Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Korlátoznák a fiatalabbak késő esti közterületi tartózkodását

Korlátozná a 14, illetve a 16 évesnél fiatalabbak késő esti közterületi tartózkodását az egri önkormányzat - közölte a település jegyzője az MTI-vel pénteken.

Estefán Géza elmondta: az elképzelések szerint a 14 évesnél fiatalabbak este 10 óra után csak felügyelettel tartózkodhatnának közterületen, üzletekben, szórakozóhelyeken. A 14 és 16 év közöttiek esetében éjfél jelentené a határt.

A rendelettervezet lehetőséget biztosítana a szórakozóhelyek üzemeltetőinek a fiatalok okmányainak ellenőrzésére. Ha egy fiatal törvényes képviselője beleegyezésével szegi meg a szabályozást, akkor előbbi harmincezer forintos pénzbüntetésre számíthat. Ugyanekkora összeggel sújtanák annak a szórakozóhelynek a tulajdonosát, aki nem tesz eleget az előírásoknak vagy nem teszik ki jól látható helyre a rendelkezéseket ismertető tájékoztató táblát. Az a szórakozóhely vagy üzlet, ahol 12 hónapon belül háromszor történik meg mindez, 30 napos bezárásra számíthat.

A jegyző hangsúlyozta, hogy a város ifjúságának védelmét szolgáló tervezetet az előzetes felmérések szerint a képviselő-testület többsége támogatja. A mindenki számára elfogadható szabályozás érdekében az önkormányzat egyeztet a szakhatóságokkal és a városi diáktanáccsal.
Az egri képviselőtestületben kilenc fideszes, három lokálpatrióta és egy-egy jobbikos, illetve MDF-es képviselő alkotja a többséget. Velük szemben nyolc szocialista és három szabad demokrata képviselő politizál, illetve egy független városatya is helyet foglal a közgyűlésben.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2009. szeptember 12. 06:00
    „Valóban ne az "utca tanítsa" a fiataljainkat a könnyű pénz szerzésre, hanem a bankok , a tőzsde és a dicső mai kormányunk! Ők aztán valóban tudják, hogy lehet kizsebelni az állampolgárokat!”
  • 1. fióka 2009. szeptember 11. 20:55
    „Helyes .Már régen meg kellett volna tenni ezt a lépést országos szinten és ennek ha kell nyomatékot is adni.Egy serdülőkorba lévő gyereknek nem az utcán kell felnőnie ahol a bűnözést a könnyű pénzszerzés lehetőségét taglalják.Nagyon helyes.Győrben mikor helyezik életbe tudja valaki?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztik a munkahelyek megőrzéséért programot

Szeptember 14-i hatállyal felfüggesztik az átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkaadók… Tovább olvasom