Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Könnyű munka nőknek

Az asszony negyven körül járt, rég felfedezte az első szarkalábakat a szeme körül. Amikor leépítették a munkahelyén, előbb kétségbeesett, aztán átképzésbe fogott. Tanfolyamról tanfolyamra járt, újabb és újabb szakmák fortélyait próbálta elsajátítani a gyorstalpalókon. Eleinte bizakodó volt, aztán lassan rájött, hogy a képesítései senkinek sem kellenek.

Egy borongós reggelen álmosan kavargatta a kávéját, s közben a hirdetéseket böngészte. Kedvenc napilapjában többször talált kedvére valót, néha az első állásinterjúig is eljutott a telefonos egyeztetetések után, de mindannyiszor értésére adták, kicsit fiatalabb munkaerőt keresnének.
A hirdetés, melyen a borongós reggelen megakadt a szeme, a szomszédos országba keresett könnyű munkára női alkalmazottakat. Rögvest a telefonért nyúlt és a vonal túlsó végén kellemes férfihangra lelt. Utóbbi készségesen tájékoztatta, hogy a könnyű munka a mezőgazdaságban várja az érdeklődő hölgyeket. Egy kisebb gazdaságban zöldséget kellene csokorba kötni. Arra a kérdésre, hogy mindez hol található, nem érkezett megnyugtató válasz.
A kellemes férfihang találkozót ajánlott a közeli határátkelőnél, s aztán onnan majd ő elvezeti a munkahelyre. A találkozóra jó előre felkészült. Megvásárolta a szomszéd ország autópálya-matricáját, majd volán mögé ült. A férfi pontos volt. A határátkelőnél várta a negyvenes hölgyet, majd a kézfogás után arra kérte, üljön át az ő autójába, s aztán máris indulhatnak a gazdaságba. Az asszony azt mondta, ő inkább a saját kocsijával követné. A férfi kissé erőszakossá válva próbálta rávenni, hogy menjenek az ő verdájával, ám az asszony hajthatatlan volt. Elindultak hát szépen a két kocsival. Elöl a titokzatos férfi, hátul a nő. Amikor kiértek az autópályára, a férfi hirtelen gázt adott és a megengedettnél jóval nagyobb sebességre kapcsolt. A nő egy darabig próbálta követni, de aztán világossá vált számára, őt le akarják rázni.
Agyában világosság gyúlt és a fékre lépett. Hát persze. Szó sincs itt zöldségek csokorba rendezéséről, s így kétszázhúsz felett könnyen megeshet az ember lányával, hogy átlépi a valóságot, s még csak észre sem veszi. Amikor újra átlépte a határt hazafelé, megkönnyebbült. Úgy érezte, nem is mindig hátrány, ha a nő már elmúlt negyven.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítünk a Presztízs díjas pályázatok megírásában

Egy héttel ezelőtt jelent meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2006-os… Tovább olvasom