Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kordonnal készülnek keddre

Várhatóan lekordonozza kedden a Köztársasági Őrezred kedden, a Gyurcsány Ferenc elleni konstruktív bizalmatlansági indítvány vitájának napján a Parlament és a környezetében lévő kormányzati épületek környékét. A Kossuth tér környékén a Jobbik és a Civil Összefogás Fórum kíván tüntetni.
A Köztársasági Őrezrednek a rendőrség internetes oldalán nyilvánosságra hozott rendelkezése szerint rendőrségi fémkordonnal fogják lezárni a Kossuth teret a Parlament előtt, a villamos sínek vonalán. Az Őrezred parancsnoka rendelkezett a Miniszterelnöki Hivatalhoz és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz tartozó terület lezárásáról is. Az indoklás szerint ezekkel az intézkedésekkel biztosítható az érintett épületekbe "belépésre jogosult, ellenőrzött személyek, és az épületek biztonsága" és az intézmények zavartalan működése. Az őrezred parancsnoka elrendelte a Képviselői Irodaház környékének lezárását is a Jászai Mari térig. Az indoklása hasonló a Parlament, a MEH és az IRM lezárásánál ismertetetthez. A különbség, hogy a rendelkezés nem említi a rendőrségi fémkordonokat. 

A Jobbik a Parlament illetve a Kossuth tér körbevételére készül kedden. A párt korábbi közleményében azt írják, hogy Bajnai Gordon és "kordonkormánya" a választások megkerülésével akar hatalomra kerülni, ezért a Jobbik már egy hete, a villája előtti tüntetésén bejelentette: a parlamenti szavazás idején, április 14-én a Kossuth térre vonul. A Parlament környékére egyébként több radikális szervezet is tüntetésre készül. Demonstrációt tervez a Civil Összefogás Fórum is, melynek tagjai az Alkotmány utca és a Kossuth tér torkolatánál kívánnak nagygyűlést tartani, az országgyűlés feloszlatásáért és előrehozott választásokért. A szervezet egyébként nemrég hasonló céllal a Hősök Terén tartott demonstrációt amire több ezer résztvevő ment el.

Olvasóink írták

127 hozzászólás
 • 127. Zaraki_Kenpachi 2009. április 16. 12:49
  „Nem fogok semmi nagy vagy kis dolgot írni.

  Magyarázzátok meg, a saját véleményetekkel, a saját kútfőtökből (!), hogy miért lenne jó az előrehozott választás és magyarázzátok meg, hogy mit nyerünk vele (!)

  Rajta.”
 • 126. vonLichthofen 2009. április 16. 12:12
  „ASHER 124/124
  Történelmi ismereteid, mint a fogsorod - hiányos.
  Torténelemlátásod - ködös.
  Ahogy kritikátlanul irsz Israelről, az nem hazaszeretet, hanem elvakult sovinizmus.
  Szemléletedből /és még sokan a magadfajták közül, hogy idézzem Morvai Krisztinát/ ugyanaz a kritikátlan és meggondolatlan elfogultság árad mint 60 millió németből a harmincas negyvenes években.
  Mindegyik nemzetközi törvényhozó testület kimondja, hogy a háborúban elfoglalt területeket törvényellenes megtartani. Ezt ÉVENTE megszavazzák a ENSZ Biztonsági Tanácsában. Hogy ki szavaz ellene? Az USA, Israel, Mauai, és néha Micronesia.
  Jó érved lehetne, hogy Israel nem mindig háborúval foglal területeket, hanem egyszerű helyi erőszakkal - lásd bulldózerrel lerombolják a palesztinok házait, megölik a háziállatokat, felégetik az olaj és narancsligeteket.
  A Hamasz rakétázása meg ugyancsak megérne egy hosszabb dialógust. Ki szegte meg a legutóbbi tüzszünetet 2008 November 4én? Ki ölt meg 6 Palesztin rendőrt Gaza-ban?
  Nem inkább az a bajotok, hogy a HMASZ túl béketűrő, hogy nagyon is tárgyalóképes? Hogy békére törekszik?
  Lásd a Hamasz és az Arab Ligue évente megtett ajánlatát a két államról Palesztinában? Ki uatasítja ezt rendre vissza?

  Afelől viszont nincs kétségem amit arról irsz, hogy intenziv adatgyűjtés folyik mindenkiről, akinek véleménye csak kicsit is eltér az általatok diktált fővonaltól. I...n segítse meg a világot!”
 • 125. arrabonai 2009. április 16. 10:19
  „Olvastam, hogy Molnár Csaba a közvélemény-kutatásokra hivatkozik az atomerőművel kapcsolatos terveivel kapcsolatban és Finnországot hozza példaként...

  Csaba! A közvélemény-kutatások szerint a kutya sem kiváncsi se rátok se arra a "kormányra", amiben szerepet kaptál. Ezt nem olvastad? Finnország pedig tényleges demokrácia. Ott másként mennek a dolgok. Nálunk -hiszen tudod-, csak a "haveroknak" jelentene lehetőséget az új blokkok építése. Ahol azt olvastad, hogy 71 százalék támogatná az atomerőmű bővítését, nemsokkal később olvashatod, hogy hasonló százalék szerint ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁS kell. Ne csak a neked tetsző részt olvasd el.

  Most, hogy a jelenlegi "alkotmányról" bebizonyosodott, hogy alkalmatlan a (nép)képviseleti demokrácia gyakorlatának megvalósítására, nyilván kell egy a demokratikus berendezkedést támogató új alkotmány. Ezen javaslat mellé keres a nép új embereket és ezt a közvélemény-kutatások is alátámasztják.”
 • 124. Deir_Yassin 2009. április 16. 09:07
  „Igaz is , nehéz a hitre hivatkozni a 19-es vörökommün zsidó vezetőinek egyenes ági leszármazottjaival. Egyébként történésznek tanulok, és így sincs hiba a vonalvezetésben!”
 • 123. Eva- 2009. április 15. 19:18
  „126-hoz!

  mindezt a hülyeséget 2009-ben írod??!

  Még mindig összekevered a hitet a történelmi tényekkel!
  Persze nem vagy egyedül!”
 • 122. Deir_Yassin 2009. április 15. 16:01
  „ASHER!

  Az amit most Palesztínában csináltok rendkívül veszélyes. Akarva,akaratlanul gerjesztitek a gyülöletet a világ zsidósága ellen, akár egy újabb zsidó holokausztot generálva ezzel, amiben megint az ártatalan zsidó családok százezrei fognak szenvedni nem azok a cionista gazemberek akik most is és akkor is a zsidóságot vezették. Isten nektek adta a legszentebb örök törvényt, de ti elfordultatok tőle és amikor egyszülött fiát küldte közétek hogy visszavezessen benneteket a helyes útra ti megöltétek őt. Isten elfordult tőletek és elvette az országotok. Semmilyen hadsreg sem teremtheti meg IZRAELT mert Izraelt Isten alkotta és pusztította el és csakis Ő adhatja vissza nektek. Ezzel amit most csináltok soha nem fogjátok elérni a céljaitokat. Arrol hogy szükség esetén akár Szűz Mária országába, a Szent Kárpát Medencébe is behatoltok óva intelek mert a Magyar nép nem olyan békés mint a Palesztin. Elvehetetitek minden pénzünket, eltörölhetitek a kultúránkat, lebombázhatrjátok házainket de soha nem tudjátok elvenni a hitünket!

  Militia Christi!”
 • 121. ASHER 2009. április 15. 15:18
  „59/VON LICHTHOFEN!!

  WEST-BANK? GAZA? GOLAN?
  TE EGYEDUL VAGY ENNYIRE HUJE VAGY VALAKI SEGIT???
  NEM ERETZ-ISRAEL AZ AKI HABORUT FOJTATOTT A MASIKKAL SZEMBEN!!
  1948 BAN 5 FRONTON A SYREK JORDANOK EGYPTOMIAK LIBANONIAK MEGTAMADTAK ISRAELT!!!!
  ISRAEL NYERT!!! EZ FAJ NEKED????
  CSAKUGY MINT A HAMAS-CARTA 48 BAN A TERV AZ VOLT VIZBEFOJTANI AZ OSSZES ZSIDOT ES ELTOROLNI ISRAEL
  ALLAMOT A TERKEPROL ANNAK ELLENERE HOGY AZ ENSZ-(TI IS OTT ULTETEK ES IGENNEL SZAVAZTATOK!!)-ELISMER
  TE SOUVERRAIN ALLAMKENT!!!!!MIERT IS KELLENE ODAAJANDEKOZNUNK AZ ELLENSEGEINKNEK AZT AMIT IGAZSA
  GOS HONVEDO HARCBAN MEGSZEREZTUNK???KULONBEN GAZAT VAISSZAADTUK MAR!!MIT NYERTUNK AZZAL?? KOEZLEBBROL TUDNAK RAKETAKAT KILONI A NEPUNKRE!!NEKUNK TILOS LENNE VEDEKEZNI??”
 • 120. ASHER 2009. április 15. 15:00
  „AZ ASHER NEM TUNT EL EGYALTALAN!!!
  EGYENLORE A HELYI IRODAINK-(OTT NALATOK!!)-ADATGYUJTESBE KEZDTUNK!!
  NEVEK CIMEK STB!!
  IGY ALKALOM ADTAN AZONNAL TUDJUK KIKET HOL TUDUNK UTOLERNI!!!
  IGE IGAZ, MAR OTT VAGYUNK,-VAGY LEGALABBIS A LOGISZTIKA "ILYEN" ESTEKRE!!!!
  A TOBBI?? ................................ERKEZIK,IDONKENT KISEBB TURNUSOKBAN!!!
  NAGY-NAGY GYAKORLATUNK VAN MAR A "CELZOTT L..........BAN" LASD; EGYES HAMAS VEZETOK ELLEN ITTHON!!!”
 • 119. F.L. 2009. április 15. 14:50
  „Jó hogy tüntetnek, meg demonstrálnak. Minden szépérzékű MAGYAR állampolgárnak kinyílik a zsebében a bicska, ha eszükbe jut, hogy egy libatolvaj, köztörvényes bűnöző lesz a miniszterelnök.”
 • 118. Eva- 2009. április 15. 14:27
  „121-hez!
  dehogy félnek!

  118-hoz!

  http://www.fn.hu/belfold/20090410/bucsu_gyurcsany_korszaktol/
  ""A beszédben a megelőző ,,másfél-két" illetve ,,négy év" kormányzásának ,,hazugságairól" beszélt,"----
  a szövegkörnyezet egyértelműen utal a fidesz által is megszavazott 100 napos program intézkedéseire, azt minősítve hazugságnak---márhogy azt nem lehetett volan!

  utalva a költségvetési adatok kozmetikázására,"----erre nem volt igazán adat, mert minden közzé volt téve idejében, de erre az volt a kifogás, hogy nincs mindenkinek internet elérhetősége, hogy a megfelelő honlapot elérhette volna.

  illetve arra, hogy választási kampányuk is lényegében hazugságra épült.---csakúgy, mint ellenfeléé!

  Ráadásul - mint a beszédben kifejtette - lényegében nem végeztek érdemi kormányzati munkát sem."---megint a szövegkörnyezet mondja , aki hallgatta tudja:--hogy az el nem kezdett reformokra utalt, amit aztán később se tudott véghezvinni.

  Most szívjuk igazán az öszödön elmondott korrekció hiányát!”
 • 117. s.margit 2009. április 15. 13:33
  „Nem tudom mitől félnek? ha becsületesek lennének nem kell félni.Biztosan van vaj a fejükön , hogy ennyire félnek.”
 • 116. MTT 2009. április 15. 11:46
  „Rajtunk, magyarokon röhög a világ. Pankráció, pankrációt követ. Tüntetések, kordonok, demokrácia...Én már lassan nem értek semmit.”
 • 115. Deir_Yassin 2009. április 15. 11:14
  „Kedves FIdeszes Barátaim!

  Kérlek nézzétek meg azt a képet:
  navracsics gratulál bajnainak: http://nol.hu/kep/000092859

  MIről beszélünk?

  Mosolyogva kezet fogni egy gyilkos hazaárulóval? MIről beszélünk?

  NIncs olyan hogy fidesz!

  Nagyon megbántam hogy rájuk szavaztam, de nem követem el újra ezt a hibát és a JOBBIKRA fogok voksolni!”
 • 114. jockey 2009. április 15. 11:02
  „111-112.

  Az tény, hogy utcai randalírozással nem sok mindent lehet elérni. Mint ahogy az is tény, hogy a 2002-ben a térségben vezető szerepet betöltő országunkból 7 év alatt sikerült sereghajtóvá lenni. Aki szerint erről nem a 7 éve hatalmat gyakorló kormány, hanem a kisebbségben lévő ellenzék tehet, az vagy MSZP tag, vagy komoly problémákkal küzd szellemi téren. Vagy mindkettő. Az őszödi beszédben pedig Fletó elismerte az elvtársak előtt, hogy csalással és hazugsággal nyertek választást, csak a jellemes belső ellenzéke kiszivárogtatta a szónoklatot. Ezt minden normális országban lemondás követte volna, de hát ez Magyarország. Az ország gazdaságát pedig igenis a kormány tette tönkre. Ugyanis ők vannak többségben az országgyűlésben - ezért ők a kormány - az ellenzék pedig kisebbségben. Ez azt jelenti, hogy amit a kormány kitalál, azt a többség megszavazza, tehát az van, amit ők akarnak. Ha az ellenzék bármire előterjesztést tesz, azt a többség leszavazza, tehát nem történik meg. Mi az, amit ezen nem lehet érteni?”
 • 113. Eva- 2009. április 15. 09:38
  „116-hoz!

  Mondom én, hogy szajkózol!

  Olvastad az öszödi nap teljes szövegét?!
  Csak a hülyék nem értették, hogy miről van szó ott!

  Nem a fidesz fordította át kampánycélja miatt?

  Nem azt szajkózod azóta is?

  Anno a "nép" bölcs volt és a kevesebbet igérőnek szavazott kicsivel több bizalmat
  A "nép" ott nem volt megtévesztve---azt most próbálják elhitetni vele, hogy legyen ok majd erre:http://www.zoom.hu/belfold/tolgyessy-az-ellenzek-csapdaba-viszi-magat-45165.html”
 • 112. comet 2009. április 15. 09:16
  „112-hogy Fletó nem hazudott ezzel magát Fletót hazudtolod meg.
  Gyurcsány Liar Ferenced akkora kárt csinált az országban, hogy azt felbecsülni sem lehet.
  Ne akard megérteni, mert ha eddig nem sikerült, ezután se fog. Valahol talán jó neked.”
 • 111. AHA. 2009. április 15. 09:15
  „látó 2009.04.15. 08:02
  Azok mondják mindig, hogy mindegy ki ül ott jobb úgysem lesz akik erre a jelenlegi tolvaj kormányra szavaztak!
  Érdekes módon átalakult a szoci szavazótábor!
  Vagy azt mondják,hogy Orbán sem lesz jobb, vagy azt, hogy ők pártokon kívüliek!
  Mikor valaki azzal kezdi,hogy "én párton kívüli vagyok"...utána már kezdi is szidni az Orbánt!”
 • 110. Valaki 2009. április 15. 08:03
  „http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=165251”
 • 109. látó 2009. április 15. 08:02
  „111: Hogyan lehet ekkora f*-t írni, hogy tök mindegy ki(k) vannak ott, ennyi erővel hozzuk vissza rákosit,kádárt, hitlert, vagy sztálint (szándékosan kisbetűvel)!
  Azt pedig könnyű havi 200 ezer nettó és a csillagos ég között mondani bírjátok ki "birkák" pár évig és jobb lesz..nem barátom, tolvajok és gyilkosok nem fogják kivezetni az országot abból a gödörből (ami még a szakadék előtt van)!
  Választások, elszámoltatás, jövőkép (strukturális reformok nem pénzbehajtás)..ezektől a jelentős többség berzenkedik!”
 • 108. Eva- 2009. április 15. 07:28
  „111-hez!

  Kevés a józanul itt megszólaló!
  Aki azt meg meri tenni!

  Egyetértek!

  De mit várjunk azoktól, akik csak szajkók Fritz Tamás után, hogy a képviseleti demokrácia találkozik a közvetlen demokráciával, és az utóbbi kimerül a randalírozásban.

  Egyébként GyF nem hazudott!Nem ők "tették tönkre " az országot, hanem az, aki nem értette meg és másoktól is elvárta , hogy ne értse meg, hogy mit miért kell megváltoztatni.
  Azóta is ezt erősíti---sőt a Gaskó sztrájk is erről szól.”
127 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire figyeljünk a húsvéti sonka és tojás elkészítésénél?

A húsvéti ünnepek jellegzetes ételeinél, így a sonkánál és a tojásnál érdemes pár dologra… Tovább olvasom