Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Könyv a soproni gyógyszertárakról

Patikatár címmel jelent meg egy kiadvány a soproni és a város környéki gyógyszertárakról. Dr. Koncz Mária a patikák jelene mellett a múlttal is foglalkozott.
Az első soproni gyógyszertárakat több mint négyszáz évvel ezelőtt alapították. A Fehér Angyal patikát 1601-ben nyitották meg, amelyet az Arany Oroszlán követett. A harmadik patikára mintegy száz évet kellett várni. Az ezerhétszázas években egyébként az országban öt gyógyszertár működött. Ebből három Sopronban s kettő Budapesten. A soproni környék fejlettségét mutatja, hogy a XIX. században Fertőszentmiklóson, Nagycenken, illetve Lövőn is működtek patikák.
Dr. Koncz Mária Patikatár címmel szedte csokorba a soproni és a városkörnyéki patikák múltját, illetve jelenét. A kis könyvből a fentebb említetteken túl több érdekességet is megtudhatunk. A fotókat S. Kárpáti György készítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhe a tél, kevesebbet fűtünk

A meleg ősz jól jött a lakosságnak, de rosszat tett a tüzépeknek, mert a megszokott második roham nem indult meg decemberben. A kereskedők ebben a hónapban bíznak, jóllehet, ekkor a legtöbben kénytelenek legalább tíz százalékkal emelni az árakon. A cseh és lengyel kitermelők szerint az emelés mértéke így is elmarad nálunk a gáz áráétól. Tovább olvasom