Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kormányterv: 45 átfogó intézkedés

Negyvenöt átfogó intézkedést tartalmaz a kormány idei munkaterve – jelentette be Gyurcsány Ferenc.
„ A nemzeti jövedelemhez képest 38 forint helyett 37 lesz az adócentralizáció mértéke 100 forintból. Azaz bármilyen új adó bevezetése, az adókulcsok megváltoztatása bármelyik jelenlegi adónemben egészen biztosan magával vonja egyéb adónemekben az ezzel ellentétes irányú változtatást” – mondta Gyurcsány Ferenc.
A kormányfő közölte: április végéig döntenek az egészségügyi biztosítói rendszerről, ősszel pedig előkészítik a szabályozást. A miniszterelnök hozzátette: ugyancsak szabályozni fogják az egészségügyi intézmények gazdálkodását.
A kormány tájékoztatása szerint a köz- és a felsőoktatásban napirendre tűzik teljesítményértékelés bevezetését, illetve a felsőoktatási intézmények akkreditációjának módosítását.
A nyugdíjrendszerről szólva közölte: a jelenlegi rendszert hosszú, átfogó szakmai és társadalmi vita után lehet majd csak átalakítani. Gyurcsány Ferenc kitért még arra, hogy a www.meh.hu internetes oldalon hozzáférhető munkaterv olyan pontokat is tartalmaz, mint új törvény megalkotása a nemzeti parkokról, a jegyzők hatásköréről szóló szabályozás vagy a kistérségi együttműködés.
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint a kormány évről évre, hónapról hónapra újabb programot hirdet, aminek az a sorsa, hogy a következő programhirdetéskor a szemeteskosárba kerüljön.
Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a kormány nyilvánosságra hozott munkaterve lehetővé teszi mindenki számára a tervezést, a felkészülést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati keret kistelepüléseknek

Száznyolcvanmillió eurós keretre pályázhatnak azon kistelepülések, amelyeknek egészségügyi… Tovább olvasom