Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Konstruktív bizalmatlansági indítványt javasol Dávid Ibolya

Konstruktív bizalmatlansági indítványt javasolt Dávid Ibolya, az MDF elnöke hétfőn a parlamentben. A Fidesz nem támogat.

A Fidesz nem támogatja a bizalmatlansági indítványt

A Fidesz nem támogatja a Dávid Ibolya által hétfőn javasolt konstruktív bizalmatlansági indítványt, a legnagyobb ellenzéki párt szerint ugyanis egy új választáson, az állampolgároknak kell dönteni arról, hogy ki lépjen kormányra. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn újságírók előtt azt mondta: Dávid Ibolya javaslata jól tükrözi egy létéért küzdő pát kétségbeesett küzdelmét, hogy valahogyan a hatalom közelébe férkőzzön. Mi úgy gondoljuk ha már úgyis kormányváltásra van szükség új választás a megoldás.

Előzmények

Konstruktív bizalmatlansági indítványt javasol az MDF Gyurcsány Ferenc  miniszterelnök ellen - jelentette be Dávid Ibolya a parlament hétfői  ülésén napirend előtti felszólalásában.

Közölte, hogy egy kérdőívet oszt ki a négy ellenzéki párt képviselői között. Szavai szerint ezzel azt akarják megtudni, hogy van-e 78 képviselő, aki kormányváltást akar, és van-e 194 olyan képviselő, aki szeretné, ha leváltanák a kormányfőt.

Kijelentette azt is, hogy az országot sodródni hagyó vezetőkkel szemben az MDF-nek van válságkezelő programja, látja a valós helyzetet, és azt is tudják, hogy az ország élére Bokros Lajos lenne a legalkalmasabb személy.

Olvasóink írták

 • 18. Hamutipró 2009. március 09. 22:21
  „Addig verik a farkukat amíg tényleg ránk szabadúl az államcsőd! Mit lehet tenni? Tereljük be őket a parlamentbe, zárjuk körbe kordonnal, álljon sorfalat a készenléti rendőrség (ez a divat mostanában), és a biztonság kedvéért vonuljon a Kossuth térre aki él és mozog. Ha 24 órán belül nem hoznak megfelelő döntéseket( és nem a génmódosított kukorica esetére gondolok), akkor fel is út- le is út. Egy hét múlva új választás, semmi kampány, semmi felesleges pénzszórás! Ja, és megyénként max. 8-10 képviselő, de semmiféle pártlista. Na ezt kell tenni!”
 • 17. LAZA 2009. március 09. 18:30
  „Azért előbb útóbb kibújik a szög a zsákból.
  A Fidesznek minden jó úgy ahogyan van.Most már látjuk Navrasicsék igazi ellenfele nem is a fleto vezette MSZp hanem Dávid Ibolya.
  Igy azért már teljesen más a menyasszony fekvése.
  Akkor maradjon még egy évig fleto és csapata!
  A jobbiknak is kell még legalább egy év hogy igazán megerősődjön aztán tényleg jöhet a Rendszerváltás!
  Persze ha akkor majd lehet e még egyáltalán változtatni.”
 • 16. load 2009. március 09. 18:08
  „Ez érdekes lesz.
  Konstruktív bizalmatlansági indítvány csak úgy nyújtható be, ha a az indítvány mellé jelölik az új miniszterelnök személyét is.
  Vajon ki lesz az, akit ilyen esetben a képviselők fele+1fő meg is szavaz?”
 • 15. LAZA 2009. március 09. 17:57
  „TK-nak!
  A parlamenti matematikával az ég egy világon semmi gond nem lenne!Fidesz, Szdsz, Mdf.
  Amennyiben együtt szavaznak úgy megáll az inditvány.
  A gond akkor következik ha a szavazás megáll!
  Oké Bokros a ME.de kikkel fogadtatja el a legszükségesebb intézkedéseket?
  A Fidesszel? Velük nem valószinü!Majd Orbánnal,de úgy néz ki csak egy év múlva,
  Az Mszp-vel ez a valószinübb! Gondolom már a képviselőik is unhatják fleto és csapatának a töketlenségeit!
  Meglátjuk!
  A lehető legrosszabb megoldás ha nem születik megoldás.
  Akkor lesz itt csak igazán cudar világ.”
 • 14. éaa 2009. március 09. 17:06
  „Nézd: aki ebbe a játékba kezd
  Az elég, ha egyszer veszt
  Jött egy helyedet elfoglaló
  Különös hódító
  Soha szárnyát se mozdító
  Koromfekete pillangó”
 • 13. menti 2009. március 09. 16:55
  „éaa!
  köszönöm a kiegészítést:D”
 • 12. éaa 2009. március 09. 16:40
  „10. menti 2009.03.09. 15:49
  http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/27198/mozgalmi-dalok/a-parttal-a-neppel...-zeneszoveg.html
  Ez a "mindkét oldal egyformán bűnös" felfogás Bokrosnak dolgozik.”
 • 11. jockey 2009. március 09. 15:49
  „Dávid Ibolya jelentős szerepet játszott az MSZP 2006-os győzelmében, most pedig tönkreteszi a saját pártját. Nem kár érte! Akik most annyira örülnének Bokrosnak, vagy nem éltek felnöttként 1994-ben Magyarországon, vagy nagyon-nagyon szelektív a memóriájuk. Lenne itt olyan sírás, hogy csak na! No de nem kell félni, Fletó annyira görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz, hogy ebből úgysem lenne semmi.”
 • 10. menti 2009. március 09. 15:47
  „csak bosszantom magamat.
  Megint valami az eszembe jutott (egy régi induló), és elkeseredtem:
  "A párttal a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke, mi kommunista Ifjak indulunk, mert bennünk hazánk reménye"
  Na ezek a kommunista ifjak mindkét oldalon, nem értünk vannak. Poltergeist! Ezt Ön másképp fogalmazta meg, de jól.”
 • 9. TancsKaszabell 2009. március 09. 15:41
  „A hölgy nem csak a futballhoz nem ért,nem ismeri a parlamenti matematikát sem.Az Alkotmány sem olvasgatta elég gyakran,pedig a fidesz kormányban szerepet vállalt.Persze ők sem írásbeliségükről voltak híresek!Ki ötletel vajon a háta mögött,ki ki kacsintva?”
 • 8. Poltergeist 2009. március 09. 15:17
  „Azért az is nagyon durva,hogy az emberek csak a FIdeszt,MSZP,SZDSZ-en nem látnak túl.Mit akartok ezek közül is bármilyen pozítiv irányba való elmozdulást nem legyetek már begyöpösödtek az utóbbi 10 évben mást nem csináltak csak loptak azátn hívhatják privatizációnak is nekem mindegy,de olyan erkölcsi,gazdasági "és még hosszan lehetne sorolni"csődbe sodorták az országot,hogy még az ükunokáink se fogják a végét látni.Még,hogy ezek valamit tesznek érted???Ne legyetek naivak az évek alatt olyan mértékü politikai korrupciós szervezeteket alakítottak ki,hogy ezt csak gyökerestől lehetne kiírtani,de mivel a törvénykezés is a kezükbe van gyakorlatilag nyiltan lophatnak rabolhatnak rosszabb esetben kap 1-1,5 év felfügesztettet függetlenül,hogy milliárdokról van szó.Csodálkozik valaki is ,hogy úgy kapaszkodnak mint parazita a gazdaállatra mert hát végül is ezek egy paraziták akiktől nem vagyunk képessek megszabadulni.”
 • 7. law 2009. március 09. 15:10
  „Nekem is van egy válságkezelési javaslatom:
  Az összes politikus - a gazdasági lobbizós holdudvarával együtt - adja le a teljes vagyonát a Magyar Államnak, és húzzanak el az országból. Abból, amit itthagynak, bőven lehet majd a válságot kezelni. Dávid Ibolyának teljesen igaza van: szakemberek kellenek az ország élére, nem politikusok. Csináljon végre valaki valamit!”
 • 6. menti 2009. március 09. 14:58
  „A legnagyobb ellenzéki párt szerint új választások kellenek, de hogyan?
  Van 196 egyéni választókerületben megválasztott képviselő, függetlenül attól, hogy milyen támogatással indult. megválasztásuk után ez elfelejtődött, párt katonák lettek. Nem pártkatonát választottunk, hanem képviselőt, aki a választókerületet, érzésünk szerint e legjobban képviseli TÉVEDTÜNK. Itt az idő, hogy valóban pártoktól függetlenül a NÉP érdekét képviseljék az egyéni helyeken megválasztott képviselők. Itt abbahagyom, lefexem, ébren nem álmodok, és gondolkodom, hogy mikor, kire adom a voksomat, egyáltalán megérdemli e? képviselni fogja e az érdekeinket, vagy csak pártkatona lesz, mert ha igen, így az egész elveszti az értelmét, és tök mindegy, hogy egyénre, vagy listára szavazunk.
  Ezt kell átgondolni, de nagyon.”
 • 5. menti 2009. március 09. 14:15
  „addig amíg a régi MDF-s képviselők FIDESZ színekben hirdetik, hogy semmi teherviselés Hofi Géza után szabadon: Le Zsák, addig nem kell félni, az ellenség már befurakodott közéjük. De nem csak erről az oldalról, mert Csintalan elvtárs már régen ott hirdeti az igét. Fodor Úr, OV szobatársa a másik oldalon teszi a dolgát. Ennyit a politikáról, a szennyesről, és igaz az, hogy a NÉP issza meg a levét. IGEN, válasszunk, szakembert a kormány élére, Ő már bizonyította, hogy az ország érdekében nem a saját egzisztenciája érdekli, a tudását máshol is elismerik.
  IGEN tessék választani, de mindkét oldalon, csak 194 szavazat kell, és bízzunk abban, hogyaz ország végre előre menekül.”
 • 4. LAZA 2009. március 09. 14:03
  „Most még nem az ország lakósága dönt hanem a Magyar Parlament!
  Dávid Ibolya szerintem abszolute felelős politikusként lépett fel.
  Egyik lehetőség:Az ország nemzetközi tekintélyének a vissza szerzése!
  A nemzetközi és hazai pénzpiacok megnyugtatása,a forint rohamos gyengülésének a megállitása az államcsőd elkerülése!
  A másik:
  Marad fleto az ö brancsával és az ország teljeskörü lepusztítása!
  Lehet Dávidot és Bokrost szeretni vagy nem szeretni de most TÉNYLEG az országunk sorsáról és jövőjéről van szó!
  TESSÉK VÁLASZTANI FIDESZ!”
 • 3. Primax 2009. március 09. 14:03
  „Az MDF-nél - ezek szerint - teljes a káosz.
  Van egy érzésem : nem nagyon fognak hiányozni 2010-től...”
 • 2. pampus 2009. március 09. 13:53
  „Ez szinte hihetetlen! Főleg attól a személytől, aki a felelős beosztású emberek némelyikét nemi s oly régen ellenezte,pedig a posztján meg tehette volna!
  Persze javaslata előre bocsájtom bukni fog, hisz Bokrost az ország lakosságának többsége Szibériába látná szívesebben mint az ország élén! Persze, aki nem jár a nép között az ezt honnan tudná?”
 • 1. albatrosz 2009. március 09. 13:49
  „Mit akar ez a szélkakas Ibolyka? Aztán majd szavazáskor megerősiti fletóka pozicióját?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az ár: tovább nőtt a belvíz

A Rába és a Mosoni-Duna helyenként már ki is lépett a medréből, de árvízvédelmi készültséget… Tovább olvasom