Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Konferencia

a Fertő-

vidékért

A Fertő-parti településen élők fő célja a falvak arculatának szebbé tétele, az ifjúság összefogása, hagyományápolás előmozdítása, valamint a kulturális élet fejlesztése. Ennek érdekében civil csoportokat is létrehoznának.
Horváth Attiláné és Kemenár Katalin civil kezdeményezésként konferenciát szerveznek a Fertő-tájért holnap 18 órai kezdettel a fertőhomoki kultúrházban. A megbeszélésre elsősorban a Fertő-part mentén élő pedagógusokat, az adott településen a közösségi élet szervezőit várják, továbbá mindazokat, akik fontosnak tartják, hogy tegyenek valamint a Fertő-tájért.
– Nem várhatjuk, hogy minden problémát az egyesület vagy a polgármesterek oldjanak meg – mondta el Horváth Attiláné.
„ Egy idén januárban tartott összejövetelen a térség településeinek vezetői megfogalmazták a fő fejlesztési irányokat. Ezek között első helyen a közösség és az együttműködés fejlesztése szerepelt. Ezt szeretnénk erősíteni civil csoport szervezésével.”
– Előzetesen közösen kell megfogalmaznunk azokat a feladatokat, melyek megoldását előmozdíthatjuk. Előzetesen felvázoltunk néhány témát, amiben ki tudjuk egészíteni az egyesület tevékenységét. Ilyenek többek között az ifjúság összefogása, önszerveződésének elősegítése, demokráciára nevelése, a hagyományápolás előmozdítása. Fontos továbbá a települések arculatának megőrzése, javítása, valamint a Fertő-part kulturális életének, rendezvényeinek fejlesztése, összehangolása. Turisztikai programok összeállításán is gondolkodunk, például a kerékpáros túraútvonalakra. Közösen készíthetünk helyi ajándéktárgyakat és az értékesítést is megszervezhetjük – vélte Horváth Attiláné.
A résztvevők a csütörtöki konferencián kiválasztják azokat a témaköröket, amelyekkel érdemes foglalkozni a jövőben. A tervek szerint a témáknak megfelelően kisebb csoportokat is létrehoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ára volt tavaly a búzának

Minőség helyett mennyiség? Erősödik a búza kalászos gabonán belüli dominanciája Csongrád megyében,… Tovább olvasom