Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Könyvfesztivál - Gyerekprogramok: bemutató, vetélkedő és koncert

Játékos könyvbemutató, irodalmi vetélkedő és verses-zenés koncert mellett csiri-biri torna, könyvkötészet és dobozkészítés is szórakoztatja a gyerekeket a XVIII. Nemzetközi Budapesti Könyvfesztiválon április 15. és 17. között a Millenáris Parkban.

Pénteken a többi között Nyulász Péter író-költő a Balatonnal és annak mondavilágával, Bátky András Pipogya, Tigris Oszkár és Oroszlán Géza újabb kalandjaival ismerteti meg a gyerekeket, Gévai Csilla pedig bemutatja a Nagyon zöld könyv című interaktív ökokézikönyvet.

A látogatók készíthetnek dobozokat, megismerkedhetnek a fesztivál könyvújdonságaival és közösen illusztrálhatnak Ficzere Kyruval a meseutca.hu mesesarkában. Széni Katalin játékos irodalmi vetélkedőt tart, majd a Sajtkukacz együttes verses-zenés koncertje várja az érdeklődőket. Szombaton Kárász Eszter énekel és ukulelézik, lesz csiri-biri torna, játékos foglalkozás a Naphegy Kiadó böngésző könyveivel, ismerkedés a fesztiváli könyvújdonságokkal és közös illusztrálás Kőszeghy Csillával.

Berg Judit író bábos foglalkozásra invitálja a legkisebbeket, de meseolvasás, bábkészítés, gyöngyfűzés és könyvkötészet is színesíti a programokat. A közönség megtekintheti a Kompánia társulat interaktív előadását, amely Andrus Kivirähk észt díszvendég író Sári, Samu és a titkok című könyvéből készült, az érdi Kőrösi Csoma Általános Iskola hatodik osztályos zene tagozatos tanulói musicalt adnak elő, bemutatják Vig Balázs Három bajusz gazdát keres című kötetét és a Katáng zenekar Hétmadár című koncertje is szerepel a kínálatban.

A könyvfesztivál zárónapján, vasárnap Erdélyi Andrea tart kézműves foglalkozást, Menyhért Anna mesél, Andrádi Zsanett musical énekes pedig a színház és zene világába vezeti be a gyerekeket. Tömöry Márta bábművész és Benczédi Eszter színművész Wass Albert mesevilágát illusztrálja, a legkisebbeket mondókákkal és ölbeli játékokkal szórakoztatja Jakabos Judit. Bemutatják Illés Györgyi Beszéd utca 3. című könyvét, a Bilimbo Játszóházban mese, játék és kézműveskedés, a társasjáték-barlangban fejlesztőjátékok szórakoztatják a résztvevőket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

116 baleset egy nap alatt - hárman meghaltak

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 116 közúti közlekedési baleset során… Tovább olvasom