled...;(”
 • 75. egyharmad 2011. március 13. 00:23
  „72 vilike27!

  vegigolvastam a hozzaszolasodat. Roppant tanulsagos volt! En (MI) eddig azt hittem(ük),hogy a fidesz

  veszelyes. Mekkorat tevedtem(ünk)!A fidesz mint part "artalmatlan kis nyuszika " a rajongoihoz kepest!

  PS: Reszben rad is vonatkozik a "jarasi szinten kettevalhatnak......" cimü cikkhez (16 rommelnek irt)

  hozzaszolasom. Esetleg meg annyit ,hogy urasagodat (72. vilike27) L.Lajos "csokoltassa"!”
94 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járási szinten kettéválhatnak a polgármesteri hivatalok

A 2013-tól újra létrejövő járási szinten kettéválnak majd a polgármesteri hivatalok, de változik az iskolák fenntartása is. Tovább olvasom