Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Költségvetési végszavazás

Várhatóan december 19-én lesz a költségvetési törvényjavaslat zárószavazása a parlamentben – közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság csütörtöki, budapesti ülése után. A házbizottság ülésén a frakcióvezetők egyetértésre jutottak a zárószavazás előrehozásában; a 2007-es költségvetés részletes vitáját jövő kedden tartják nyolcórás időkeretben – mondta Szili Katalin. Korábban úgy tervezték, hogy a jövő évi büdzsé zárószavazása december 21-én lesz.

Fidesz: a kormány vonja vissza a gázáremelést

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a gázáremelést és az áremelés ellentételezésére kidolgozott rendszert. Erről a legnagyobb ellenzéki párt helyettes szóvivője beszélt tegnap. A gáz- és a távhőszolgáltatás árának drasztikus emelése éves szinten átlagosan 50–60 ezer forint többletkiadást jelent, ami a családok jelentős részét nehéz helyzetbe hozza – közölte sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András. A Fidesz szerint több ezer család kerülhet adósságcsapdába a fűtésszámla emelkedése miatt. A helyettes szóvivő hangsúlyozta: az elhibázott kompenzációs rendszer éppen azokon nem tud megfelelően segíteni, akik a legrászorultabbak.

Gyurcsány: magyar modell

A miniszterelnök szerint egységes európai modell hiányában Magyarországnak saját válaszokat kell adnia a globalizációval és a posztmodernizációval összefüggő kérdésekre. A magyar modellnek egyfajta politikai és társadalmi egyezményre kellene épülnie. Szem előtt kell tartani a pénzügyi egyensúlyt, a gazdasági nyitást, és át kell értékelni az állam szerepét a XXI. században – mondta tegnap Gyurcsány Ferenc. A kormányfő úgy vélte: az államnak is át kell alakulnia: az elosztásra épülő szerep helyett értékalapú szolgáltatásokat kell nyújtania. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint sport

Nehéz lenne egyetlen jelzővel illetni mindazt, amit a taoista tai csi jelent. Több mint sport és nem… Tovább olvasom