Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Könnyebben cserélhetünk gázszolgáltatót

Erőteljes változásokat hoz a lakosságnak az a módosító javaslat, amelyet az energetikai tárgyú törvényekhez nyújt be a kormány - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.

A lap birtokába került törvénymódosító javaslat szerint a jövőben többek között könnyebben válthatnak szolgáltatót a polgárok, a gáz- és áramellátóknak ugyanis a korábbi két hónap helyett csupán három hetük lesz arra, hogy elintézzék egymás között az ügyfél iratainak átadását.

A tervezet véget vetne annak a gyakorlatnak is, amikor előre becsült fogyasztás alapján alaposan feltornászott, gyakran hat számjegyű összeget tartalmazó zárószámla kibocsátásával riasztják el a fogyasztókat a szolgáltatók a váltástól.

Eddig ugyanis az volt a gyakorlat, hogy a szolgáltatóváltás előtt az aktuális ellátócég két-három hónapra előre felszámolt, hatalmas összegű számlát küldött ki ügyfelének, indoklásuk szerint azért, hogy a fogyasztónak semmiképpen ne maradhasson tartozása.

Ezentúl, ha a parlament elfogadja a módosításokat, csak a váltást követően, öt-hat napon belül, a mérőóra leolvasása után készítik el a zárószámlát.

A tervezett változások között szerepel az is, hogy már két hónapos fizetési késedelem után kikapcsolhatják a gázellátást a szabad piacon működő cégek ügyfeleinél. Jelenleg a hazai gázpiac egészére a három hónapos határidő érvényes.

A javaslatok szerint a piaci gázkereskedőknek is ügyfélszolgálati irodákat kell működtetniük, ami eddig csak az egyetemes szolgáltatókra vonatkozott - írja a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az uborkáit árammal védő bácsi felfüggesztett börtönt kapott

Egy év fogházbüntetést kapott két évre felfüggesztve a kertjét árammal védő kesznyéteni férfi a… Tovább olvasom