Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Köntös újra Európa tetején

A győri Köntös Zsófia – a magyar válogatottban egyedüli megyei versenyzőként – csapatban megvédte Európa-bajnoki címét a Horvátországban rendezett kontinensviadalon. Párosban harmadik, egyéniben negyedik lett.

Darts

Egészen elképesztő sorozatot produkált sportágában idén Köntös Zsófia, a Győri DC dobója. A mindössze három éve versenyszerűen sportoló dartsos – ahogy arról a Kisalföldben is beszámoltunk – nemrég soft szakágban egyéniben, párosban és csapatban is országos magyar bajnok lett, steel kategóriában pedig még esélyes a jó helyezésekre.
A nemrég véget ért horvátországi Európa-bajnokságon pedig felülmúlva tavalyi teljesítményét – a 2005-ös soproni kontinensviadalon párosban bronz-, csapatban aranyérmet szerzett –, a csapatban megszerzett Európa-bajnoki címe, valamint a páros bronzérme mellé ezúttal egy egyéni negyedik helyet is begyűjtött Umagban. Nem is meglepő, hogy győri klubjának elnöke, Venesz Károly úgy nyilatkozott róla: Zsófi egyesületük tizenhárom éves fennállásának legeredményesebb sportolója.
– A soproni Európa-bajnokság előtt meglehetősen szkeptikusan nyilatkozott, aztán mégis kontinensbajnok lett. Most milyen előjelekkel készült a horvátországi versenyre? – kérdeztük a már kétszeres Európa-bajnok Köntös Zsófiát.
– Természetesen most is izgultam, de már valamivel nagyobb rutinnal utazhattam az Európa-

bajnokságra. Tartottam attól, hogy nem lesz elég az a mennyiségű gyakorlás, amennyit el tudtam végezni, de így utólag kiderült, elegendő volt ennyi felkészülés is.
– Az egyik internetes oldal szerint alanyi jogon utazhatott a válogatottal. Miért?
– Elméletileg csak azok kerülhettek a magyar csapatba, akik mind a három válogatóversenyen ott voltak. Munkahelyi elfoglaltságom miatt az egyikről hiányoztam, de mivel én lettem a magyar bajnok, a szövetségi kapitány úgy döntött, beválogat.
– Csapatban ismét sikerült az élen végezniük. Ezt vagy a tavalyi aranyérmet volt nehezebb megszerezniük?
– Ez a horvátországi verseny teljesen más volt, mint a soproni. Akkor hatalmas segítséget jelentett a hazai közönség buzdítása, a döntőben a cseheknek szinte esélyük sem volt ellenünk. Most nem volt ekkora támogatás, ráadásul a körülményeket sem nevezhetném túl ideálisnak, s talán a csapat sem volt mindig a legegységesebb.
– Ennek ellenére felülmúlta előző évi teljesítményét, a két érem mellé egy egyéni negyedik helyezést is begyűjtött.
– Nem panaszkodhatom, mert jól ment a játék. Amikor kellett, hoztam a mérkőzéseket. Persze ezt a sikert nem érhettem volna el csapatársaim, Fekete Nóra, Kállay Eszter, Urgyán Adél, Kiss Viktória és a párosban velem szereplő Mayer Rita nélkül.
– Többszörös magyar, kétszeres Európa-bajnokként milyen céljai lehetnek még?
– Célokból, jó eredményekből sohasem elég. Az biztos, fejlődésem szempontjából talán jobb lenne, ha most már országos szinten egyéniben és csapatban a férfiak mezőnyében versenyezhetnék. Persze ehhez még az elnökünk beleegyezésére is szükség lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek

a szóbeli érettségik

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom