Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Kortárs kiállítások a 18. Műgyűjtők éjszakáján

Hat kortárs kiállítás, két tematikus tárlat és egy dzsesszkoncert is szórakoztatja az érdeklődőket csütörtökön a 18. Műgyűjtők éjszakáján a budapesti Falk Miksa utcában és a környékén.


A Kálmán Makláry Fine Arts Gallery Csernus Tibor alkotásaiból szervez kiállítást, melyet Kratochwill Mimi művészettörténész és Lajta Gábor festőművész nyit meg. Konok Tamás Kossuth-díjas festőművész elmúlt húsz évben készített Mikroludium sorozatából mutat be ötvenhárom darabos válogatást a Prestige Galéria, a kiállítást Kozák Csaba művészeti író nyitja meg - közölte a rendezvény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A Pintér Galéria és Aukciósházban Szent Patrik napja tiszteletére az ír nagykövetség az ír-magyar kapcsolatok egyik szimbolikus tárgyának bemutatását vállalta: a tárlaton a győri Könnyező Szűz Mária kegykép történetét, valamint a kegytárgyhoz kapcsolódó válogatást láthat a közönség a győri kincstár egyházi gyűjteményéből. Az est második programja Prutkay Péter Dobozolt kor-képek című kiállítása, melyet Wehner Tibor nyit meg.

Az Artkatakomba Erdős Mária első önálló tárlatának ad helyet Plüss Projekt címmel, az alkotások között maga a művész kalauzolja a látogatókat. A Bardoni Galériában Makláry Kálmán festőművész legújabb absztrakt alkotásaival ismerkedhetnek meg a látogatók, akik a B55 galériában Gál András budapesti és Dirk Ratke berlini művész közös tárlatát tekinthetik meg.

Egy nem mindennapi magángyűjtemény darabjait mutatja be tárlatvezetéssel a MissionArt Galéria: a művek nagy része a két világháború közötti magyar művészetet reprezentálja olyan kiemelkedő alkotókkal, mint Aba-Novák Vilmos, Basilides Barna, Bene Géza, Gábor Jenő, Ferenczy Noémi, Kádár Béla, Perlrott Csaba Vilmos, Schönberger Armand és Vörös Géza.

A Nemes Galériában XIX. és XX. századi magyar festmények, grafikák, valamint régi külföldi mesterek alkotásaiból kaphatnak ízelítőt az érdeklődők, az Artcore Antik & Designban pedig megismerkedhetnek a kényelmet és használhatóságot az igényes egyediséggel ötvöző XX. századi bútorokkal is. Ezúttal sem marad el a már megszokott dzsesszest a Pintér Galériában: 20.30-tól a Grencsó és barátai formáció koncertezik.
A Műgyűjtők éjszakájának összes programja ezúttal is ingyenes, a részletes programot a www.mugyujtokejszakaja.hu oldalon olvashatják el az érdeklődők.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezetést választ és nevet változtat az MDF

Megválasztják az MDF új vezetését, valamint döntenek a politikai erő új elnevezéséről is az MDF mai… Tovább olvasom