Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Koronás fém mécsestartó

Kattints a képekre!
Hozzávalók:

vékony aranyszínű fémlap, régi olló, egy kis darab deszka vagy falap alátétnek, vastag szög, kalapács, régi olló, sniccer (barkácskés), kis üvegpohár vagy aranyszínű befőttesüveg-tető, teamécses, univerzális ragasztó

Elkészítése:

Vágjunk ki egy téglalapot a fémlapból - a hosszabb oldala akkora legyen, amekkorának a mécses kerületét szeretnénk - az egyik hosszú oldalát korona alakban vágjuk ki. (Még szebb lesz a formája, ha a két rövidebb oldal nem teljesen párhuzamos egymással, hanem a mécses teteje egy kissé "kifelé tart".) Ha van üvegpoharunk, köré tervezzük a fémlapot, úgy, hogy a "palást" két széle kb. egy centi szélességben fedje egymást.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

Terítsük ki a fémlapot, majd puha grafitceruzával rajzoljuk fel rá a tetszés szerinti mintát (ha bízunk a kézügyességünkben, nem kell előrajzolnunk.) Sniccerrel óvatosan vágjuk ki a kívánt formájú ablakot. Egy vastag szög és kalapács segítségével lyukakat is üthetünk a fémlapba; érdemes különböző mintázatokat kilyuggatni, ezek ugyanis gyönyörű fémjátékot nyújtanak majd a sötétben. Ha kiütöttük a lyukakat, a fémlapot felemelve a szöggel egy kicsit ki is tágíthatjuk őket.

A mintát - ha szükséges, vonalzó mellett - finoman karcoljuk be egy tompa, vastag szöggel vagy kifogyott golyóstollal, de kaphatók kifejezetten erre a célra készített barkácseszközök is.

Egy pohár vagy üveg segítségével hajlítsuk formára a fémlapot (a minta domború fele legyen kívül), úgy, hogy a két keskenyebb vége egy kicsit fedje egymást. Az egyik oldalt kb. 1 centi szélességben ragasztózzuk be, hajtsuk rá a másik oldalt, majd tartsuk összenyomva, amíg megköt a ragasztó.  

A "korona" ágait finoman hajtogassuk kifelé. Ha nincs üvegpoharunk, állítsuk a fémpalástot egy befőttesüveg tetejébe és helyezzük bele a mécsest. Ha a palástot üvegpohár köré terveztük, a pohárba tegyük a mécsest.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnöki szavak

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke: „Jelentős sikerként értékelem a szavazás… Tovább olvasom