Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Költségvetés: 1945 módosító indítvány

László Csaba szerint a 2003. évi költségvetésről szóló törvényjavaslathoz érkezett 1945 módosító indítvány azt mutatja, hogy az ellenzék által rövidnek ítélt idő alatt is sikerült a képviselőknek kellően elmélyedniük az előterjesztés tanulmányozásában.
A pénzügyminiszter a módosító javaslatokról történő szavazás előtt tegnap a parlamentben hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők támogatták a kabinetnek a költségvetési javaslatban megfogalmazott célkitűzéseit, és megszületett az Országos Érdekegyeztető Tanács javaslata a jövő évi 4,5 százalékos reálbérnövelésre is.
– Ez a bérnövekedés arányban van a bruttó hazai termék növekedésével, és minden tekintetben megfelel a Magyar Nemzeti Bankkal kötött megállapodásunknak – szögezte le László Csaba.

A Fidesz támogatta

A Fidesz több kormánypárti módosító javaslatot is támogatott a parlamentben a jövő évi büdzséhez beterjesztett képviselői indítványokról történő szavazáskor – mondta el Áder János frakcióvezető. Megítélése szerint több olyan módosító javaslat is volt, amely jobbá teheti az eredeti előterjesztést. Példaként említette az egyik kormánypárti módosító javaslatot, amelynek elfogadásával jövőre 5 milliárd forinttal több jut a rendőrségnek, egy további indítványt, amely plusz 300 millió forintot irányoz elő a határon túli magyar szervezeteknek, és egy harmadikat, amely plusz 500 millió forintot juttat fűtéskorszerűsítésre, energiakorszerűsítésre.
– Reméljük, hogy amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten, és a kormánypárti képviselők is támogatják azokat a módosító javaslatokat, amelyek részben a polgárok életét könnyítik, részben az önkormányzatok helyzetén javítanak jövőre – mondta.
A költségvetési vita lapzártakor még tartott. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kisalföldi Esküvő tartalmából

Tovább olvasom