Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Koncz Zsuzsa életműve egy koncerten

Koncz Zsuzsa december 2-án először lép fel a Budapest Sporarénában: az egész életművét átfogó koncerten ott lesznek régi barátai, munkatársai, köztük Bródy János és Tolcsvay László.
Koncz Zsuzsa és Gréczy Zsolt menedzser a sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Honéczy Barnabás
A koncertről tartott sajtótájékoztatón Koncz Zsuzsa elmondta: a múlt év végén, vagy ez év elején fogalmazódott meg benne, hogy elérkezett a nagy összegzés ideje, összeszedni azokat a dalokat, amelyeket fontosnak gondolt. Most vagy soha – tette hozzá.

Ez csak az egyik tartozása volt, a másik egy verslemez, amely tavasszal megjelent. A lemezzel kapcsolatban korábban kifejtette: azt reméli, nemcsak számára fontosak ezek a versek.

A koncertről szólva felidézte, hogy amikor a régi BS leégett 1999-ben, nem tudta, hogyan tovább. Abban a csarnokban hat koncertet adott, s arra idáig nem adódott lehetőség, hogy kipróbálja az új arénát, azt pedig soha nem szerette, hogy a körülmények tartsák őt kalodában.

Az alkalom most megszületett – folytatta Koncz Zsuzsa, és szeretné összehívni azokat a munkatársakat és barátokat, akikkel hosszú éveken át jó hangulatban együtt dolgozott. Részletekről nem kívánt szólni, mint fogalmazott, meglepetést is szeretne szerezni a hallgatóságnak. Annyit elárult, hogy fellép a koncertjén Bródy János, akinek köszönheti, hogy végül a pályán maradt. Ott lesz Tolcsvay László is, aki később csatlakozott az alkotói csapathoz.

Bródy János elmondta: a nagy generáció lassan levonul, s ha búcsúkoncertről nem is kell beszélni, biztos, hogy nem lehet számítani arra, hogy Koncz Zsuzsa hasonló nagyságrendű koncertet adjon ismét a közeljövőben. Tolcsvay László arról beszélt, hogy nagyon örül a koncertnek. Mint fogalmazott, az utóbbi időben érezte az énekesnő dalaiból áradó különleges kisugárzást.

Koncz Zsuzsa bejelentette, hogy a koncertet a Duna Televízió rögzíti, s e felvétel nyomán lesz lehetőség CD vagy DVD megjelenésére is. A koncertre visszatérve azt mondta: 20-25 dalból alakul ki a program, s két és fél óránál nem tart majd tovább a fellépése. Az elhangzó dalok között lesz biztosan a Ha én rózsa volnék, amelyet Bródy Jánossal énekelek – tette hozzá.

Szólt arról is: a technikára különös hangsúlyt fektet, hiszen az utóbbi időben hatalmasat fejlődött. Megjegyezte: a koncerten esetleg bekövetkező bármilyen problémáért saját magának kell vállalni a felelősséget.

Ami a fellépései közönségét illeti, az énekesnő eddigi vidéki koncertjein azt tapasztalta, hogy azokon több generáció van jelen, nem hiányoznak az egészen fiatalok sem.

Koncz Zsuzsa október elején kezdte országos turnéját, s a decemberi budapesti fellépéséig még több nagyvárosban várják. Arra a kérdésre, hogy telt ház, hatalmas siker esetén vállalkozna-e egy újabb koncertre a BS-ben, az énekesnő határozott nemmel válaszolt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak zárt ülésen voltak láthatók Szilvásy bizonyítékai

A kancelláriaminiszter szerint egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy nem a rendőrség "tolta rá"… Tovább olvasom