Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Kormányátalakítás?

Két miniszter távozik, két államtitkár miniszterré lép elő, a frakcióvezető pedig államtitkár lesz - az origo.hu információi szerint.
Az Origo hírportál információi szerint várhatóan két héten belül átalakul a kormány: eszerint Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár felelhet majd a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalásokért, Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-minisztert pedig Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár válthatja. A lap úgy tudja, csere lesz a Fidesz-frakció élén is, ahová Rogán Antal kerülhet. A Kormányszóvivői Iroda azt közölte, sajtóértesüléseket nem kommentál.

Az Origo keddi cikke szerint Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a Fidesz alelnöke veszi át Fellegi Tamás helyét az IMF-fel folytatott tárgyalásokért felelős poszton, és ő tartja majd a jövőben a kapcsolatot a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel. A váltás - illetve a kormányátalakítás - bejelentése a hírportál információi szerint nagyban függ attól, hogy megkezdődnek-e addig a hivatalos tárgyalások az IMF-fel és az EU delegációjával a Magyarországnak nyújtandó készenléti hitelkeretről.

A lap úgy tudja, Varga Mihály helyét a Miniszterelnökségen Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője veszi át, a hivatalnál azonban további két államtitkár is munkába áll: Szijjártó Péter, Orbán Viktor kormányfő eddig államtitkári rangban, de miniszterelnöki biztosként dolgozó szóvivője kilép majd mostani szerepéből, és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár lesz, továbbá államtitkári rangot kap a Miniszterelnökségen eddig tanácsadóként foglalkoztatott Győri Tibor is.

Az Origo úgy értesült, hogy a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Balog Zoltán váltja majd Réthelyi Miklóst a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) élén. Miután Balog Zoltán a felzárkóztatási ügyeket is megtartja, sőt az egyházügyi államtitkárság is átkerül a Nefmihez, "végképp mamutszervezetté válik az eddig is legnagyobbnak számító csúcsminisztérium" - írták, hozzátéve, hogy információik szerint Balog Zoltán szabad kezet kért a miniszterelnöktől a "rendrakásra", az esetleges államtitkárcserék közül pedig a leggyorsabb és a legbiztosabb Szőcs Géza kulturális államtitkár leváltása lehet.

A hírportál cikke szerint a Miniszterelnökség élére távozó Lázár János fideszes frakcióvezető helyét Rogán Antal V. kerületi polgármester veszi majd át.

Az MTI megkereste az Origo kormányátalakításos cikkével kapcsolatban a Kormányszóvivői Irodát, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy "a Kormányszóvivői Iroda a kormánydöntések tájékoztatásában vesz részt, sajtóértesüléseket nem kommentál".

Orbán Viktor miniszterelnök a 24 Óra című Komárom-Esztergom megyei lapban múlt pénteken megjelent interjúban közölte, hogy változások lesznek a kormányban, mivel vannak olyan miniszterek és államtitkárok, akik eleve csak két évre vállalták a megbízatást.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. load 2012. április 18. 10:45
  „26.bojtár
  "joci már nagyon sokszor meg lettél cáfolva..."
  Például mikor, és hol?
  Adnál rá egy linket!”
 • 31. kerteszb 2012. április 18. 09:24
  „Sz.Ártónak vajon ki fog hinni külföldön, aki csak egy picit is tisztában van eddigi "áldásos" tevékenységével?”
 • 30. kotorék 2012. április 18. 09:21
  „Csak Petikét sajnáljuk , ki fogja a hülyeségeket még hülyébben megmagyarázni?Ezek után már az üzemanyagok adótartalmával kapcsolatos feladatokat is Matolcsy magyarázza , pedig az utóbbi években Petike ebbe már rendesen belejött és szakavatott lett!Bár mintha már az utóbbi időben egy szőke nő is rendesen próbálkozna!”
 • 29. machers 2012. április 17. 22:27
  „20. apokalipszis 2012.04.17. 19:31
  Ne hagyd magad megvezetni! Barátod hülyeségeket beszél.
  http://www.vg.hu/velemeny/elemzes/soos-karoly-attila-a-kormanyzati-pilotajatekrol-373171”
 • 28. Dwatson 2012. április 17. 21:47
  „Na és mi lesz Orbánnal? Már ha jönni talál egyáltalán az IMF ! Vagy hazudott akkor is amikor elküldte őket,amikor azt mondta hogy"ha jön az IMF,én megyek",úgy mint akkor amikor azt mondta hogy "megvédjük a nyugdíjpénztárakat"?”
 • 27. bojtár 2012. április 17. 21:24
  „hihetetlen vagy:)”
 • 26. bojtár 2012. április 17. 21:19
  „17. gjozsi88 2012.04.17. 18:49
  joci már nagyon sokszor meg lettél cáfolva és az a tényeknek nem hiszel az már nem a mi gondunk.”
 • 25. bojtár 2012. április 17. 21:17
  „Szaniszló ismét odamondott a Fidesznek: "összekacsintás és kész átverés-show, elszámoltatás, felelősségre vonás nélkül"

  Jó lenne tudni, valójában ki az úr hazánkban, ki kormányozza Magyarországot, és merre - hangzik el Szaniszló Ferenc legújabb televíziós jegyzetében. A Világpanoráma vezetője korábbi markáns hangvételű jegyzetei után (Nem szabadságharc az, amikor kiharcoljuk az újabb hitelfelvételek szabadságát, Hazánkat a háttérhatalom kormányozza) ismét odapörkölt a kormánynak és a kormánypártnak, egyértelművé téve: "nem lehet egyszerre szabadságharcosnak is lenni, meg hűségesen szolgáló ebnek".
  A többnyire fideszes Echo-nézőket olyan alapigazságokkal szembesíti, mint például az, hogy "igazán kiváló szabadságharcosok módjára hajbókolunk a NATO és az EU döntései előtt, valójában az USA kőolajszerző háborúiban és Izrael saját létét önigazoló provokációihoz asszisztálunk."
  Szóba kerül a hazai belpolitikai helyzet is, újabb kínos igazsággal: "a rotációs alapon egymást váltó kormányzatok cinkosan összekacsintanak, látszatra szidják egymást, de valójában igen békésen együttélnek. Kész átverés-show, elszámoltatás, felelősségre vonás, minden kockázat nélkül. Most mi lopunk, s titeket békén hagyunk, aztán meg ha ti visszatértek a hatalomba, mi vihetjük a szajrét."
  Szaniszló nem hallgatja el azt sem, hogy az "antiterrorizmus, a holokauszt és szeptember 11. hármas ideológiájából álló új világvallást" kényszerítenek ránk, meghurcolják az ezt kifogásolókat, sőt még "az egyre gátlástalanabb szemitizmus" is terítéken van. A műsor végén a tévés újságíró kiáll a közvetlen elnökválasztás és az ügynöklisták nyilvánosságra hozása mellett is.

  És a végére egy "lábjegyzet": a videóban szó esik arról is, hogy "Bajcsy-Zsilinszky Endrét a nyilasok felakasztották". Az viszont sajnos nem hangzik el, hogy miért. Aki pár mondatban szeretné ezt megtudni, a Wikipédiáról is informálódhat (kiemelés tőlünk):
  1944. november 9-én elnökletével megalakult a Magyar Nemzeti Felkelés Felszabadító Bizottsága (MNFFB), amely a német megszállással és nyilas hatalommal szembeni ellenállókat és demokratikus pártokat tömörítette. Az elnökség elvállalására a Bizottságot létrehozó Magyar Fronttól kapta a felkérést. A Bizottság legfőbb feladatának a fegyveres felkelés megszervezését és a szovjet csapatokkal együttműködve az ország, és elsősorban a főváros felszabadítását tartotta. Árulás következtében a nyilasok november 22-én az MNFFB vezérkarának gyűlésén rajtaütöttek és a résztvevőket letartóztatták. Bajcsy-Zsilinszkyt, aki nem volt jelen, ugyanebben az időben külön tartóztatták le. Valamennyiüket a Margit körúti katonai fegyházba hurcolták, ahol brutálisan megkínozták őket. Ezt követően társait még ott kivégezték, míg Bajcsy-Zsilinszkyt a sopronkőhidai fegyházba szállították, ahol december 24-én felakasztották.
  http://www.youtube.com/watch?v=GiO_d1pM5Dc&feature=player_embedded

  ,”
 • 24. machers 2012. április 17. 21:16
  „22. HoHo 2012.04.17. 19:52
  Ja vagy azok akik 30 év múlva lesznek nyugdíjasok azok már ne várják el, hogy a jövő őket is eltartsa?
  Demográfiai problémából ne csinálj politikai kérdést!
  http://gondolatok-ideak.blogspot.com/2011/02/felelheto-jovo.html”
 • 23. Ambar 2012. április 17. 21:13
  „Hűha Petike államtitkár lesz ,nemzetközi kapcsolatok Uram Isten ebből mi lesz!Igaz most is pocsékak a kapcsolatok!Ott a süket duma nem sokat ér és a papagáj ismételgetés sem!De egyébként mindegy ki hol tesz eleget a vezír parancsainak.Csak az számít amit ő mond és az is fog.Ezért tartunk itt !Szóval bármi volt a nyoccév alatt az eltelt két év óta valamit csak fel kellene mutatni.A minden szétrombolása ,megváltoztatása a rendszerváltozás feladata lett volna!De eltelt több mint húsz év valamit építeni is kellene.De ez bizony nagyon nem jött össze, kivéve a politikai elit vagyonosodása.Szóval mindig többet vártunk és egyre kevesebb lett!Ebben a kétharmad óriási lehetőség lenne, ha nem a hatalommal való visszaélésre használnák.A kedves vezírek pedig csak ideig -óráig tudnak talpon maradni,főleg ha bóvli országot csinálnak.Szívesen dicsérnék és elégedett lennék én is ha lenne miért.De mivel nem tartozom igazából egyik táborba sem ezért inkább azt mondom, talán lesz majd egy új nemzedék akik valódi és pozitív változást hoznak.Remény hal meg útóljára !”
 • 22. HoHo 2012. április 17. 19:52
  „18. gjozsi88 Teljesen igazad van. 45 év MSZMP diktatúra, 12 év MSZP meggondolt gazdaságpolitika(4es metró) után rájuk van szükségünk. Éljenek a régi KISZ,MSZMP tagok mert megérdemlik. Akkor legalább volt ingyen lakás, cigi, alkohol , ingyen virsli május 1-én. A szomszédom ki valamikor kuláknak számított, majd meg hal mikor az MSZP nevét hallja. Nem azért mert elvettek tőle mindent meg ki akarták telepíteni, nem csak ennyire szereti őket mert ők jók. Az összeesküvés elmélet az meg tényleg alaptalan. Ebben a világban senki nem akarja kizsákmányolni a másikat. Angliának, Hollandiának stb soha nem is kellett gyarmat, hogy tartsák az életszínvonalukat. Ők úgy tele vannak természeti kincsekkel és olcsó munkaérővel, hogy soha nem is volt rá szükségük. Ez mind csak történelmi hazugság. Ja meg ma olvastam itt az IMF-EU nem is vár semmit Magyarországtól csak úgy adja a segélyt. Semmi további adóemelés semmi további megszorítás nem várható. gjozsi88, ha ennyire tisztában vagy a magánnyugdíjjal mond már légyszi mennyi pénzt ráktál össze a 12 év alatt? Ja vagy azok akik 30 év múlva lesznek nyugdíjasok azok már ne várják el, hogy a jövő őket is eltartsa? Rakják maguknak a pénzt meg fizesék a mai nyugdíjakat? És ugyan miből? 12 év MSZP időszak alatt miért nem sikerült fellendíteni az országot? Nagy játékos az összes megtanulták a szociban.”
 • 21. apokalipszis 2012. április 17. 19:34
  „19.hablaty 2012.04.17. 19:21

  És a rendszer működése mindjárt nyilvánvalóvá válik!)) Persze csak annak aki olvas a sorok között.))”
 • 20. apokalipszis 2012. április 17. 19:31
  „15.Túrabakancs 2012.04.17. 18:22

  Egy elmebajnok ápol minket ,ne vitázz vele.A név mögött nem tudod ki van és kinek az érdekét szolgálja!
  Bár sejtésünk lehet...)))”
 • 19. hablaty 2012. április 17. 19:21
  „Józsi!
  Azért a dollár nyomásának a monopóliuma, nem a kínaiak, hanem Ábrahám leszármazottainak birtokában van.”
 • 18. gjozsi88 2012. április 17. 18:56
  „még annyit
  A Velencei Bizottságot a Magyar KORMÁNY kérte meg és az unió bizottsága az állásfoglalásra!!!!”
 • 17. gjozsi88 2012. április 17. 18:49
  „Túrabakancs!
  A világot senki más nem irányítja, hanem az a 6 milliárd állampolgár, aki bennt a boltba a polc elött nem x, hanem a mellette lévő y terméket veszi le a polcról!
  Minden más ebből következik, azaz verseny, hogy a vásárló számára jól döntsön!

  "A világ tőkéseinek nagy
  többsége zs.-származású, ők pedig egymás közt lezsírozták, hogy mivel szembe mert
  és eszméivel szállni a kormány, így a nyereségüket is sutba dobva közösen nem fektetnek
  be az országunkba."

  Ezt az elmebeteg összeesküvés elméletet cáfolja, hogy nem csak zsidók kezébe van pénz, számtalan más kezébe is van!Ráadásul nem létező kockázat miatt senki nem mond le nyereségről!
  A kinaiak kezében van a legtöbb!
  Ők miért nem fektetnek be?
  Segítek!
  Mert az az érdekük, hogy általunk birtokolt uniós piacról láthassák el unió belülről az uniós piacot , ezt veszélyeztetjük az elszigetelődéssel!

  "Ha a valós számokat nézzük, tényleg nincsen csődközeli szinten az országunk,"
  Egy befektető soha nem a jelenlegi adatokat nézi, hanem a most látható következő időszak terheivel számol, ezzel kalkulál!
  Ezért van az, hogy a bankok különadói miatt visszaeső hitelezés a fejlesztések elöl elvett forrásait a versenyképtelenebbé válásunk fogja követni!
  Mi nem ruháztunk be, a szlovákok, lengyelek igen!
  A magánnyugdij pénztár felszámolása nem most okoz problémát, hanem ha el kell kezdeni kifizetni, azaz eddig ugy tudták, hogy 2013-tól folyamatosan csökkenő nyugdij járadékot kell kivenni, most már tudják, hogy nem lesz olyan, hogy 75%-ot a rendszer kifutásakor, hanem nálunk mindig 100%-ot és ezt bizony akkor is ki kell venni járulék formájában, mikor a konkurens szlováknak, csak 75%-ot!
  Meg is ugrott az országkockázat abban a pillanatban!!!!
  Fogd már fel, hogy a Velencei Bizottság a mi alaptörvényünket bírálja,ezt tekinti feltételnek !
  Arról nem beszélve, hogy a szlovákok soha nem próbálták utasítani brüsszelt, hazudni neki, azaz nem járatták le magukat!
  A szlovákok hitele jobb, mint a miénk!!!!
  Talán szerényebben kellett volna viselkedni.......ja és a szlovákok nincsenek IMF kényszerben sem ,mert megtették, amit a gyurcsányéknak nem engedtetek!!!!
  a benes dekrétumok megléte ugyan az, mint a kormányunk igérete, hogy nem élünk vissza az elszabott média törvényünkkel.....a benes dekrétumok hatályba vannak, de senki nem használja!!!!”
 • 16. apokalipszis 2012. április 17. 18:40
  „A lényeg ,hogy hajrá Fidesz így tovább!Szereztek egy szavazatot!))”
 • 15. Túrabakancs 2012. április 17. 18:22
  „gjozsi88!
  ..."a magántőke, a befektetők emiatt nem kivánnak ide befektetni!..."
  Szerintem meg nem emiatt nem fektetnek be a külföldiek. Radikális gondolataim
  vannak a témával kapcsolatban, ez pedig a következő. A világ tőkéseinek nagy
  többsége zs.-származású, ők pedig egymás közt lezsírozták, hogy mivel szembe mert
  és eszméivel szállni a kormány, így a nyereségüket is sutba dobva közösen nem fektetnek
  be az országunkba. /Állampapírok formájában/ Soros is célzott rá az egyik interjúban, igaz,
  nagyon burkoltan. Ha a valós számokat nézzük, tényleg nincsen csődközeli szinten az országunk,
  Spanyolország rosszabb helyzetben van, ott 8%-körül van a hiány, és még sorolhatnám jó pár más
  ország adatait ezzel kapcsolatban. Támadják az országunkat minden szinten.
  A Velencei bizottságról megvan a véleményem!!! Szlovákiát miért nem támadják a nyelvtörvény miatt?
  És a Benes dekrétummal mi van? Az tetszik nekik? Majd ha ezek ellen is felszólalnak, akkor hitelesek
  lesznek a szememben.”
 • 14. gjozsi88 2012. április 17. 18:10
  „Túrabakancs!
  Nyugtass meg, hogy imádott kormányod számára hitelesebb az a Velencei Bizottság, mely Európa LEGJOBB , LEGTEKINTÉLYESEBB ALKOTMÁNYJOGÁSZAI -ból áll és ők csak az egyes alaptörvényi elemeket 30 pontban szedték izekre!!!!
  Ja....és a Velencei Bizottság jogállamiságot és demokráciát felszámoló álláspontját igazolja az, hogy a magántőke, a befektetők emiatt nem kivánnak ide befektetni!
  Hidd el, hogy nem létező kockázat miatt nem mondanak le mesés nyereségről, azaz csak 9% felett vesznek állampőapirt, beruházás Orbán alatt 8% esett vissza, mig a szomszédoknál folyamatosan nőtt hasonló mértékben!!!!”
 • 13. gjozsi88 2012. április 17. 18:04
  „HoHo!
  Melyik jobb?
  Aki minden legenda, amortizáció ellenére magasan jobb gazdasági adatokat ért el, mint a melldöngető nemzetiek!
  A jobbik kilépne az unióból, ami TELJES gazdasági összeomlást hozna szinte azonnal, mert rögtön megváltoznak a termelésünk gazdasági környezete és egyszerüen a szereplőinek nem éri meg magyarországi üzemeket működtetni!
  Gondolok a visszaálló vámokra, melyek az export piacainkat drágítaná jobban , miközben enélkül is versenyhátrányba vagyunk a fidesz által leállitott beruházások és fejlesztések miatt!
  Arról nem beszélve, hogy az unió 8 milliárdos befizetéssel szemben biztosított 34 milliárd euros támogatástól is elesnénk!!!!
  Azzal meg nem vagyunk kisegítve, hogy az 500 milliárdból 400 milliárdos uniós támogatással működő magyar mezőgazdaságból éljünk meg a 400 milliárd nélkül, mikor ez a szektor még igy is csupán a GDP 4%-t biztosítja!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kósa: nem egy ˝se hús, se hal˝ államfőre van szükség

A sok külső támadás miatt karakteres államfőre van szüksége az országnak - véli a Fidesz ügyvezető… Tovább olvasom