Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Kópházán kevesebb az állami normatíva

Kópházán várhatóan ebben az évben elkészül a 84-es számú főút felett egy gyalogos fahíd, Völcsejen pedig megkezdődik a kerékpárút terveztetése. Mindkét településen takarékos évre számítanak.
Kópházán az elmúlt napokban kapták meg az állami normatíva sarokszámait. Ebből kiderült, hogy idén a tavalyihoz képest mintegy húszmillió forinttal kevesebből gazdálkodhatnak. A településen is fontosnak tartják, hogy az intézményeiket zavartalanul tudják működtetni. A Sopron–Fertőd statisztikai kistérségen belül Kópházán van a horvát nyelvi, illetve nemzetiségi oktatás központja.
Grubits Ferenc polgármester azt mondja, takarékos év elé néznek, de a fejlesztésekkel nem szeretnének teljes mértékben leállni. Várhatóan még tavasszal pályázatot adnak be a csapadékvíz-elvezető rendszer megépítésére. – a 84-es számú főúton a gyalogosok alig tudnak átmenni az út másik oldalára. Reményeink szerint még ebben az évben elkészülhet az út felett átvezető gyalogos fahíd. Emellett Kópháza–Kiskópháza között az iskolába járást megkönnyítve gyalogátkelőt hozunk létre.
Völcsejen szűkös költségvetéssel számolnak. Úgy látják, az állami normatíva várhatóan nem fedezi a kiadásokat, azaz a közüzemi díjak jóval nagyobb mértékben emelkedek, mint a bevételek.
Szőke Attila polgármester lapunknak elmondta, idén folytatják a temető és a ravatalozó tavaly megkezdett rendbetételét. A terveik szerint minimális út- és járdafelújítása is jut majd. – A kerékpárút tervezését idén szeretnénk elvégeztetni – említette a polgármester. – Amint ezzel megvagyunk, elindulhatunk a pályázatokon. Azt látjuk azonban, hogy a kivitelezésnek majd jövőre állhatunk csak neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázspiaci körkép Szegeden

A szegedi ingatlanközvetítők eltérően ítélik meg, melyik autós milyen garázst szeretne: néha a… Tovább olvasom