Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Kommandósok üldöztek két fideszes politikust

Bauer Bence és társa Szegedre tartott egy rendezvényre, amikor két autó megállásra kényszerítette őket.

A két politikus nem tudta, hogy rendőrökkel van dolguk, a kommandósok meg nem mutatkoztak be, így inkább menekülőre fogták a dolgot.

Bűnözőnek véltek és elfogtak a szegedi rendőrök két fiatal fideszes politikust, akik a párt ifjúsági tagozatának rendezvényére tartottak még január 30-án éjjel.

Bauer Bence, a Fidesz IT külügyi kabinetének elnöke és tagtársa azt vették észre, hogy autójukat két másik követi, majd az egyik kocsi villog, írja a pénteki Blikk.

"Felbukkant egy Transporter és egy piros Skoda mögöttünk" – mondta el Bauer. "Az egyik villogott, azt hittem, előzni akar, így lehúzódtam. A Skoda megelőzött, és lelassított előttem. Közrefogtak. Megijedtünk, azt hittük rablótámadás, ezért leolvastuk a kocsi rendszámát. Kényszerítettek, hogy álljak meg" – állítja a politikus.

Forrás: Blikk.hu
Forrás: Blikk.hu, Grafika: Séra Tamás


"Hirtelen három feketeruhás, sapkás férfi ugrott ki a kocsiból. Nem mondták, hogy rendőrök. Azt hittem, rablók. Gázt adtam, és a füvön át menekültünk. Az üldözés a belvárosban folytatódott" - mesélte a fideszes politikus.

"Ekkor már meg voltunk győződve arról, hogy gyilkosokkal állunk szemben. Kollégám hívta a 112-es számot. Ott mondták a rendszám alapján, hogy álljunk meg, mert rendőrök üldöznek. Így is tettem. Feltartott kézzel ültem. Kirángattak a kocsiból, kezükben gépfegyver volt. Földre tepertek, sértegettek, még mindig nem mondták, hogy rendőrök" – állítja Bauer, aki hét órán keresztül volt a szegedi rendőrkapitányságon, mire kiderült, nem őket keresték.

"Az üldözés során összetört ügyfelem kocsija, kártérítést fogunk kérni a rendőrségtől" – jelentette ki Bauer ügyvédje, dr. Gulyás Gergely.

A Szegedi Nyomozó Ügyészségen azóta elrendelték a nyomozást közúti veszélyeztetés és jogellenes fogva tartás miatt ismeretlen tettes ellen - írja a Blikk.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. Virgács1 2009. március 01. 07:43
  „Érdekes! Netán csak nem uborka szezon van?
  Vagy a rendőrség lejáratása a cél?
  Vagy a képviselőké!?”
 • 42. nocomment41 2009. február 28. 20:49
  „Nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás."
  http://www.lanchidradio.hu/kuncze_ci%C3%A1ntablett%C3%A1t_osztana_a_megkeseredetteknek_hang_20090226”
 • 41. ideals 2009. február 28. 20:42
  „"Bauer Bence, a Fidesz IT külügyi kabinetének elnöke"..-EZ MILYEN STÁTUSZ, MILYEN FOGLALKOZÁS??? - MENNYI FIZUT ADNAK ÉRTE?? - PISTI A PÉK IS ANNYIT KERES MINT EZ A "KREÁLT" STÁTUSZÚ ÚRFICSKA?? - ÉS Ő IS ANNYIT DOLGOZIK, MINT PISTI A PÉK???
  HA BÁRMELYIK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRT MEGÁLLÍTHATJA A RENDŐR, NETÁN A KOMMANDÓS, ŐKET MIÉRT NEM??? - VAJON MIÉRT VOLTAK GYANÚSAK, HOGY RÁJUK RAGADTAK NEM A "SIMA" ZSARUK, HANEM MINDJÁRT A KOMMANDÓSOK??? - Úgy látszik, ők is szentnek és sérthetetlennek képzelik magukat, mint "atyjuk" - mindenek felett állónak.. - rettenet!!”
 • 40. nocomment41 2009. február 28. 20:16
  „Összeállt a ,,börtönválogatott": 6 MSZP-s, egy SZDSZ-es
  Kabai, Weiszenberger, Csonka, Zuschlag, Deme, Gál - ha egy cellába gyűjtenék a különböző bűnügyek miatt eddig bevarrt, MSZP-s és SZDSZ-es, élvonal- és holdudvarbeli politikusokat, igen népes társaságra zárulna a zárkaajtó az előzetes letartóztatásba kerülő Hunvald György mögött.
  http://www.mno.hu/portal/615662”
 • 39. Primax 2009. február 28. 20:07
  „Bűnözőknek nézték őket.
  Olyan nagyot nem is tévedtek a rendőrök...”
 • 38. nocomment41 2009. február 28. 20:07
  „Molotov-koktélt dobtak arra a családi házra, amely szombat este gyulladt ki Tatárszentgyörgyön, nem mesze a hétfői tragédia helyszínétől - mondta el a helyszínen tartózkodó Raffael Gyula, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) Pest megyei elnöke
  Ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak a házra, majd egy szürke terepjáróval elmenekültek. A támadást a virrasztásra érkező rokonok észlelték. Látták, ahogy kigyulladt a ház, majd két ember az erdő irányába menekült - mondta az MCF megyei elnöke.
  http://belfold.ma.hu/tart/cikk/aa/0/38605/1/kekhirek/Ujabb_Molotovkoktelos_tamadas_Tatarszentgyorgyon”
 • 37. zeta62 2009. február 28. 17:54
  „36. 666.hu 2009.02.28. 17:46

  Ha valamit nem tudsz, inkább kérdezz. Azért, mert kétajtós-szekrény némelyik, ne keverd össze a "biztonsági cégek" embereivel :D
  Legalább olvasd el a cikket, amit fikázol, Szeged nem Budapest kerülete...”
 • 36. 666.hu 2009. február 28. 17:46
  „Hmmm.. egy picit nevetséges a dolog... a "magyar" kóóómmmandós - okosok sima, általában (tisztelet a kevés kivételnek) nagy-paraszt., akik VÉLETLENÜL, még mielőtt bűnözgetni mentek volna, betévedtek valahogy a zsarukhoz... 95%-ban ezeknek a levitézlett kidobók, vagy behajtók, le nem bukott, "majdnem-sittes" (vagy még BEDOLGOZÓ !!! ) tápszerrel felfújt okosoknak, a Full-gagyi, felfújt "BIZTOSÍTÁSOK" a melója... Huuuúúú... mikor 6 "marcona" piti-magyar-majom-terminátor Miami Vice-t játszik Bp.-n, egy 50 kilós ügyfél mellett ..... Ez MAGA a HUMOR, és bohózat....Ja, csak akkor nagyfiúk, ha 3-4-en vannak..... Fent leírtak TÉNYEK. Terminátort játszanak a magyar kis bohócok. alfonzy......... abszolút igazad van....”
 • 35. zeta62 2009. február 28. 17:29
  „Ja, hogy el ne felejtsem:
  A titkos akciók egyik lényege, hogy a megyei ügyeletet nem szokták előre értesíteni, talán tudod, miért? A gépkocsi nyilvántartásból tudták meg. Mellesleg, ha a képviselő úrakkal telefonon közölték, hogy az őket üldözők zsaruk, miért nem álltak meg? Talán el kellett valamit, valakit tüntetni előbb a kocsiból?
  Azt nem ajánlom, hogy bármelyik negatív zéróval a civil életben szívózz.
  Mert talán meglepődsz. Kár, hogy a rosszarcúak nem ilyenekkel, hanem a talpasokkal kekeckednek...”
 • 34. zeta62 2009. február 28. 17:25
  „31. Domestic 2009.02.28. 15:33

  Semmi más nincs, csak az, ami az MDF-be szakadt fideszes képviselővel is történt, törvényen felül állónak hiszi magát. Egy sima ellenőrzést "kérdés nélkül menekülőre fogni", ez több, mint gyanús. Láttam már karón varjút. Azért, mert valaki egy párthoz csapódik, még nem szent.

  33. ESZT 2009.02.28. 16:17
  Ne keverj, ne beszélj össze-vissza.
  A kommandósok a filmekben azok a "gyilkológépek", aminek te hiszed őket. A sima mezei rendőröktől az intézkedésük határozottsága, hatékonysága különbözteti meg őket. Nem mérlegelnek, hogy jaj nekem, most ha intézkedem, akkor mi lesz, mert van kiképzésük, van önbizalmuk, és meg tudják tenni azt, amitől a mezei talpasok "fáznak". Azok az iskolapadból kerülnek az utcára, a kommandósok meg már hosszabb ideje szolgálnak, és kemény kiképzést is kapnak, esetenként olyat, amit a "talpas" el se bírna viselni.”
 • 33. ESZT 2009. február 28. 16:17
  „Ha a rendőrség mondta, hogy rendőrség kocsija elől menekülnek,
  akkor azokat is értesítették a telefon hívásról.
  Csakhogy a kommandósok gyilkolásra vannak kiképezve!
  Egy csomó nagy agresszivitású ember, aki egyébként a civil életben egy negatív zéró lenne.”
 • 32. alfonzy 2009. február 28. 15:42
  „Mocskos kisalföld!

  Ha a romák egymást ölik, akkor már magyar halálbrigádokról tudósítotok, ha pedig a cigányok ölik a magyarokat, akkor meg sem említitek a támadól etnikai hovatartozását?

  Készüljetek, börtönben fogtok mind megrohadni.”
 • 31. Domestic 2009. február 28. 15:33
  „Kedves "zeta62"!
  Véleményem szerint, valaki már megint nem a történtekről beszél! Vagy minket néznek hülyének, vagy az gyagyás aki ezt a sztorit hihetőnek tartja.
  Mi itt hosszú oldalakon keresztül olyasmit firtatunk ami hiányos,vagy hamis, vagy félremagyarázott információkból összetákolt "kép".
  Így nincs igazán értelme sem az egésznek.”
 • 30. zeta62 2009. február 28. 13:52
  „25. Domestic 2009.02.28. 12:28
  Ez egy teljesen szabályos rendőri intézkedés volt?
  Ezek biztos, hogy rendőrök voltak?
  Valami itt nagyon sántít ebben a történetben, olyan mintha véletlenül kettőt lapoztam volna a mesekönyvben...nem?
  Azért talán még ennyire nem amatőrök a rendőrök sem? Vagy igen?

  A bukta ott van a történetben, hogy a kommandósok ruházata, annak feliratozása egyértelmű, nem csak csuklyából áll. Valamiért nem derogált mindenható képviselőinknek az ellenőrzés, és utólag akarják megmagyarázni, mit is csináltak.
  Felteszem, azonos színű, típusú gépkocsit használtak, mint amit kerestek, és sajna a kábszeres típúsu ügyekben nem biztos, hogy bárki úgy járna el, hogy egy menekülőt még kérdezget, akkor valóban lenyomják, mint a bélyeget, és csak utána kérdeznek, amikor már tuti, hogy sem fegyvert nem tud használni, sem elmenekülni tovább nem tud.
  Ebben az ügyben is az lehet a főgond, hogy a képviselőink érinthetetlennek képzelik magukat, akikre más szabályok vonatkoznak, mint a pórnépre, s azt gondolhatták, hogy szórakozunk egy kicsit, utólag úgyis a mentelmi jog megvéd, csak most ez nem pontosan úgy jött össze. Nekem eszembe se jutott volna elmenekülni, nekik miért ez a természetes?”
 • 29. Vidéki 2009. február 28. 13:16
  „Valahol bűnözők ám ők is,csak még nem derült ki róluk semmi!”
 • 28. nocomment41 2009. február 28. 12:56
  „Magyarországon nagyon sokáig a ,,cigány" kifejezés volt elterjedve. Ez azonban nem az úgynevezett cigány népnek az önmegnevezése, ugyanis a romani nyelvben nem találunk ilyen kifejezést. A ,,cigány" görög eredet? szó, az ,,atziganos" szóból került át kés?bb a latinba ,,tzingarusként", majd a német ,,tzigeuner"-b?l fordították le magyarra cigányként. A romani nyelvben önmegnevezésként a ,,rom"-ot használják saját magukra. Ennek a többes száma a roma, jelentése ,,ember", ,,emberek".”
 • 27. gagarin 2009. február 28. 12:42
  „a kézigránátos támadók Bogdán testvérek! ÉS IGENIS ROMÁK!!!”
 • 26. nocomment41 2009. február 28. 12:29
  „A rendőrség vezetését az elmúlt években maga alá gyűrte egy politikai bűnöző banda, aminek eredménye a most kialakult helyzet" - tette hozzá. Kövér szerint az emberek közbiztonságérzetét nem lehet statisztikákkal kifejezni, mivel mindenki a saját élethelyzetéből indul ki. ,,A rendőrséget szisztematikusan juttatták oda, hogy nem képes a közbizalmat maga mellé állítani" - hangsúlyozta Kövér. Meg lehet változtatni a jogszabályokat, amire példa volt az Orbán-kormány idején is, azonban szemléletváltozás nélkül nehéz eredményeket elérni - mondta Kövér. A politikus az egész országot eluraló liberális közszellemet tette felelőssé azért, hogy mostanra idáig jutott a közmorál.
  http://www.magyarnemzet.hu/portal/619199”
 • 25. Domestic 2009. február 28. 12:28
  „Ez egy teljesen szabályos rendőri intézkedés volt?
  Ezek biztos, hogy rendőrök voltak?
  Valami itt nagyon sántít ebben a történetben, olyan mintha véletlenül kettőt lapoztam volna a mesekönyvben...nem?
  Azért talán még ennyire nem amatőrök a rendőrök sem? Vagy igen?”
 • 24. menti 2009. február 28. 12:26
  „"Földre tepertek, sértegettek, még mindig nem mondták, hogy rendőrök" - állítja Bauer", sőt most jöttem ki a kórházból, úgy összevertek..., ezért csak most a hír.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rövid lejáratú betéteknek kedvez a válság

A lakossági betétállományban tavaly az előző évhez képest a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) adatai… Tovább olvasom