Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Kordonok a vasárnapi MSZP kongresszuson

Kordonokat állítanak fel a rendőrök vasárnap a Budapest Kongresszusi Központnál, ahol az MSZP tartja majd rendkívüli kongresszusát. Az indoklás szerint ugyanis a rendezvényen részt vevő védett személyek - azaz az ország vezető szocialista politikusainak - biztonsága a rendőrség kiemelt feladata.

Elrendelte Dobozi József a Köztársasági Őrezred parancsnoka a vasárnapi rendkívüli MSZP kongresszus helyszínének lezárását.

Ez azt jelenti, hogy kordonokat állítanak fel a Budapest Kongresszusi Központ közelében. Vasrácsok várhatóan az épület körül, a Jagelló út és az Alkotás utca által határolt területen lesznek.

A kordonokat a "szükséges ideig", de legkésőbb vasárnap este 8 óráig állítják fel.

A terület lezárását Dobozi József azzal indokolta, hogy az épületben megtartandó rendezvény - a szocialista párt rendkívüli kongresszusa - valamint az azon részt vevő védett személyek biztonsága, szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása a rendőrség kiemelt feladata.

A lezárás pontosan meghatározza majd, hogy hol húzódnak a biztonsági zóna határai, ez egyértelművé teszi, hogy melyik az a terület, amely "a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartására rendelkezésre áll".

Az MSZP vasárnapi, rendkívüli kongresszusa várhatóan dönt Bajnai Gordon kormányfő-jelöléséről, illetve az új pártelnökről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálódnának az OTP elleni támadás kapcsán

Magyarország - Vizsgálóbizottság felállítását fogja kezdeményezni a Fidesz hétfőn a parlamentben a… Tovább olvasom