Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kormányfők milliós vagyonnal

Medgyessy Péter miniszterelnök több száz millió forintos vagyonnal rendelkezik, Orbán Viktor exkormányfő pedig házat vett Budapest előkelő részén - derül ki a parlamenti képviselők hétfőn nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozataiból.

Medgyessy Péter miniszterelnöknek nincs kocsija, viszont több mint 200 millió forintot tart állampapírokban, illetve biztosításokban. Az előbbiből 80 millió forint, az utóbbiból 125 millió forint szerepel vagyonbevallásában. Nyilatkozata – amelyben mindössze három sor ingatlan és négy sor megtakarítás szerepel – elárulja: a rendszerváltás óta ő a leggazdagabb kormányfő. Eszerint egy budapesti 56 négyzetméteres lakást tudhat magáénak. Az a ház, amelyben most is lakik, nem az ő nevén van. Övé viszont felerészben egy hajdúszoboszlói üdülőtelek kis házzal, valamint egy leányfalui nyaraló, amelynek – a budapesti ingatlanhoz hasonlóan – egyedüli tulajdonosa.
Medgyessy Péternek takarékbetétben 500 ezer forintja, devizában 15 ezer dollárja van. Jelenlegi jövedelemforrása a dokumentum szerint kizárólag miniszterelnöki fizetése, amely havi 693 ezer forint.
Orbán Viktor volt miniszterelnök vagyoni helyzete nagyot változott az elmúlt hónapokban. Az exkormányfő a Sváb-hegyen vásárolt egy 183 négyzetméter alapterületű, 1544 négyzetméteres telken álló házat. Az épülethez 36 négyzetméteres garázs is tartozik. Az adásvétel időpontja 2002. május 9. A tranzakció oka minden bizonnyal az volt, hogy Orbánnak a kormányváltás miatt el kellett hagynia a Béla király úti rezidenciát. A vásárlás pénzügyi forrását részben egy 136 négyzetméteres V. kerületi lakás értékesítése jelenthette. Emellett 20 millió forintos jelzáloghitelt is felvett.
Orbánék számláján 9.899.800 forint és 1170 amerikai dollár van. A politikus 25 százalékos tulajdonrészt birtokol a Szárhegydűlő – Sárazsadány – Tokajhegyalja Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ben. Kocsija Volkswagen Golf. Az Orbán házaspárnak 208 hektáros szántó-, erdő-, árok-, legelő- és nádastulajdona is van Sárazsadányban és Felcsúton, amelynek nagy részét tavaly év végén vették.

Kapcsolódó anyag:

Gyarapodott a megyei honatyák vagyona (2002.06.18.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékmustra

Gáztűzhelyeket, különféle elektromos berendezéseket és gyermekjátékok bizonyos fajtáit ellenőrizte… Tovább olvasom