Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Környezettudatos cégek pályázhatnak

Környezetvédelem MTI Az idei „Környezeti megtakarítás díjakra” június végéig adhatják be pályázataikat a magukat környezettudatosnak valló cégek a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesülethez (Követ) – közölte a szervezet.
A környezetbarát vállalati mqködés népszerqsítésére immár hatodik éve meghirdetett pályázaton az érdeklődő vállalkozások olyan már megvalósult intézkedésekkel vehetnek részt, amelyek egyszerre hoztak környezeti és gazdasági hasznot.
Az egyesület az „Ablakon bedobott pénz” néven futó programja keretében az októberi eredményhirdetésen három nagyvállalati győztest jutalmaz, akik továbbjuthatnak az Európai Bizottság Környezetvédelmért Európai Üzleti Díj (European Business Awards for the Environment) elnevezésq versenyére. Az idei évtől kisvállalkozások kategóriában is lehet díjat nyerni és innovációs különdíjat is megítélnek.
Az elmúlt öt évben 48 szervezet 56 pályázattal indult a pályázaton és került be esettanulmányával az Ablakon bedobott pénz címq kötetekbe. A legutóbbi évben a Mondi Business Paper Hungary Zrt., a Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Nyrt., valamint a Duna–Dráva Cement Kft. nyert a pályázaton.
Az egyesület a díjazott cégek bemutatásával a környezettudatosságában rejlő gazdasági előnyöket kívánja demonstrálni.
Mégpedig azt, hogy

a hosszú távú

versenyképesség

érdekében milyen fontos az anyag- és

energiatakarékos termelés és a környezetbarát

technológiák alkalmazása.
Arra is fel kívánják hívni a figyelmet, hogy a fogyasztók környezeti érzékenységének fokozódásával a környezetvédelem hatékony marketingeszköz lehet a cégeknek.
A Követ 1995-ben alakult, jelenleg több mint 80 tagvállalattal és több mint 20 más társult taggal, így egyetemek, állami intézmények közremqködésével tevékenykedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borbás Mária borban elmesélve

Mindent tud a hazai borfajtákról és borászokról – derül ki Borbás Mária Hír Televíziós… Tovább olvasom