Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Komáromba költözik a gabonacég

Tavaly ősszel vezérváltás volt a Pannon-Gabona Részvénytársaság élén. A komáromi központú Hungaromill Rt. vezérigazgatója, Csordás S. Tibor került a cég élére. A pannon-gabonások rövidesen Komáromba költözhetnek.
A munkatársaknak már bejelentették, a Pannon-Gabona Rt. központját Győrből Komáromba helyezik át. Magáncég, döntései csak és kizárólag rá tartoznak – mondja az elhatározásról Csordás S. Tibor vezérigazgató.

Összevont társaságok

A tulajdonos eldöntötte, hogy a Pannon-Gabona Rt.-t és a Hungaromill Rt.-t összevonja, minden további, így a párhuzamosságok megszüntetése is az előbbiekből következik. A társaság központja valóban Komáromban lesz, s ez Győrött közvetlenül ötven-hetven embert érint. Annak, hogy melyik részvénytársaság, a győri vagy a komáromi központú a nagyobb-e, nincs jelentősége.

Más logika szerint döntenek, mindenben a tulajdonos a meghatározó. A vezérigazgató személyes példát említ. P Nagybajcson lakik, számára a győri központ lenne az előnyösebb, ám csupán irányítja és nem szervezi, igazgatja a társaságot.

„ Új, nagy céget építünk"

– Fontosnak tartom hangsúlyozni azt, ami összeköti, összekovácsolja a kollégákat, hiszen egy új, nagy céget építünk – fogalmazott a vezérigazgató. Úgy vélekedett, a világ megváltozott, a távolság leküzdhető, az a negyven kilométer, hogy nem Győrben, hanem Komáromban lesz a központ, elenyésző. A változás csekély ahhoz képest, ami a társaság egészében lezajlik.

A részvénytársaság jelentős beruházásokat hajt végre, azok határozzák meg döntően a jövőjét. Az ötven-hetven pannon-gabonásnak ezután is lehet munkahelye, de a jövőben Komáromban. Azt, hogy ki él majd ezzel, mindenki maga dönti el. A Pannon-Gabona jelenlegi győri, Bajcsy-Zsilinszky úton lévő irodaházáról a tulajdonos dönt majd.

Nem jelent hátrányt

A társaság elhatározásáról megkérdeztük Balogh József győri polgármester véleményét. Az önkormányzat sajnálja a társaság elhatározását, ami Győr számára azonban nem jelent hátrányt. A cégek nem központi helyük, hanem telephelyük forgalma szerint adóznak. Így ez a várost nem érinti hátrányosan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyforintos kastély

Egy forintért árulja az állam a sopronhorpácsi Széchenyi-kastélyt. Állítólag már érdeklődő is akadt,… Tovább olvasom