Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Kontroll

Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. „Eltűnni a föld színéről". Bulcsú életében is elérkezett ez a pillanat…
rendező: Antal Nimród
író: Antal Nimród
operatőr: Pados Gyula
zene: NEO

szereplő(k):
Csányi Sándor
Pindroch Csaba
Badár Sándor
Kovács Lajos
Kulka János
Cserhalmi György
Eszenyi Enikő
Scherer Péter

A film sztorija

Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. "Eltűnni a föld színéről". Bulcsú (20 év körül) életében is elérkezett ez a pillanat...

A film a mese és a valóság speciális keveréke.
Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról.

Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite.

Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között.
Béláról, a bukott mozdonyvezetőről, aki most "csak" metrókocsi vezető.

Szofiról, - Béla lányáról, akinek kedvenc időtöltése, hogy naphosszat metrózik. Ő lesz a "nagy ő", akibe Bulcsú első látásra beleszeret.
A véletlenek furcsa sorozata Bulcsúra tereli a vezetők gyanúját. Vajon nem ő az a rémalak, akitől rettegniük kell az utazóknak? Pedig az új szerelemmel, Bulcsú számára megint értelmet nyert az élet...

Csak egyetlen út marad nyitva: Bulcsúnak el kell kapnia az utazók gyilkosát.

A film Antal Nimród első játékfilmje. Korábban sikeres kisjátékfilmeket, videó klipeket, reklám filmeket készített. Pados Gyula több külföldi játék és televíziós film operatőre hazai és nemzetközi szakmai díjakkal elismerve. A film producere Hutlassa Tamás, több magyar és külföldi játékfilm gyártója, az elmúlt időszak legsikeresebb magyar mozifilmjének (A miniszter félrelép) magyarországi producere.www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu -Bp-

"A kamera együtt él a szereplőkkel, nem csak megfigyel, egyszerre mozog a történettel. Ez adja meg a Kontroll igazi ritmusát, mely csak néha-néha törik meg egy-egy jelenet erejéig. Leszámítva ezeket az apró üresjáratokat, a film magával ragadja a nézőt, az akciójelenetek szinte már lenyűgözően megkoreografáltak, de mindenképpen élvezetesek, és a történet is megállja a helyét, még ha nehezen is bontakozik ki és itt-ott rejt furcsaságokat. Mindezt csak erősíti a fantasztikus zene, mely a Neo külön ezen alkotáshoz komponált szerzeménye, s mint olyan, kiváló atmoszférát és hangulatot teremt. Ezúttal a színészi teljesítményre sem lehet panasz, a főszereplő Csányi Sándor nagyon jól állja a sarat és Pindroch Csaba is megtalálta a legtesthezállóbb szerepet magának.


A Kontroll egyetlen hibája, hogy mégis igyekszik magyar film lenni. Nem tud elmenni a teljesen kommersz szórakoztatás felé, mint anno a Valami Amerika tette, helyette megpróbál gondolatokat is közölni, így az utolsó húsz perce kicsit felemásra sikeredik, ami nem biztos, hogy mindenki tetszését meg fogja nyerni. Ettől függetlenül viszont bátran ajánlható bárkinek: hajrá Antal Nimród, legközelebb biztos még jobb lesz!"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regionális jövedéki központ létesült

A hónap elejétől az adóvizsgálatokat és az engedélyezési feladatokat új vámszervek, a regionális… Tovább olvasom